Gå til innhold

Mann på barselgruppe?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

En av jentene på barselgruppa har gått tilbake i jobb, og mannen hennes er hjemme med ungen. Han har også overtatt plassen hennes i barselgruppa og kommer alltid når vi møtes. Er jo hyggelig han, men er ikke det litt sært? Synes liksom det blir litt mindre avslappet stemning etter at han ble med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er ikke du litt sær istedet? Hva er problemet? Da jeg begynte å jobbe igjen, dro mannen min på babysang istedet for meg, helt naturlig spør du meg. Dere trenger vel ikke bare snakke om fødsler og prevensjon? Ønsk mannen velkommen inn, kanskje får dere noen nye innspill også?

 

Lykke til:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det er litt sært å kalle det barselgruppe når barseltida er over selv om det er vanlig. Det burde heller blitt kalt noe annet for å passe det inn i morderne tider.

Hadde mannen møtt i barselperioden hadde det vært sært. Selv om vi nå er nokså likestilt er det alikevel forskjell på mann og kvinne under barseltida, da har man kanskje behov for å kunne snakke om kropp e.l. med andre, og da er en mann gjerne litt forstyrrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du virker temmelig umoden. Er du redd for guttelus, eller har du andre problemer med å forholde deg til menn?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud, må gå an å svare saklig da. Det er som hun over deg skriver. Man føler seg mindre fri til å snakke om typiske jenteting, særlig ting som har med kroppen å gjøre, når det er en mann til stede.

 

Se for eksempel diskusjonen her inne om hemoroider i forhold til fødsel. Vil ikke akkurat ta noe sånt mens en mann hører på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hehe...

Har akkurat vært på første møte i barselgruppa hos helsestasjonen. Første møte var litt sånn bli-kjent-med-møte og jordmor skulle komme i tilfelle vi hadde spørsmål osv i forhold til fødsel.

Det jeg syns var litt snodig var at mannen til hun ene damen var med på første møte, kun 6 uker etter fødsel altså.

Han satt på en stol litt utenfor oss damene som satt på matter på gulvet.

Han håpet at det ikke hadde vært til hinder for hva vi snakket om at han hadde vært der, men helt ærlig så var det litt hemmende for min del. Jordmor gjentok ihvertfall at hun var å treffe hvis vi hadde flere ting å ta opp.

Lurer på om han skal være med hver gang. Ikke det at det er flott at han stiller opp, men dette første møte hadde jeg en følelse av handlet mye om mors kropp osv.

 

Har lurt på om denne damen kanskje var ekstra usikker osv i forhold til ting som gjorde at hun trengte litt ekstra støtte selvfølgelig, men littebitt underlig stemning ble det jo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta det opp med legen? Hva slags svar er det? Kvinner som har født trenger å snakke med hverandre om fødselen, amming, barnestell osv. Å gå til legen er ikke noen erstatning.

 

Skjønner ikke helt hvorfor mann på død og liv skulle gå i barselgruppe jeg. Han har neppe noen særlig interesse av det selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Barselgrupper er i stor grad ment for å knytte kontakt med andre som har barn på samme alder som en selv. For å kunne diskutere utvikling og babyfjas. Det er på ingen måte kun for kvinner.

 

Barselgrupper er ikke primært for å diskutere fødsel og underliv, tema man uansett ikke trenger gnage om i et halvt år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde en mann i barselgruppa =) Det var superkoselig! Pluss at vi gjerne traff hverandre til tider hvor de andre mennene også kunne være med. Og dro på hyttetur med menn og barn og hele pakka. Nå planlegger vi reunion til sommeren, et år etter vi ble "oppløst".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva menes med barselgruppe? Min erfaring er at det brukes veldig forskjellig. For noen er det den gruppen av nybakte foreldre som blir innkalt til kontroll samtidig når ungen er i visse aldre, mens for andre er det en gruppe (først og fremst) damer som er i ferd med å bli venninner som har til felles at ungen deres er omtrent like gamle.

 

Jeg synes bare det er positivt at menn er med. Hvis temaet er moren og ikke babyen, bør det klareres på forhånd. Jeg, for min del, syntes det var unaturlig å snakke med fremmede om pupper og fødsel, tror verken det ville blitt lettere eller vanskeligere hvis det var menn til stedet. Far har rett til å følge opp babyen sin. Babyen må ikke være tilstedet for at mor skal kunne snakke om amming osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I min barselgruppe er det også en mann som har deltatt i gruppa. Første gangen snakket vi med jordmor om fødselen, da var moren med men etter det har det vært ham.

 

Hvorfor skulle han ikke det? Da har vi hatt samling med helsesøster, fysioterapeut og nå sist kurs i førstehjelp. Synes det er flott at han stiller når hun er på jobb igjen!

 

Han har ikke vært med på trilleturer og lunch og slikt, men alle treff i regi av helsestasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi hadde aldri noen mann med på barseltreffene våre, men det hadde ikke vært meg imot.

Min mann var derimot med på det første treffet 6 uker etter fødsel i regi av helsestasjonen. Men det var fordi jeg slet så voldsomt etter fødselsskade at jeg ikke klarte meg uten hjelp. Kom meg ikke opp eller ned på gulvet, kunne ikke bære bilstol osv. Strevde nok med å gå alene. Måtte ha hjelp til å løfte baby opp osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det blir jo noe annet. Jentene i barselgruppa bruker å møtes på kafe to ganger i uken fast, og ofte avtaler vi felles trilleturer. Det er dette han kommer på. Han må jo få lov hvis han vil, men jeg synes bare det virker litt unaturlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke noe problem. Jeg syns derimot at tilbudet på helsestasjonen er så kvinnerettet. Jeg syns de skulle vært mye mer åpnere mot å ta inn mannfolk. På neste treff vet jeg at det vil komme 3 menn og 2 jenter, da 3 av damene begynner å jobbe nå. Men det blir jo færre treff etterhvert og samtalene handler stort bare om søvn og kosthold. Fødselen snakket man jo bare om på det første treffet. Helsesøsteren er der for å snakke om barnet ditt, ikke underlivet ditt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei HI.

 

Hadde det skjedd i min barselgruppe hadde jeg også syns det var litt unaturlig. Men for all del, han måtte gjerne ha deltatt...

 

I mine øyne kunne pappaen ha vært i åpen barnehage, babysang osv osv, men barselgruppa, det er jo kun de faste som er der.

Hvem som helst med barn kan møte opp på åpen bhg osv. Jeg er sikkert litt rar, men barselgruppe for meg er ikke det samme som de andre åpne tingene man kan være med på ....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På større steder tror jeg de kjører egne fedregrupper, det er knallpositivt! Helsestasjonen har helt klart damefokus, det bidrar ikke til å inkludere menn, akkurat..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg snakker jo ikke om helsestasjon og helsesøster. Jentene i barselgruppa møtes på kafé noen ganger i uka, bare oss. Vi drar på trilletur sammen, besøker hverandre osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns ikke det er sært at menn er med på barselsgrupper. Men jeg syns det er sært at kvinner syns dette ikke passer seg, blir man anspent av dette så må jeg si at de kvinnene har litt gammeldags syn på ting.

 

Selv var jeg lenge hjemme med barn, min mann hadde bare de få ukene han måtte ha. For oss var det best, og barnefar hadde en slik jobb der han kunne jobbe mye en periode og være masse hjemme i andre. Han så ungene mer enn om han hadde hatt en vanlig ni til fire jobb.

Men jeg fikk barn samtidig som ett familiemedlem i min svigerfamilie, der var det mannen som var hjemme i permisjonen. Hun var bare hjemme de 6ukene hun måtte. Skal si det var mange måpende småbarnsmødre på helsestasjon, barselsgrupper osv. Barnet spiste kun morsmelk, men fikk dette på flaske når mor var på jobb. Hun hadde heller ikke ammefri.

men han sluttet til slutt å gå på ting, for han orket ikke de nedlatene blikkene og kommentarene fra andre mødre. Han ble med meg og noen av de jeg var sammen med på barselsgruppe. Vi hadde det kjempe gøy sammen, dro på babykino, kafe, båtturer til sverige osv. For oss så var det veldig hyggelig å få en hane med i gjengen, stemningen blir en helt annen men snakke om babybæsj, amming, sminking osv blir litt kjedelig til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns barselgrupper er forbeholdt kvinner. Rett og slett. Kvinner er i barsel etter fødsel, ikke menn.

 

Selvfølgelig litt annet når det er treff med førstehjelp, fysioterapeut osv som nevnes her, når det er info på den måten så er det ok med pappaer.

Men ellers, barselgrupper er for meg en gruppe med kvinner som har fått baby relativt samtidig. IKKE menn. Jeg hadde følt meg veldig hemmet i gruppa hvis en mann var der. Da kan det settes opp fedregrupper, så de kan diskutere sin rolle sammen. Fint for homofile foreldre for eksempel. Likestillingen begynner å bli altoppslukende syns jeg..

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nettopp begynt å lese "Aurora i blokk Z" for datteren min. Jeg trodde den kanskje kom til å bli litt vel gammeldags, men tydeligvis er den helt i dagen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...