Gå til innhold

Siden vi allid skal ta hensyn til "annerledesfolka" og de er det jo en del av..., må nok en bursdagsinvitasjon se sånn her ut:


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Nei 10.03, det synes jeg ikke er vanlig folkeskikk å skrive i en invitasjon til 4-5-åringer. Vanlig folkeskikk er å gi beskjed selv dersom det foreligger noen ekstra behov. Ekstra tilretteligging? Små barn kan jo bare ha med mamma eller pappa, det er vanlig folkeskikk ved ekstra personellbehov.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er helt enig med HI.

Jeg gjør gjerne tilpassninger, men jeg kan ikke liste opp i en invitasjon alle ting jeg kan gjøre om det skulle være nødvendig. Jeg er heller ikke ekspert på mat til alergikere så når jeg spør foreldrene til alergikerbarna om hva jeg kan servere så er ikke det for å være vanskelig eller at barnet ikke er velkommen. Det er bare fordi jeg regner med at disse foreldrene kan dette og jeg vil sikkre meg mot å gjøre noe feil (som å bruke gal margarin til en som ikke tåler melk ol). Foreldrene må slutte å være så redde for å være til bry. Problemet er ikke at ungen har et spessielt behov, problemet er at vi andre foreldre ikke vet hva det er! Fortell oss hva barnet trenger så ordner vi det meste.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette ser jeg ingen logikk i. Mange av dere allergiforeldre vil at barna deres skal trekkes frem som "annerledes" i ulike sammenhenger, som feks bursdagsinvitasjon. Dette fordi dere som FORELDRE skal føle dere mer komfortable med å ringe. Men samtidig er dere jo med på å stemple barna deres om annerledes når dere selv vil at de skal omtaltes spesielt i alle sammenhenger.

 

Hadde det ikke vært bedre å ikke gjøre noe stort nummer ut av det og bare ta den telefonen? Kan ikke se annet enn at dere er mest opptatt av deres eget behov som foreldre?

 

(ikke HI)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, HI har et poeng, men dette var en utrolig flåsete måte å komme med det på.

 

Og ja, jeg er enig i at det først og fremst er foreldrenes ansvar å gi beskjed, men det skader ikke om den som inviterer orienterer seg litt også. Vi skal snart ha bursdag her nå, og da kommer jeg til å gjøre det så enkelt at jeg ringer en av familiene som har hatt bursdag før oss og spør om det er noe de vet om som jeg skal ta ekstra hensyn til.

 

Slike ting burde ikke være vanskelig i det hele tatt, verken for verten eller gjesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er snakk om å få gjestene til å føle seg velkommene, ikke bare tilrettelegge fordi man må.

Verre er det ikke, og som anonym over her sier: "Slike ting burde ikke være vanskelig i det hele tatt, verken for verten eller gjesten"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er merkelig hvordan folk furter og skal ha seg frabedt å måtte ta hensyn til "alt mulig" så fort de blir bedt om å tenke på noen andre enn seg selv.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvor kom dette fra? Ingen som furter her. Man bruker ironi og satire for åfå folk til å forstå at om man har spesielle behov har man et ansvar for å opplyse om dette. Man kan ikke spørre alle man møter til enhver tid om de trenger tilrettelegging.

 

Hvordan klatrer du å få furting ut av dette?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jammen kommentaren din hadde ingenting med hovedinnlegget å gjøre! Mener du det er saklig å respondere med "jeg liker ikke sinte mennesker" hvis noen sier "jeg ser ned på romfolket"? Det nedlatende utsagnet om romfolket er jo faktisk motbydelig, men "jeg liker ikke sinte mennesker" er helt irrelevant. Akkurat som din merkelige kommentar om furting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...