Gå til innhold

Oppskrift på knallgode boller?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Disse er helt ekstremt gode:

 

1,5 kg hvetemel

225 gr sukker

3 ts kardemomme

2 pk tørrgjær

225 gr melange

4,5 dl vann

6 dl melk

(Dersom du heller vil lage rundstykker, kutter du ut sukkeret og kardemommen, og tilsetter heller 2 ts salt og 2 ts sukker.)

 

Ha alt det tørre i bollen. Smelt smøret, og tilsett vann og melk - la det bli lunkent.

Bland det våte godt inn i det tørre.

 

La deigen heve til dobbel størrelse under et klede. Bak ut og sett på brett.

La det heve litt under et klede.

Pensle, og stek på 225 grader i ca 15 minutter.

 

Kan brukes til boller, skoleboller, kanelboller osv.

 

Jeg tar i bitte litt mindre sukker og 1 ts mindre kardemomme, og halvparten av gjæren.

 

Det er viktig at du elter deigen godt, og lar den heve, og ikke minst etterheve, skikkelig. Minst 45 min med etterheving. Jeg må trille ut bollene mine ganske små, fordi de hever seg til over dobbel størrelse. Blir alltid utrolig luftige og saftige. Nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...