Gå til innhold

Skulle hatt tak i 3 kilo saltet lammekjøtt/fårekjøtt i Bergen


Novadona

Anbefalte innlegg

hvor finner jeg det mon tro. Mener å ha sett på vanlig dagligvare, men det er kanskje sesongbetont?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sesongvare, men de fleste kjøttdisker lager dette på bestilling om du ikke skal ha det på dagen.

Du kan også enkelt lage selv ved å la kjøttet ligge i lake i 24 timer (tror forholdet var 200 gr salt pr liter kokt vann). Jeg hadde da ca 1 kg fint lammekjøtt og en trenger ikke vanne kjøttet ut hvis det ikke ligger lengre. Legg kjøttet i når vannet er avkjølt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Bergen er dette vanskeligere å finne har jeg funnet ut. Men de kan ha i frysedisken på Rema, fra Nordfjord Kjøtt.

 

Jeg er fra Sunnmøre og der er det vanlig med saltet fårekjøtt til potetball(komler). Ikke saltet svinekjøtt som er vanlig her i Bergen altså. Så lenger nord på Vestlandet er det langt lettere å finne det i butikkene(hele året)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...