Gå til innhold

Kjære foreldre i barnehager landet rundt...


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Et lite hjertesukk fra meg som jobber i bhg med 14 barn (småbarn) på en avdeling...Vær så snill å ikke bare(!) ha fokus på om barnet deres har bæsjet den dagen, eller hvor vottene er( de dukker alltid opp), hvor de nye støvlene er, hvor mye barnet har spist den dagen, når det ble lagt (presis!), når det stod opp igjen, om hvor lenge det har vært ute, hvor mange biter det har tatt av brødskiven til frokost og til lunsj....vær så snill å heller vær opptatt om barnet har hatt en fin dag.Vis at du bryr deg om det når du henter! Smil og klem barnet!..Om det har lekt, tullet, vært med venner, kost seg, vært ute en stund... Ikke kom med de samme spørsmålene hver dag! Vi som jobber i bhg gjør så godt vi kan! Hele dagen! Hver dag i uken!

Takk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Takk for at du som barnehageansatt forteller meg hva jeg skal bry meg om og hvordan jeg skal oppføre meg mot mitt barn.

Gjør nå bare jobben din du.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tale30

Det vet jeg at dere gjør, og har veldig stor respekt for den flotte jobben barnehageansatte gjør ( i alle fall på vår barnehage). Jeg blir kjempeglad for å få høre om hvordan dagen har vært, men har nok kanskje kommet i skade for å spørre om de andre spørsmålene du nevnte også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I barnehagen vår fører de lister som henger i gangen. Der står det hvor lenge barnet har sovet, hvor mye det har spist, om det har bæsjet den dagen osv. Veldig greit for oss foreldre, da slipper vi å mase på de ansatte =)

Det er sikkert mange som tror at andre er like opptatt av akkurat DERES barn som de selv er. Vi er jo noen myrsniper, vettu =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriv lister i barnehagen, da! Bæsjeliste, spiseliste og soveliste. Skjønner ikke at det burde være et problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

slike spørsmål er det jo vanlig å spørre da,for da finner man jo ut hvordan barnet har hatt det!

 

hilsen mor OG barnehageansatt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Grøss... Når jeg leser sånt er jeg glad jeg ikke har barna i fulltidsbarnehage lengre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men kjære deg... det er jo det jeg ikke ønsker. Må dere hele tiden være opptatt om barnet deres bæsjer? Spiller det noen rolle? Det er foreldrene i bhg som sliter ut bhg ansatte.. Med krav her og der og alle steder... Jammen er det mange behov å dekke.... Jeg jobber i bhg og har mest fokus på de flotte barna vi har der, men jeg siterer meg selv.. og det er at med slike spørsmål ..( som dere da forventer vi skal huske på om poden har bæsjet)...hjelp....vi har 14 barn!! Som skal ha mat, påkledning ut,lek, inn igjen..våte, avkledning, påkledning igjen, mat, soving, opp igjen til gitte tider...Det er da jeg sier..Jeg klarer ikke å følge med på om poden har bæsjet og DET må ikke bli temaet i garderoben.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selvfølgelig kal dere registrere om barna bæjer, om de spiser osv. Om ikke å gjør du ikke jobben din godt nok. Jobbet i barnehage ved siden av studiene noen år. Var da virkelig ikke noe problem å krysse av på tavla når man skiftet en bæsjebleie...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jada, vet det, men Om barnet har bæsjet trenger vel ikke være hovedsaken i garderoben hver eneste dag...gjør det?? Hva med alle de andre tingene..? Vi har samling, utelek, musikkstund, fellessamlinger, naturgrupper, formingsaktiviteter osv... og sist men ikke minst..sosial læring.... Finner man ut hvordan barnet har hatt det om det har bæsjet?? Sovet fra 12.10-13.10. Eller fra 12.-13.. Spiller det noen rolle?? Vi får da vite om barnet skal sove i en time eller to og skriver det ned, men det får nå være grenser....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tale30

Tror ikke alle barnehageansatte er så lei.

 

Det er derfor de har lister, fordi det faktisk ER viktig å følge med om barnet spiser, bæsjer og sover. Hvis de barnehageansatte ikke klarer å følge med på dette så er det vanskelig å holde styr på barnets allmentilstand. Men jeg er enig i at detikke bør være hovedfokus. Hvis dere ikke ønsker å ha listene i barnehagen så skaper dere problemet selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når min sønn sliter med forstoppelse, så vil jeg veldig gjerne vite om han har bæsjet og jeg vil spørre om det hver dag. Hvis jeg ikke spør om det og bare antar at alt er bra fordi dere er så flinke til å leke med barna, så kan det gå riktig ille. Barnet er (dessverre) mange timer i barnehagen og få timer (våkent) hjemme på hverdager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

ehhh, det er veldig ok å vite om barnet har bæsjet, om det har spist bra og sovet bra: Hvorfor? Kan du ikke tenke deg det??? .....

 

har han spist dårlig så ja, kanskje vi skal ha noe til middag som han synes er ekstra godt. Har han bæsjet, bra, for det var en stund siden sist. Om han har sovet dårlig i barnehagen, ok, det forklarer hvorfor han er veldig sutrete og grinete en time før i dag. Vi spør fordi vi bryr oss. Vi regner med at han har vært ute(som alle andre ganger i uken) og om det har skjedd noe ekstra hyggelig eller om han har slått seg så får vi vite det uoppfordret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men herregud da, hvor vanskelig er det å bare notere på skjemaet så fort bleia er skiftet? Da trenger du ikke gå rundt å huske på det....

Mener du at det ikke skal være nødvendig for oss foreldre å følge med på barna våre? Vi er på jobb og får ikke fulgt med selv, det er DERFOR vi må spørre dere som faktisk er sammen med dem.. Er faktisk litt vesentlig for oss å vite om barnet har fått i seg mat eller ikke, og om det har sovet i 1 eller 3 timer........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg håper ikke du jobber i vår barnehage. For det virker ikke som du har lyst til å gjøre jobben din riktig, hi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"selvfølgelig skal dere registrere om barna bæsjer"? HÆ? Er det en ny regel som er kommet idag? Har aldri hørt om den, jeg...Gjør jeg ikke jobben min om jeg IKKE registrer om de har hatt en bæsjebleie? Piss meg i øret... Vi er 4 voksne på en avd.. VI spør ikke hverandre om den eller den har bæsjet... Vi krysser av når de har fått en bleie. OG sørger for at alle har fått bleie..Ikke bare en gang, men to ganger.. Mange!() har dessverre ikke peiling på den jobben vi gjør....Ikke peiling...!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Djiis HI, glad du ikke jobber i bhg der hvor min datter skal gå (forhåpentligvis) husk at hver og en av foreldrene BETALER for at du skal passe barna...og da har ALLE som en av de lov å kreve at du skal vite om barnet har bæsjet,sovet hvor lenge og når...hvis du ikke husker det skriv det ned...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min eldste går i en unik bhg med 18 barn i alderen 1-6, bhg har kun en avd.

 

En trenger ikke å spørre ved henting, de ansatte kommer automatisk å forteller. Tru det eller ei, men de husker hva det enkelte barn har gjort og spist.

Eneste liste de har er sove liste.

 

Er det et barn som må låne klær av et annet skrives det opp på barnets tavle, men selv der sier de ifra før du nesten rekker å lese det selv.

 

Har alltid reagert på at det virker som de kun har mitt barn der, men det utrolige er at de faktisk har samme oversikt på alle barna.

 

De har jo også ekstra oppgaver innimellom som å gi medisiner, ta ut en til spes.ass osv...

 

Nå har vi hatt denne bhg en del år, og jeg skjønner forsatt ikke hvordan de klarer det.

Personalet er også skiftet ut, men enda er det helt suverent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kal elvagt regitrere de DU skifter bleie på, smartass. Og jeg vet meget godt hva jobben går ut på. En enkel og lite krevende jobb som krever minimalt av hjernekapasitet. Jobbet i bhg i 5 år mens jeg studerte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke lei, men ser at det sliter når foreldre er kun(!) opptatt av slike ting jeg skrev i hovedinnlegget. Klart vi registrerer om barnet har spist, men å telle bitene(!) det har spist..Hvordan i hunen skal vi klare det...?? Jeg bare lurer...Det er noe annet hvis det har forstoppelse...14 barn har ikke det samtidig...MEN jeg siterer meg selv (IGJEN) og sier. Det sliter når foreldre kun(!) er opptatt av slike ting....(!)..og ikke ser det andre barnet opplever i løpet av dagen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fatter ikke at dere barnehageansatte holder ut med alle de hysteriske "barnet mitt er viktigst i verden"-foreldrene som vanker rundt omkring. Jeg blir seriøst pinlig berørt over enkelte foreldre i barnehagen til ungen min. De har fokus på de helt utroligste ting.

Også alt det dramaet de skal lage, over helt ubetydelige ting. "HERREGUD, har dere tatt på PRINSESSA mi de VANLIGE vottene i dag som det regner, og ikke REGNVOTTENE???KRIIIIISE! Hvor er daglig leder???"

Jesus. At ungen smiler og er fornøyd og har hatt en fin dag, DET er det ikke så nøye med.

 

Nei, all kred til dere barnehageansatte som holder ut. Dere forvalter gull, som Christine Koht sa det, og vi foreldre burde tilrettelegge mest mulig for at dere skal kunne gjøre en god jobb. Jeg syns det er viktigere at dere er til stede for ungen min enn at dere fører nazilister over hans minste gassutslipp eller matinntak.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjære barnehageansatt.

Det der løser dere enkelt ved å ha en liten tavle med sovetidene en liten tavle for "streker" i journalen og en tavle med hva dere har gjort i løpet av dagen!

 

OG når jeg spør om noe som mangler, er det fordi vi GÅR til og fra barnehagen - og TRENGER klærne! Dessuten, selv om dere gjør så godt dere kan - DET HENDER at vått tøy (votter og annet) ligger sammenkrøllet ett eller annet sted og da bør det tørkes for å ikke bli ødelagt! Jeg gjør gjerne tørkejobben selv, men JEG MÅ VITE OM DET!

 

Det er alltid flere sider av en sak....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ber til høyere makter om at du ikke jobber i bhg....Tenker du studerer ennå..."Du kal elvagt regitrere"..øh..hva betyr det? Din hjerneaktivitet er ikke på et høyt nivå ser jeg..Jaja, bla..bla..bla..!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir matt av at et viktig innlegg drukner i klager. Kan ikke annet enn å gi HI en klapp på skulderen. Antall bæsjebleier, frokostbiter og minutter under dyna er sikkert greit å ha oversikt over, men jeg vil da vitterlig tro at en god barnehagetante eller -onkel klarer å se at barnet spiser seg mett, får bleia byttet ofte nok og sover nok. Det er langt viktigere å bruke de fem minuttene i garderoben på å prate med de som passer barnet ditt hver dag om hvordan barnet trives! Spør hvordan dagen har vært fremfor når bæsjebleia ble byttet. Barnehager skal bygges på trivsel, ikke skjemaer og regelrytteri.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...