Gå til innhold

Til alle dere som har giftet dere i kirka, men som ikke er personlig kristne... Synes ikke dere at det blir veldig feil?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg er ikke ute etter å hetse noen, er bare veldig nysgjerrig på hvordan dere tenker.

 

Jeg er personlig kristen, og hadde vielse i kirka. For meg var dette det eneste riktige å gjøre, nettopp fordi jeg personlig tror på Gud og Jesus. Men jeg tenker sånn; jeg tror ikke på guden i Buddhismen, og det kunne aldri falt meg inn å giftet meg i et tempel og blitt "velsignet" av en gud som jeg ikke tror på. Det ville liksom føltes så galt og overfladisk.

 

Jeg skjønner jo at mange sikkert argumenterer med at kirka er en koselig plass å gifte seg i, at det er stas å gå opp kirkegulvet, fint med orgelspill osv... Men er disse tingene virkelig viktigere for dere enn å faktisk følge deres tro og gjøre det som føles riktig for dere i forhold til deres egen tro?

 

Kan ikke tenke meg hvor rart det må være for dere når presten sier "I Guds nærvær erklærer jeg dere for mann og kone" (forkortet) og "Gå i fred, ten Herren med glede"... Det samsvarer jo ikke akkurat med det dere vil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå er ikke jeg gift i kirken, men jeg har døpt barna mine i kirken, selv om jeg ikke er personlig kristen. Og jeg vil anta at folk som gifter seg i kirken, gjør det sånn omtrent av samme årsak som at jeg døpte barna mine der; de ønsker en fin, høytidelig seremoni i forbindelse med at det skjer noe stort i livet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ingen tro, men i min familie er det tradisjoner som er viktig.

Jeg er enda ikke gift, og vet ikke om det blir kirkebryllup eller annet.

Alle er jo også velkommen i kirken, er de ikke?

Jeg føler hvertfall at jeg tilhører kirken. Jeg er både døpt og konfirmert der, og vil tilhøre kirken selvom jeg ikke personlig tror på Gud og Jesus. Jeg mener kristendommen har flere gode verdier som jeg vil ta del i.

 

Jeg reagerer ikke på at presten sier "I Guds nærvær.." eller slikt. Det faller meg naturlig, da jeg har egne og personlige tanker om hva "gud" er..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

jeg synes ikke det er feil, det er en vanlig tradisjon. Om her hadde vært et tempel kunne jeg sikkert brukt det også, men det føles bedre med kirke.

 

du skriver:

"Jeg skjønner jo at mange sikkert argumenterer med at kirka er en koselig plass å gifte seg i, at det er stas å gå opp kirkegulvet, fint med orgelspill osv... Men er disse tingene virkelig viktigere for dere enn å faktisk følge deres tro og gjøre det som føles riktig for dere i forhold til deres egen tro? "

Og ja, det er definitivt viktigere. Min tro sier at kirken er et fint og høytidlig bygg som er en perfekt ramme til slike ting. Det er ikke noe mer hellig med den enn en utedo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde de syns det var veldig feil hadde de nok droppet.

Jeg syns det ble feil for min del så vi giftet oss ikke i kirka. Barna er alikevel døpt. De kan ikke velge selv, så da "safet" vi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er Kirka som indirekte oppmuntrer alle til å gifte seg der, siden Kirka ikke lengre snakker om synd og et nytt liv etter frelsen.

 

At ikke-kristne kan trives med å gifte seg i Kirka, viser egentlig hvor innholdsløse talene er blitt nå for tida.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Net, det opplevdes overhodet ikke som "veldig feil".

 

 

Jeg er ikke kristen men giftet meg i kirken.

Kirken og kristendommen er en stor del av min kulturelle oppvekst. Bibelens morallære preger hele vårt samfunn, og dermed også mine egne holdninger.

 

Jeg har gått i kirken gjennom hele livet i dåp, bryllup, konfirmasjoner, og begravelser. I Kirken finner jeg en ro som er personlig for meg, en høytidsstemt god ro inni meg... Det handler ikke om noe religiøst, men om tradisjoner, minner og kanskje en svunnen barndom. Når presten sier "i guds nærvær" tenker jeg "i godhetens nærvær".. .. Jeg tenker at begrepet Gud handler om godhet mellom mennesker og godhet til naturen.. Jeg legger mitt eget inn i begrepet, og føler på ingen måte at jeg hykler.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

det å være kristen kan jo være så mangt. jeg har en egen oppfattning av hva gud er. kanskje tror jeg på han på en måte, men vet ikke om jeg tror på alt. jeg er ikke personlig kristen, ser ikke på meg selv som det, men jeg går i kirken til jul og konserter, jeg er konfirmert å døper mine barn der. i tilegg nekter mannen å gifte seg utenfor kirken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle gifte meg i kirka, for jeg tenkte at for meg ble det helt feil. Det var før jeg møtte mannen min. Det var ulike grunner til at han ønsket kirkebryllup, og etter mye prat fram og tilbake ble vi enige om å gjennomføre det. Det ble vielse i kirken der mine besteforeldre bodde. Vi hadde eget orkester til å spille inn- og utgangsmarsj, forloverne leste et spesielt vers fra bibelen sammen, kusina til mannen min sang en nydelig Prøysen-vise og alt i alt ble det en Meget personlig vielse. Og den var helt perfekt. Og mannen min var veldig takknemlig for at jeg gikk med på det og gjorde det for han. Ble en perfekt vielse, starten på en perfekt dag:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selv om man ikke er personlig kristen. så betyr det jo ikke at man tar avstand fra gud og kirka. Man feirer jo jul osv uansett. Poenget er bare at det der med religion ikke betyr så mye for alle. ergo er det uproblematisk å gifte seg på et sted noen oppfatter som hellig. De har ikke noen "egen tro", som du utrykker det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, syns ikke det blev feil. Jeg er ikke kristen og mannen min er definitivt ikke kristen. Min mor var opptatt av at vi skulle gifte oss i kirken og vi gjorde det fordi det er mer tradisjon enn noe annet.

 

Jeg valgte en prest som er før homofile ekteskap og som syns homofile er velkomne i kirken og som visste at jeg ikke er personlig kristen. Det at man snakker om Gud og Herren går inn ene øret og ut det andre og for meg er ikke det det som betyr noe.

 

Hadde jo i grunn ønsket at jeg trodde på Gud sånn at jeg fant mening i alt grusomt som skjer i verden og alt det forferdelige jeg ser hver dag på sykehuset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hvorfor det? Det går da ikke utover dem på noe vis? Det blir heller ikke gjort narr av eller harselert på annen måte...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor skal de kristne ha enerett på et flott offentlig bygg og en seremonimester lønnet av staten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

for vår del syntes vi det å gifterseg i kirka er en veldig fin og gammel tradisjon som jeg synes flere enn bare de som er personlig kristen skal få kunne ta ibruk.

 

det er en del av vår kultur,en fin ramme rundt dette med å velge å være sammen for resten av livet.jeg kunne ikke tenkt meg en finere plass å gifte meg i enn kirka!

 

så får vi bare velge bort alt dette snakket om at vi som kvinner skal "obey and honour " vår mann (gifta meg i utlandet) og menn skal "bare" respektere oss tilbake.

 

noen prester snakker kun om Gud og Jesus i kirka (som vår prest desverre gjorde) mens andre prester jeg har hørt på snakker mest om giftemålet,hva det betyr, hva det går ut på, utfordringer man kan få osv.

 

det var riktig av oss å gifte oss i kirka, ikke på grunn av vår tro men på grunn av vår kulturelle bakgrunn:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hi her

 

Tusen takk for mange seriøse og gjennomtenkte svar. Og jeg beklager, dersom noen føler seg støtt av det jeg skrev. Kjempefint at dere delte tankene deres med meg :) Og det er jo også godt å høre at det er så mange som føler at de hører til kirka selv om de ikke personlig "tror" :)

 

Må bare avslutningsvis nevne at jeg ikke synes det er fint å sammenligne noens hellige sted med en utedo... Da kunne du jo likså godt brukt en utedo for å gifte deg i, ettersom du synes det er det samme? Så hadde du sluppet å høre på alt "maset" fra presten? :P Tror du skjønner hva jeg vil frem til ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg syns blir mest rart er denne "plukk og mix" greia mange krever når de skal gifte seg i kirken i dag.

Litt sånn; Jeg vil gjerne gifte meg i kirken og vies av en prest for det er så flott og har så lange tradisjoner i familien min, men jeg vil IKKE høre noe snakk om Gud og Jesus...

 

Syns det er veikt av kirken å la ikke-religiøse regissere en vielse som er ment å være religiøs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22:13: De har vel strengt tatt ikke noe valg så lenge vi har statskirka. Kirken er primært en statlig institusjon, sekundært en religiøs institusjon. Sånn er vårt samfunn i dag. Jeg ser gjerne statskirken på dynga NUH!

 

Ellers er jeg enig med flere her. Jeg personlig ville aldri i livet giftet meg i kirken, men jeg ser ikke noe problem med at ateister gjør det. Mange tror fremdeles at valget står mellom kirken og det veldig lite romantiske tinghuset. Det stemmer heldigvis ikke lenger. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bla bla bla...

 

Jeg er både døpt og konfirmert i kirken, og har også døpt barna mine der, så jeg har like mye rett til å bruke kirken som deg, selv om jeg ikke er kristen. Hvilke alternativer har vi som skal gifte oss da, om vi ikke får bruke kirken? Tinghuset er ikke akkurat et fristende alternativ. Intill det dukker opp et tilsvarende bygg som vi ikke-troende kan gifte oss i så får du bare fortsette å irritere deg over oss hedninger som okkuperer bygget "deres".

 

Hvorfor er det så vanskelig for deg å forstå at vi ønsker oss en høytidelig sermoni i forbindelse med giftemål og sermonien rundt barnas navnefest? Som sagt blir det gjort på grunn av manglende alternativer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...