Gå til innhold

Hva er deres forhold til jegere?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Ja, mennesker som drar ut i skauen for å skyte rundt seg og plaffe ned elg, rein, ulv, bjørn, gaupe, gås, rev, kanin, rype, frosk, you name it. Gjerne for å posere med børse på ryggen og kadaver ved siden av seg etterpå.

 

Sorry altså.

 

Jeg liker ikke jegere.

 

Jeg føler et sterkt hat mot mennesker som dreper dyr. Og mange av vennene mine går på jakt :) Det er jo HELT naturlig å drepe dyr, for å få mat og alt det der, men ULV? REV? GAUPE? Spiser de det?!?!?! Jeg blir snart gæren, jeg syns så synd på dyrene :,-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har sansen for jakt jeg da. Min overbevisnin er at dyr i skogen har det mye bedre enn de fleste dyr i fangenskap. Sånn sett skulle jeg heller spist elgkjøtt enn kukjøtt.

 

Så er det også sånn at det ikke er nok mat til så mange rovdyr, så da er det ikke så dumt at noen jakter på dem. Man spiser vel ikke rev eller gaupe, men pelsen er jo fin :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Naturen er nå engang bygd opp slik at det er den sterkeste rett. Katter dreper fugl og mus, gaupa dreper katten og sauer, bjørnen og ulven tar gaupa, sauer, kattem og det meste. Og så står vi på toppen og tar, om ikke vi blir tatt først, og så lenge man nyttegjør seg av hele dyret så ser jeg ikke noe galt i verken å drepe dyr eller å fange fisk.

 

Det å jakte er sterkt regulert og det er ikke slik at man bare kan ta seg til rette og skyte hva man vil når man vil.

I min kommune kan jaktlag skyte 15 elg, 3 ryper og 5 gauper iløpet av en sesong.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva med Dagros da?

hva synes du om at de dreper henne slik at du skal få lørdagsbiffen din??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kommer kanskje litt an på hvor i landet man vokser opp, eller om man kommer fra en jakt-familie. Jeg har ikke noe forhold til jakt, og syns det er helt latterlig med sånne bilder av en dau elg og en stolt jeger med gevær på siden og en for planta på elgen.

 

MEN så har jeg en mann fra Trysil, og vi var der på ferie mitt i elgjakta. Den er jo hellig, hehe..

Det eneste som blir snakket om er hvor mange elg de har skutt osv osv, og ungene er kjempeglade om de får være med på jakt.

Han ene nevøen vår er 9 år og anser seg selv som en del av jaktlaget til faren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg må bare si at jeg har mye bedre samvittighet når jeg spiser elg, hjort osv, som jeg har løpt fritt i skogen hele sitt liv, enn når jeg spiser dyr som lever hele livet sitt i fangenskap. Hvis man har satt en fot innenfor i f.eks. en kyllingfarm, skal man ha lite medfølelse hvis man ikke har dårlig samvittighet neste gang man spiser kylling.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg kan tenke meg å jakte sjølv eg!

Vi er fruktbondar og til trass for gjerde rundt alle felt -i dobbel høgde og med straum på, kjem hjorten seg inn og øydelegg trea våre. Spesielt i år har det vore ille. Vi leiger ut jaktvaldet, men dei som var her i år tok under ein tredjedel av kvota, det førte til større tettheit av hjort i området og saman med ein snørik vinter har det ført til både meir ihelfrosne/ihelsvelte hjortar og meir skade på trea våre som vil gå utover avlingen til hausten....

 

Rovdyr har eg ikkje interesse av å jakte på, men hadde eg vore sauebonde og misst 10-20 lam til eit eller fleire rovdyr, så hadde det kanskje vore meir appelerande. (elles kunne eg tenkt meg sauer- med lama som gjetar når dei skulle på fjellet...men det får bli eit anna år)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har et samboerforhold til en jeger :)

 

Han kommer fra en gård i Telemark der det årlig jaktes på elg og hjort - vi har kjøtt i fryseren hele året til neste jakt og spiser det med god samvittighet. Hadde ikke elgen blitt skutt, hadde det blitt for mange av dem, de ville fått sykdommer og begynt å trekke mot bebygde strøk.

 

Sånn jeg ser det, må vi enten forvalte dyrebestandene i landet vårt på en fornuftig måte (kvoter), eller så må vi slakte ned alt som fins og bygge en Berlin-mur langs grensene i øst for å aldri mer få inn dyr i landet.

 

Hvordan jakt foregår kan selvsagt diskuteres. Jaktlaget i vår familie har heldigvis strenge regler, i tillegg til kvotetildelingen, for hva som felles og hva som får gå - det er ikke sånn at de bare skyter i vei på alt som rører seg fordi de er så glade i å drepe dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bah.. jeg blir KVALM av jegere!

Mer egoistisk "sport" fins ikke! Å skyte/jage og drepe dyr for moro skyld??

Nei, jeg kunne aldri ha vært sammen med en som holder på med jakt.

Værre er det med disse IDIOTENE som ville ha det innvilget å få jakte med pil og bue! Kvalme kvalme kvalme mennesker! :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

har ingenting i mot jegere. nå har det seg slik at noen ganger er det bedre for fellesen at noen faller bort. er ikke all verdens med mat i skogen på vinteren og bedre at noen blir skutt enn at mange sulter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes jakttradisjonen i Norge er helt patetisk. Det er så mange talentløse jegere ute i norske skoger at det er en skam. Jakt som hobby burde forbys og det burde være færre, men proffe jegere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De fleste jeg kjenner har jegerlisens, men da går det stort sett i hjort og småvilt. Ser ikke problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har et flott forhold til jegere! En av mine beste venninner er jeger, jakter elg og bever :) Det jeg vet er at de går ofte etter syke og gamle dyr når de setter kvota, og det synes jeg blir humant, isteden for at dyra skal lide en langsom død.

Ulvejegere har jeg ekstra godt forhold til. Her hvor jeg bor har ulven begynt å krype gankse tett innpå hus og folk, tar gårdshunder/familiehunder og er skummelt å sende barn alene til skolen mørke morgener.

 

Men ulvejakt er nok en helt annen diskusjon, og en myyye heftigere en ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forholdet mitt til jegere er ikke-eksisterende. Jeg kunne aldri vært sammen med en fyr som dro med seg hjem dyrekadavavre hjem. Jeg kunne aldri hatt viltkjøttdeig i fryseren fordi det smaker møkk. Jeg kan til nød like elg og rype, men der går grensa mi. Dessuten så har jeg sett Bambi altfor mange ganger. Har rådyr som spiser løk i hagen min, men jeg synes de er überskjønne.

 

Men de som jakter kun for mat synes jeg er greit, så lenge de ikke er i min familie og prakker på meg ekkelt viltkjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan vel ikke diskutere jegere og jakt utfra smaken på tunga, 12:16...?

 

Hva syns du om bønder som har kyr i fjøset? Æsj, jeg liker ikke melk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min eksmann er jeger, og det eneste jeg savner er elg-og rådyrkjøtt... Seriøse jegere, som trener, har skikkelige våpen, og som drar edru på jakt(det er dessverre ikke alle), gjør en bra jobb, det kan bli "overbefolka" i skogen også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns det er helt sykt at noen LIKER å drepe dyr! At der er hobbyen dems liksom.. SYKT! Det må jo være noe som ikke stemmer helt oppi hjernen dems..

 

Jeg kunne ALDRI ha vært sammen med en jeger! ALDRI!

Æsj, jeg blir kvalm av tanken på at de LIKER å jakte, skremme og drepe uskyldige dyr... Nei, fy faen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes (selvfølgelig) det er groteskt å ha som hobby å drepe dyr.

For ikke å snakke om hvor usmakelig og primitivt det er å skryte av å ha plaffet ned et uskyldig dyr som ikke hadde en sjanse da det ikke var utstyrt med skytevåpen.

Koser meg glugg ihjel de få gangene jeg hører om "jaktulykker" der jegere er blitt skadet av andres skudd,eller enda bedre,et dyr!

"Hva er din hobby og lidenskap?" -"Drepe dyr som ikke har gjort meg noe,da koser jeg meg virkelig når dyret ligger der og vrir seg i smerte og dødsangst".

Kan ikke få sagt sterkt nok hvor mye jeg avskyr dette her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er du helt dum, eller?

 

Du koser deg kanskje også når du hører at noen har blitt alvorlig skadet i trafikken også? Idioten hadde jo førerkort og likte å kjøre på veien..

 

Snakker om å være ureflektert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...