Gå til innhold

Kjære foreldre i barnehager landet rundt...


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

åh, ja dette opplever vi også! "ja, hun har hatt det bra". PUNKTUM. de har ikke noe mer å si om barnet mitt, og det er kjempetrist. det virker ikke som om de har sett barnet mitt i løpet av dagen, og ikke registrert henne som noe annet enn en av de andre 12.....

 

går begge veier,dette!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kjære alle dere foreldre som har barn med hard mage, løs mage, problemmage, dårlig matlyst, osv. om dere har litt tilitt til de som er sammen med barna deres i løpet av dagen så kan dere stort sett være ganske så trygge på at om der skulle være avvik med mat, bæsj eller soving så sier de ansatte i fra.

 

Da kan dere heller bruke tiden på spørre hva barnet har gjort i løpet av dagen. Som lekt med hvem, lekt hva, sunget sanger, lært noe nytt osv.

 

Her inne er det så mange "klage på barnehage-tråder" at jeg blir litt usikker på hva dere foreldre egentlig ønsker, når dere mener at alt barna gjør og ikke gjør skal føres ned i ymse skjemaer dere kan kontrollere etterpå. For jeg har ikke tall på hvor mange som klager på at de ansatte i en barnehage ikke er sammen med barna, ikke følger med, ikke ditt ikke datt... Skal de bruke x-antall minutter pr barn pr dag å føre skjemaer så blir det hvertfall mindre tid på barna. Å neida, skjemaene for min lille engel tar jo ikke så lang tid å fylle ut, men når de har 18 små engler som alle har sine skjemaer så blir det fort tid av det. Pluss at jobben som skal føres i skjemaene må jo å gjøres og alt det andre som hører med for å få dagen til å gå på skinner...

 

Så prøv å forstå hva HI har ment med sitt innlegg... HI mener ikke at dere ikke skal ha info om mat, soving og bæsj, men at det skjer veldig mye annet i løpet av en barnehagedag som mange foreldre går glipp av fordi de vil absolutt vil ha samme info hver dag i stede for å få beskjed når avvik oppstår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør og graver om alt fordi de fleste ansatte i barnehagen ikke har tid elller lyst til å si et kløyva ord om hvordan barnet mitt har hatt det.

 

Og om jeg er opptatt av spesielle ting, så er det kanskje en GRUNN til det?? Kanskje jeg har bekymret meg den dagen for akkurat det?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HI, du skulle ikke jobbet i barnehage hvis du synes d er irriterende at foreldrene spørr om disse tingene! djeeeeses!! VELDIG greit å vite hvor lenge barnet har sovet! Også greit å ha peiling på om matlysta er god! selvfølgeli bryr vi oss også om hvordan dagen ellers har vært!

Lister er veldig praktisk OG lettvinte.. Tror nesten at du skrev dette bare for å provosere.. å jøss, jeg lot meg vist provosere også... gratulere....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare si meg enig med de over her... Du lever i en eventyrverden av løgner stakkars menneske.

Og i ditt tilfelle så ville det nok vært lurest å tie stille å la folk tro du er en idiot fremfor å åpne kjeften for og fjerne en hver tvil...

 

Farmasi og medisin?

Jommen sa jeg smør!

Du kan jo ikke ha bestått norsken på helse- og sosial grunnkurs enda!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2007 : Som om de barnehageansatte vet mer enn foreldrene om barna sine da og hva forledrene bør vite og ikke vite.herlighet at det går ann..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære 20.15...

Hvem tilbringer mest tid med ett barn som er full plass i barnehagen?

Tell timer du så kan vi se på hvem som "kjenner" barnet best! Vet det ikke er en koselig tanke, men det er realiteten at de ansatte i barnehagen er mer sammen med barnet ditt enn det du selv er.

 

Selv om du som mor eller far har vært der fra fødsel og fram til barnet begynner i barnehage så må du ikke glemme at barnet slutter ikke å utvikle seg de 7-8 timene hverdag du er borte fra barnet!

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All barn er ikke fulltid i barnehagen,og alle barn er ikke der hver dag.Så up yours...

og btw ,jeg er hjemme med mine så det så! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har barn..faktisk! 3 stk! Hvorfor skal jeg ikke ha det liksom? Jeg har hatt alle tre i bhg. Jeg har SETT at de har trives der de har gått...Ikke pga at jeg har lest på et skjema at de har bæsjet eller at noen har loggført hvor mange biter skiver de spiser.., men på TRIVSEL! Ja, vottene har noen ganger vært borte, men de kommer alltid til sin rett igjen. Jeg hadde ikke HOVEDfokuset på om barnet mitt hadde bæsjet osv...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri sagt at det er irriterende....Jeg skrev..."det er slitsomt når foreldre er kun(!) opptatt av slike ting".les hovedinnlegg..Vel, dette er som å pisse i motvind for en mann...God natt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så hvorfor blander du deg da inn i en barnehagedebatt?

Dette blir jo bare helteit!

 

De fleste barn har full plass i en kommunal barnehage da dette er de plassene som fordeles først! Deltidsplasser blir det av de plassene som event. ikke blir dekt opp av fulltidssøknader!

 

Hvordan plassfordelingen er i en privat barnehage kan jeg ikke uttale meg om, for det har jeg ikke kjennskap til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Selvfølgelig er det slike ting man spør om, det er jo det barnet gjør i barnehagen. Spiser, bæsjer, leker, sover, er ute osv osv.

Det er klart at foreldre skal vite hva barna gjør når de ikke er der selv. I barnehagen vår har vi et bæsjeskjema (for noen er det viktig, ikke alle barn har grei mage og noen trenger denne informasjonen) og et soveskjema (søvn er veldig viktig for barns helse og det er viktig å vite hvor mye søvn et barn får generelt)

Om barnet har spist godt er da vel også viktig å vite, og da mener jeg absolutt ikke antall bit.

Dere har ansvar for det mest dyrbare vi har og det at vi stiller spørsmål om hvordan barna har hatt det betyr ikke at dere ikke gjør det beste dere kan! Det høres jo ut som du tar det som en fornærmelse at man ønsker å vite hvordan barnet vårt har hatt det.

Du burde heller reagere den dagen foreldre slutter å stille spørsmål...

 

Hilsen barnehage-ansatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser du har fått mange svar her, jeg har kun lest hovedinnlegget. Men jeg vil si til deg HI, det er enhver foresattes privilegium å kun se sitt eget barn - selv om du mener at fokuset bør endres.

 

Jeg er lærer, og det hender vi deler elever i grupper (som er pedagogisk "riktig") og jeg kan "forsvare" inndelingen med nebb og klør (har tidligere faktisk klart å si til foreldre at vi må se på helheten...noe jeg er mindre stolt av i dag... godt vi lærer så lenge vi lever). Men om noen foresatte ikke er fornøyd må jeg se på saken om igjen. Foresatte har som oftest godt gjennomtenkte og gode argumenter, som kanskje ikke jeg har tenkt over. Uansett så er det viktigste at barnet trives, lærer og utvikler seg.

 

Som ansatt i bhg bør du prøve å flytte ditt forkus - vekk fra det du irriterer deg over (det de spør om) til at de spør fordi de faktisk bryr seg (for deg er det trivielt, for dem er det viktig). Foreldre gjør så godt de kan, hver dag, 7 dager i uken. Din jobb er å ta vare på det mest dyrebare de har.

 

Så på tampen et lite hjertesukk fra meg som mor til en på 19 mnd i bhg: klærne hennes blir lånt bort og hengt i en plastikkpose på min datters plass etter at jeg har hentet henne - en regndress tørker jo veeeeldig fort i en plastikkpose med knute på... yesssss....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil gjerne spørre om dagen til min datter, men pga mange som henter på samme tid og barn som fremdeles krever de barnehageansattes oppmerksomhet (de som ikek er blitt hentet) så spør jeg tre spørsmål: har hun bøsjet, spist, sovet? Det er det jeg trenger barnehageansatte å fortelle meg. Om min datter har hatt en fin dag må jeg nesten spørre henne om. Dersom den ansatte har tid eller mulighet til å fortelle meg mer om min datters dag viljeg GJERNE høre om det. Men de tre overnevnte spørsmålene er et must hver dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I barnehagen til sønnen min fører de inn på et skjema antall bleieskift og antall bæsjebleier. Tror jeg ALDRI har sjekka denne lista. Hva skal jeg med den informasjonen? Hvis ungen min har diare så får jeg beskjed fra barnehagen om å hente ham, og er han forstoppa så merker jeg da det.

Og mat? Han vokser, trives og legger på seg, så han spiser åpenbart nok. Om han har spist en eller to skiver til frokost i barnehagen har null interesse for meg.

Om han har sovet for lite i barnehagen den dagen, vel da har han sovet for lite i barnehagen den dagen, og det merker jeg ved at han er sur og trøtt. Jeg trenger ingen andre til å fortelle meg når ungen min er sliten, og når han først er hjemme er det jo uansett ikke noe å gjøre noe med at han sov for lite tidligere på dagen.

 

Hvordan han faktisk HAR DET er mer viktig for meg, og det er dette jeg spør om når jeg henter ham. Har han grått mye? Har han lekt godt med de andre? Heldigvis er de ansatte i barnehangen hans mer opptatt av disse tingene også, og bruker ikke tid på å føre dustete lister over ubetydelige ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et lite hjertesukk fra en mor som faktisk gjør akkurat det du sier, HI.

Til alle barnehageansatte;

Ta dere tid til å fortelle de foreldrene som ikke krever mest hele tiden og hvordan dagen til barnet deres har vært!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg syns er veldig merkelig når jeg leser tråder av denne typen, er hvordan det virker som om mange foreldre (mødre spesielt) liksom på forhånd har inntatt en nesten fiendtlig holdning til barnehagen og dens ansatte. Det virker som om mange nesten LETER etter feil, å ha noe å "ta" de ansatte på. Og jeg forstår ikke hvorfor. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor. Det må da gagne alle om barnehagen og hjem spiller på lag?

 

Mine barn er MITT, og far, sitt ansvar. Det er VI som overlater barna våre til "fremmede", til mennesker som, på lik linje med alle andre mennesker, ikke er perfekte og som gjør feil.

 

Er det noen mennesker i hele verden jeg ønsker skal ha en god jobbhverdag, som skal være fornøyde og MOTIVERTE på jobb, så er det de menneskene som passer på unga mine flere timer om dagen enn jeg gjør selv. Måten JEG kan bidra til at disse menneskene skal trives på jobb, er å ikke mase og bitche over ting som er av NULL betydning for mitt barns trivsel. Jeg kan vise at jeg setter pris på jobben de gjør, være høflig og si "takk for i dag" når jeg går og ikke "herregud, hvor ER vottene til Erik egentlig, følger dere ikke med på noen ting?"

 

Til jul skrev jeg et kort til avdelingen hvor sønnen min går, hvor jeg blant annet takka for at de tar så godt vare på det kjæreste jeg har. Ped.lederen begynte å gråte da hun leste kortet. Tenk, hun har jobba i barnehage i over ti år, og hadde ALDRI før opplevd at en forelder takka henne for jobben hun gjør. HELT utrolig.

 

Mange foreldre bare stiller krav og stiller krav, og tenker ikke på at noe må gå på bekostning av noe annet. Og de som eventuelt lider under lav bemanning, vel, det er vel bemanningen selv og unga dine! Så får du heller leve med at du må lete etter noen klesplagg innimellom da!

 

Dine barn er ditt ansvar. Hvis du ikke har tillit til barnehagen, så fatter jeg ikke hvordan du har samvittighet til å sende unga dine dit i det hele tatt, og da kan du egentlig bare skylde på deg selv.

Gi de som passer på unga dine littegranne slack. De er ikke ute etter å forsure hverdagen din. De mister ikke klærne til gullet ditt med vilje, eller glemmer å føre opp en bæsjebleie av ren ondskap. Som de aller, aller fleste mennesker rundt omkring, så ønsker de å gjøre en god jobb, og det gjør de med de forutsetningene de har.

 

Pick your battles sier jeg bare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Er helt ENIG med deg som startet denne tråden!!

 

jeg jobber i en barnehage med 15 småbarn....!!

 

enkelte foreldre er kjempe flinke. mens andre er så pirkette at det ikke ligner noe!

 

om barna har hadd en fin dag er vell også viktig?

 

jeg mener ikke at en skal kutte ut å spørre på enkelte ting, men har "per" spist dårligere en han bruker, eller sovet dårligere en han pleier. SELVFØLGELIG sier vi i fra da. er ikke det det er snakk om her..

 

Foreldrene får høre det som har noe å si for barnet.

 

 

hilsen FØRSKOLELÆRER OG PED.LEDER.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei midgard. Ser du ikke har "lest" innlegget mitt. Jeg har aldri irritert meg over ting foreldre spør om...Jeg bare skriver at når fokuset kun (!) blir på om poden har bæsjet og hvor mange biter skive det har spist blir jeg litt oppgitt. Hva med BARNET?? BARNET!! Det barnet som hadde en bøtte full av meitemark for litt siden..det barnet som sang alene ved samlingen, det barnet som klarte å ta på seg skoene alene idag, det barnet som klarte å tisse på do idag, det barnet, som bygget et kjempehøyt tårn av alle klossene på lekerommet, det barnet som smurte skiven sin selv..med kniv..alene... det barnet som lekte en time i huset sammen med bestevennen...Skjønner? Det er der jeg vil...SÅ jeg sier igjen...IKKE BARE ha fokuset på om det har kommet bæsj eller ikke..osv... Det står der forventningsfultlt å venter på mammen sin og fokuset blir BÆSJ!! Mange ser ikke på barnet sitt før det har spurt om det...trist synes jeg Da har foreldrene vært borte i nærmere 9 timer...og de er fremdeles opptatt av bæsj... Du sier du er lærer... da håper jeg at du følger med på barna om hvor mange skiver det har spist. Jeg vil også gjerne vite om barnet mitt har vært på toalettet den dagen?. Når jeg kommer er jeg kun opptatt av det og ikke om trivsel på skolen..venner, sosialiseing osv...mhh.Ironisk ment....Veldig dumt at klærne til din datter blir lånt bort, men det går jo an å ta opp med ped.leder. Amen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...