Gå til innhold

"Nei, den hadde downs, så den tok vi bort."


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Jeg tar i mot barnet vist dokke motstandere betaler heile greia og er barnevakt for det barnet. DA SKAL DET IKKJE KOMME EI JÆVLA KRONE FRA STATEN. kun dokkes lommebok.

 

SIDEN DOKKE HAR RETT OG VELGE ANDRE VALG.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

20.57

 

De har jo valgt å IKKE sette ett annet liv til verden.

 

 

 

Det er mange som har hatt spesielle unger som hadde ønsket de hadde sluppet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har ikke sagt noe som tilsier at du skal ha den samme erfaringen med mennesker med Down (stor D, ingen s) som det jeg har.

 

Erfaringene dine er interessant nok, hva du måtte tro er det ikke.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skjønner jo ikke et spøtt du stakkar.

 

OM DU IKKE VIL HA BARN MED DOWNS, IKKE FÅ BARN. Det er en risiko man tar.

 

Du er utrolig egoistisk om ikke du ser det. Vi risikerer alle å få syke barn. Valget burde ikke ha vært der for noen av oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skille på strukturelt nivå og individuelt plan?

 

Jeg mener at alt til syvende og sist handler om individer.

 

At du ikke kan ta dem som sier noe annet enn det du ønsker å høre alvorlig det sier vel mer om deg enn om meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

21:10

 

Like ego som du, fei døra di. Tror du hadde tenkt om du fikk vite på UL.

 

Siden du kan bestemme andres valg.

 

KJØTTHUE.

 

SKJØNNER jobber med det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt barn er lam fra livet og ned. Og jeg ville ikke valgt henne bort for alt i verden. Hun er smart, veltalende, sterk. Hun er fått lam og vi var på mange ekstra kontroller på grunn av vi så avvik på UL

 

Nåde den som sier at hun ikke eier livetsrett.

 

20:10

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men likavel kan ikkje du bestemme kva andre velger og kva dei vil ?

 

Du har gjort ditt valg og det var ditt. Da kan ikkje du bestemme over kva andre mener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den dagen staten dekker utgiftene så lenge barnet bor hjemme, og en slipper å slite med økonomien pga barnets problemer - ja, den dagen tar jeg gladelig imot enda et barn med handicap, nn 20:57.

 

Du vet ikke hva du snakker om, som så mange andre her.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er vel ingen som bestemmer noenting? Men meninger om andres valg er det fortsatt lov å ha..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I innlegget ditt 20:46 så skriver du downs med "s" selv, så dersom det sier noe om erfaringsgrunnlag så stiller dere nokså likt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Min mor - som jeg veldig sjelden skryter av - ble uplanlagt gravid mens hun gikk på sterke medisiner. Hun fikk beskjed om at dette fosteret ville ikke utvikle seg som det skulle, og ville i BESTE fall ha misdannelser i armer og bein - i verste fall også ha misdannelser i indre organer.

 

Hun søkte om abort i 14. uke og fikk ja - måtte føde det døde fosteret. En opplevelse som ødela hennes allerede skjøre psyke fullstendig.

 

Men en ting skal hun faen meg ha; hun tok en god avgjørelse. Hun visste veldig godt at verken hun eller min far hadde kunnet gi et multihandikappet barn alt det ville behøvd.

 

Folk som innbiller seg at kvinner tar abort fordi det "er så lettvint" bes holde så inderlig kjeft.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å være lam er noe helt annet enn å ha et psykisk handikap, det ser vel til og med du?

 

Så klart har ditt barn livets rett, men det betyr ikke at alle som risikerer å få barn med handikap skal tenke det samme.

 

Tenk om mitt barn bare hadde en fysisk handikap. Da hadde jeg blitt lettet. Et psykisk handikap er MYE verre når en tenker fremtid. Og i mange tilfeller tilretteleggelse i barndommen... Tragisk... En som er lam trenger tilretteleggelse i forhold til å komme seg frem. En med psykisk handikap trenger noe de fleste ikke vet hva er, selv om de jobber med slikt til dagen. Du aner ikke mine kamper... Skulle på mange måter ønske at mitt barn "bare" hadde lammelser som vanske.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har lov til å velge her i landet, men å si det sånn rett ut hadde jeg også reagert på.

Selv hadde jeg aldri klart en abort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

om en ikke har alt på stell for å kunne ta seg av et multihandicappet barn (hvem har vel det)? så går det jo veldig fint i de aller fleste tilfeller... men mye jobb? JA! Endring av livet? JA... men det er en risiko man tar når man får barn. Mange avvik man ikke kan se på UL og... enn hvis barnet hadde fått velge? et liv med mye tilrettelegging og oppfølging og avlastning kontra ikke noe liv i det hele tatt? Livet skulle vært bra jævlig før jeg valgte det bort hvertfall..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21:44 - hvordan skulle hun sagt det da? Eller mener du at det ikke skulle vært nevnt i det hele tatt?

 

Jeg tenker at uansett hvor "avskyelig" andre syns det er å høre om, var det sikkert verre for henne å måtte gjennom det. Jeg legger "avskyelighetslista" mi ganske høyt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser at du har mye å si. Javel.

 

vi kan i aller høyeste grad velge å velge bort alt vi kan som kan gjøre livet vårt vanskelig. Det er helt menneskelig og alle gjør det i større eller mindre grad.

 

Du har ikke noe med hvilke valg hver enkelt familie foretar seg på det området. Du besitter nemlig ikke en mer høyverdig moral enn andre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første så synes jeg denne moren HI snakker om er utrolig tøff som åpent sier at hun har avbrytt et svangerskap pga kromosonfeil. Føler nok dette fremdeles er et tabu, og beskyldninger om egoisme fra mors side, og til og nazistiske holdninger, hagler.. også her på forumet..

 

Personlig har jeg jobbet med multifunksjonshemmede i 4 år, og jeg har virkelig sett realitetene med å ha en unge som ikke er "helt som alle andre". Og jeg må si at i løpet av den tiden jeg jobbet der så jeg kun 1(!) foreldrepar som besøkte sitt eget barn (som da var voksen) jevnlig. Og med jevnlig mener jeg 10-20 ganger i året.. Mange foreldre og søsken kom ikke engang på besøk på bursdager, til jul eller andre feiringer. Og hvem trøstet dem når de gråt, snakket om at de savnet mamma, eller spurte etter storebror? Jo, det var oss ansatte..

Jeg sier ikke at disse elskelige beboerne ikke fortjente å leve, at de ikke hadde livskvalitet, eller at deres latter ikke var like ekte som "normale" menneskers latter.. Men det jeg lurer på er hvorfor man velger å beholde et foster og føde et barn med f.eks en kromosomfeil, for deretter å sende det avgårde slik at noen andre kan ta seg av dette uskyldige mennesket?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun sa det som om hun hadde kastet en plante. "Den fikk lus, så den kastet jeg ut." Utrolig ekkelt og respektløst. Ja, respektløst! Jeg er ikke abortmotstander, og det kan godt være at valget hun gjorde var det riktige. Men jeg synes man skylder et foster som ikke fikk leve såpass respekt at man ikke omtaler det som søppel. Jeg ville ikke reagert like negativt dersom noen hadde sagt at fosteret hadde downs, så derfor valgte de å ta det bort/ta abort. Men "den hadde downs, så den tok vi bort" - det høres ille ut.

 

Forresten er det tull at abort er ille for alle kvinner.

 

 

21.44

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir skremt av hvilken verden vi lever i når jeg leser innleggene som blir skrevet her. Kan ikke forstå hvordan man så lett kan ta livet av sine egne barn. Er selv motstander av abort, og ville ikke tatt abort uansett hva som var galt med barnet. Det hadde uansett vert mitt barn, og hadde hatt like mye verdi for meg og rett til og leve som mine andre barn. Det viktigste er visst og ha ett perfekt liv med perfekte barn. Og alt som avviker fra det, det kvittet vi oss med. Veldigt enkelt. Men forstår ikke hvordan man greier og leve med seg selv etterpå. Fårstår heller ikke hvordan man tar så lett abort bare fordi det ikke " passer" akkuret nå. Synest en skal ta ansvar for sine egne handlinger. Vet jeg får mye kritikk nå, men det får så være.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En ting jeg ikke skjønner er hvordan de som velger abort klarer å leve med valget i ettertid. Hva om funksjonshemmingen ikke var så omfattende? Hva om medisinene kun hadde resultert i det beste utfallet - midannelser i armer og eller et friskt menneske. Men så tok man abort "for sikkerhets skyld". Mulig man ikke kan sette seg inn i en slik situasjon, men hvordan man kan leve med slike tanker skjønner jeg IKKE.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...