Gå til innhold

hvor lenge er barna deres ute i b.hagen. Hva kan jeg gjøre?:(


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

NÅ OG I HELE VINTER (MED MINDRE D HAR VÆRT KALDERE ENN -10(?) grader (ops capslock) så har de vært ute fra 8-1030 (de barna som vil) og fra 1430 til når de blir hentet.

 

også sover de i tillegg ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hehehehe, pratet som en skikkelig uvitende person. Ting som ikke er mulig å gjennomføre kan ikke skyldes på dårlig planlegging.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for gode råd. Så bra at det har bedret seg i deres barnehage.

 

Får rett og slett ta ordentlig tak i dette, så får jeg heller bli den upopulære mammaen som maser...

 

De kunne i det minste vært ute og spist første måltid når været tillater det. I stedet for å gå inn kl ti hver dag. Være litt mer fleksible..så tåler de en inne dag i ny og ne, hvis de er ute mye ellers.

 

Blir veldig lei meg pga dette. Så får bare brette opp erma og ta tak i det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er desverre sånn i vår barnehage og. Håper det skal bedres seg etter at isen går, og snøen er borte. Ta det opp på et foreldremøte, send inn en sak til styret først. Vi er også ute etter barnehagen hjemme.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så bytt barnehage da.

Om vinteren er IKKE 1 TIME LITE FOR SMÅ BARN!

Men om våren/sommeren er det lite

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

De må først og fremst sørge for ungenes sikkerhet. Hvor det er lettest å gjøre det vil jo variere utfra hvordan barnehagen ser ut inne og ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23:33 Det er faktisk ikke bare å bytte barnehage heller. Jeg har to barn i samme barnehage. Er kjempe fornøyd med personalet på begge avdelinger, utenom dette med utetider for den minste.

 

Å bytte barnehage er jo ikke ønskelig, men må gjøre det om det ikke skjer en forandring...

 

Er enig i at 1 time ikke er lite når det er dårlig vær/kaldt/mye snø.

 

Men vi bor på sørlandet, og det har vært bra vær lenge nå..Fikk jo også i svar fra ped.leder om at de ikke kom til å være ute lenger før de kunne gå ut i de klærne de går i. I norge vil jo det i praksis bety noen få uker i juni-juli:(

 

HI

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I bhg jeg jobber har det vært litt vanskelig ang utetid i vinteren som har gått. Mye pga kulde, og at foreldrene ikke ser ut til å klare å holde barna med gode nok klær, og mange nok bytteskift. :/

Det er utrolig kjipt! Fordi det går utover ALLE de andre barna i barnehagen som er rustet til å være mye mer ute.

 

Resultatet er at vi i vinter for det meste har måttet holde barna inne på ettermiddagen, pga våte og kalde unger. Dvs at vi har vært ute i ca halvannen time på formiddagen, og så sover de i tillegg ute.

 

Nå når det våres i bakkene er vi mere ute, men sliter enda med for lite byttetøy, og det resulterte i dag i at vi måtte være inne i ettermiddag til tross for strålende sol.Fryktelig frustrerende, og flaut ikke minst.

 

Hadde vi vært fullt bemannet på jobb hadde vi klart å fått ut en del, men når det er sykdom blant de voksne i barnehagen blir dagen med ett veldig uforutsigbar, og man rekker omtrent bare det man må.

 

Klag til FAU og kommunen om det er kommunal bhg. Vi som jobber i bhg trenger at flere protesterer og klager til riktig instans slik at vi kan få flere ressurser, og dermed bedre dager for ungene. Bare på den måten kan man komme noen vei.

Det er mye bedre enn å kjefte på allerede utslitte erbeidere i barnehagen som strekker seg til det ytterste hele dagen for at ungene skal ha det optimalt.

 

Hilsen ei som er utslitt etter ei lang uke på jobb, preget av sykdom og for lite folk på jobb.

 

Har ikke krefter igjen til min egen familie på ettermiddagen jeg lenger. Det er en forferdelig følelse. Men ungene der jeg jobber blir i alle fall sendt hjem etter en veldig god dag i barnehagen. UANSETT! Så får jeg heller kose meg med mitt eget barn i helga når jeg har litt krefter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23:40 Det hadde aldri fallt meg inn å kjefte på de ansatte pga dette (eller noe annet for den saks skyld)

Jeg setter stor pris på jobben de gjør med å ta vare på mine barn når jeg er på jobb.

 

Men å være ute og få frisk luft og utfolde seg er veldig viktig, synes jeg

Vi har alltid godt med klær i barnehagen, og bruker ulltøy halve året. Så det skal ikke stå på klærne i alle fall. Forklaringen var jo kapasitet..Men de er 4 voksne..så skjønner ikke forklaringen.

Det er kommunal barnehage.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme greia her også- de er ute fra 9.30 til 10.30 og that´s it... Utrolig kjipt og utrolig dårlig, men føler at det ikke nytter å si noe på det, siden de alltid kommer med så mange dårlige unnskyldninger...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

gutten min har gummistøvler med ullsokker oppi. vinterdress med regnbukse utenpå. holder han tør selvom han sitter i sølepyttene. dårlig unnskylding det med at klærne blir våte.

 

og hvis de blir så våte kan klærne tørke i tørkeskapet mens de spiser lunsj og sover. hoho

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hjelper ikke å ha regnbukse utenpå støvlene når ungen sitter i vanndammene gitt. I alle fall ikke på ungene jeg har i bhg jeg jobber. ;) De sitter og løper i søledammene. Og jeg syns ikke vi kan stoppe dem i å leke seg heller. De BLIR våte, det er en kjennsgjerning.

 

Og det er kjempefint at dere har flere og gode skift til barna deres i barnehagen, men det er det IKKE alle som har altså! Tre av barna på min avdeling ble våte inn til skinnet i dag, og hadde ikke nok skift med seg. Når skoene og støvlene er våte inni er det ikke mer å gjøre enn å holde dem inne. Vi har ikke tørkeskap, og veldig få av klærne med tekniske lag, som skallklær, de kan ikke tørkes i slike skap uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leser bare unnskyldninger.

 

Ha inne de barna som ikke har bra nok klær, og gi beskjed til foreldrene om at de blir holdt inne pga lite klær. Er vel ikke verre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

så det er greit at ungene ikke er ute da?

skal det bare godtas?

det er jo så vanskelig å få de ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke om noen barnehager der ungene ikke er ute noen gang. Det er derimot helt latterlig å forvente at barnehagen skal klare å få ungene ut flere ganger om dagen på tross av ressurser, vær, udugelige foreldre og sykdom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

så hva gjør min barnehage riktig da?

De er ute fra 9-10.30

så er de inne og spiser/sover.

kler på og går ut igjen i to-halv tre tiden. er da ute til vi henter.

Dette er en småbarnsavdeling. Hvorfor går det greit i vår barnehage (og mange andre) men ikke i HI`s eller din 0025!?

 

Skulle ikkje være så vanskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du skjønner at barnehagendin og barnehagen min ikke er like? At det ikke er de samme ungene der? Sannsynligvis heller ikke de samme foreldrene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

0030: sånn er vår barehage også. bare at de er ute fra 8-1030

og går ut etter mat(ca 1430) og er ute til de blir hentet.

 

kanskje det har noe med de ansattes holdninger til å være ute og til å kommunisere med foreldrene om nok ute og inne skift ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner ikke helt at de har satt av bare en time til utetid? Det er kanskje ikke uvanlig at en 1-åring er ute i bare en times tid en dag, på denne årstiden, men etterhvert så skal de da kunne være ute mer!

På vår barnehage er det utetid til de minste fra 09:30 til 11:00. Da går de inn litt før 11 om de begynner å bli slitne osv. Og de største på småbarnsavd. som er 2-3 år, er ute da noen ganger, hvis de ikke har annet opplegg. Også har de fast utetid fra 12:30 - 14:00. Altså kl.14 er de inne til fruktmåltid. Så det blir ofte to turer eller mer når det er skikkelig fint vær. På våren/sommeren er de ute etter frukt, eller at de spiser frukt ute også. Synes de balanserer dette veldig bra, at de er mye ute noen dager, og mindre andre dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...