Gå til innhold

Noen som har middagstips til kresne barn?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Begge mine små har vært svært bestemt på hva de liker å spise fra de var bitteliten (4 og 5 år nå). Nå har vi kommet inn i en lei rutine der vi har de samme middagsrettene uke etter uke, og jeg er så lei! Hver gang vi prøver noe nytt ender det med at de smaker en skje eller to, og resten går i bosset. Svært lite motiverende å lage mat.

 

Det som går igjen er fiskekaker,fiskepudding, fiskegrateng, fiskepinner, kjøttboller, lapskaus, spagetthi, lasagne og pizza. Thats it. Kjenner jeg virkelig trenger å variere mitt eget kosthold mer, men det blir aldri til at vi lager egen mat til oss voksne.

 

Flere med kresne barn som har tips til retter uten for mye smak?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei.

Vi har en som spiser alt, og en som ikke vil ha noen ting. Etter en laaang periode, har vi nå endelig sett at han som ikke ville ha noe har begynt å smake og spise ting igjen. Hos oss må alle smake "en prikk" av alt, hver gang, men de slipper å spise opp når de ikke vil ha. Det er dessuten "forbudt" å si "liker ikke" til mat.

 

Her er noen generelle mattips:

- de MÅ smake hver gang (10-15 ganger sies det at man må smake før man begynner å venne seg til)

- gi dem bittelitt av alt som serveres på sin egen tallerken. La dem smake på alt for så å spise den/de ingrediensene de vil ha. Når de så har spist opp det de liker, for eksempel fiskekaken, får de ikke mer fiskekake før de også har spist litt mer gulrot og potet.

- vær konsekvent! Ikke gi dere før de har smakt, og ikke gi dem noe annet i stedet. La dem gå uten mellommålitider. Vil de ikke spise seg mette på middag, får de vente til kvelds serveres. Ingen dessert eller kjeks eller noe annet mellom måltid.

 

Menyforslag, milde retter:

- kokt/stekt fiskefilet, grønnsaker, mild saus

- hjemmelagde supper (her kan du jo varierer innhold i det uendelige) - vi "lurer" minsten til å spise alle råvarene ved at vi bruker stavmikser på hans porsjon. Han er bare 2 år...og vil IKKE ha grønnsaker)

- fiskeboller i hvit saus, potet, gulrot eller mais

- hønsefrikasse

- kjøttboller av farse servert i skjell, lag lys saus på kraften, med kokt asparges og dampede grønnsaker

- kyllingkjøttdeig: spe deigen, lag "nuggets" som du stikker et grillspyd (av tre) gjennom og steker på bakepapir/plate i stekeovn. Råstek poteter i stekepanne eller i stekeovn (olje, krydder)

- en veldig barnevennlig salat som smaker godt er issalat (må ligge ca. halv time i kaldt vann først, tar vekk den bitre smaken) blandet med sukker og lettrømme. Ikke så supersunt, men veldig godt og en grei måte å starte med salat på.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1: sørg for at de er skikkelig sultne før middag, ikke frukt, kjeks, saft eller annet enn vann minst 3 timer før mat.

2: la dem være med å lage mat

3: husk at det tar tid å venne seg til ny mat, men de fleste godtar nye smaker og konsistenser når de har forsøkt 10-15 ganger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...