Gå til innhold

Spm til en eiendomsmelger


RockMyWorld

Anbefalte innlegg

Vi solgte en leilighet for ca 4 år siden. Den nye eieren har nå solgt denne videre til en ny mann. Så her i går fikk vi en regning på nedmontering av alarmen! Det var vi som hadde montert den, og derfor vårt ansvar å montere den ned! Syntes dette var veldig rart! Kjøper man ikke en leilighet som den er, og er det ikke uansett eieren mellom oss og nåværende eier som evt skal betale for nedmonteringen? Han kunne jo bare skrudd det ned selv og kastet det også, for den var jo ikke i bruk...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvem fikk dere regningen fra?

Den nye eieren eller alarmselskapet?

Hvor står det at det var deres ansvar å montere den ned?

 

Hvis det er den nye eieren er det for såvidt greit, han kan ikke kreve noe av dere,

men hvis det er alarmselskapet lurer jeg på om dere ikke har sagt opp denne tjenesten hos de? det har dere sikkert, ergo kan ikke de kreve dere for en tjeneste dere ikke har "bestilit". Jeg mener det er jo ikke dere som har kontaktet de og bedt om at den skal fjernes..

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi solgte leiligheten til min mor som har leid den ut i de siste 4 årene. Vi sa opp avtalen med alarmselskapet når vi solgte, for vi skulle jo ikke betale for den neste eieren. Det blir jo litt som et telefonabonnement egentlig,ny eier må jo selv tegne abonnement. Dette er 4 år siden, og såfremt ingen av leieboerne har koblet seg på i perioden de leide har ikke alarmen vært i bruk siden 2007. Anyways, når min mor solgte leiligheten for noen måneder siden til denne nye eieren klagde han inn det faktum at alarmen ikke var tilkoblet til eierskifteforsikringen!!!!! Vi klarte ikke å ta det seriøst engang når de ringte, for dette er jo ikke vårt ansvar, han må jo selv tegne abonnement hvis han vil ha alarm?!?! Eierskifteforsikringen sa bare de ringte for å informere og at det ikke var noe mer med det. Så fikk vi plutselig en regning i posten fra alarmselskapet på ca 600 kr for nedmontering av alarmen! Vi har jo ikke bedt om det i det hele tatt. Leiligheten ble jo solgt med alarmen, så får jo eier selv avgjøre om han vil koble seg på eller ikke?

Synes hele greia er helt merkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det høres merkelig ut..

Den har med andre ord ikke vært aktiv siden 2007 så alarmselskapet kan ikke sende dere en regning på det.

Du bør ta en telefon til selskapet, evnt sende en epost og kort forklare situasjonen, samt presisere at dere har IKKE bestilt noe nedkobling av denne. Og det er jo din mor som har eid den i mellomtiden, så eierskifteselskapet skulle jo tatt det med henne, ikke dere.

Leiligheten ble solgt med alarmen sikkert fordi dere tankte at da kan ny eier bare tegne nytt abonnement, det samme tenkte sikkert din mor, og den tanken er jo god ;) hva ny eier velger å gjøre er jo opp til h*n, dersom vedkommende ønsker den fjernet er det vedkommendes valg, å gjør det selv eller få noen til å gjøre det.

Når dere monterte alarmen så betalte dere jo for den, i tillegg til et mnds beløp, så alarmen var således deres, men dere lot den bli, og det gjør de fleste, ergo er det ikke alarmselskapets eiendom, tidligere var det slik, at man på en måte bare "leide" slikt utstyr, da kunne man komme i en slik situasjon, men det er mange år siden det opphørte.. noen selskap har aldri hatt det slik.

 

Så som sagt ta kontakt med selskapet, og ikke gi dere, hverken dere eller din mor har bestilt denne tjenesten, da kan de heller ikke kreve betalt fra dere!

Du får true med å gå videre med saken, ny eier har ingen sak via forsikringsselskapet, med mindre det står noe i kjøpekontrakten/salgsoppgaven om dette som ikke dere er kjent med!?

 

Lykke til ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :-)

Vi ringte alarmselskapet og de lo bare av hele greia og ba oss kaste fakturaen, så da satser vi på at vi ikke hører mer om den saken i alle fall :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...