Gå til innhold

Noen som har middagstips å dele?


Anbefalte innlegg

Føler et blir mye det samme hos oss, så trenger litt inspirasjon :-) Skal prøve å bli flink å handle inn 1 gang i uken og slutte å fly hver dag på den "dyre" nærbutikken. Det har en tendens til å bli dyrt i lengden

Så nå skal jeg planlegge en handleliste med 7 middager ;-)

På forhånd tusen takk for tips!

Fortsetter under...

Her er noe av det vi pleier å ha:

 

Hjemmelaget grønnsakssuppe med kjøttboller. Rundstykker.

Fullkornspasta med hjemmelaget kjøttsaus. Salat.

Hjemmelagede fiskekaker med råkost, potet og sandefjordssmør.

Laksepakker med sopp, purre, presset sitron og creme fraiche. Poteter.

Lettsaltet torsk, eggesmør, kokt gulrot, bacon og potet.

Hjemmelagede hamburgere med salat, tomat, løk, ost og tzatziki.

Greske kjøttboller, ris eller potet, gresk salat og tzatziki.

Svenske kjøttboller med hjemmelaget potetmos, brokkoli, tyttebærsyltetøy og fløtesaus.

Tagliatelle med røkelaks og purre i fløtesaus. Focaccia.

 

Mmmm, nå ble jeg sulten:)

Her i huset er vi ikke så veldig gode på "nye" ting, men vi prøver å variere litt! Noen forslag...

 

Fiskepinner og poteter med råkostsalat.

Flesk og duppe, poteter og raspa gulrøtter.

Pølsegryte med makaroni og hvit ostesaus.

Hjemmelagde farsekaker med poteter, tyttebærsyltetøy og gulrøtter.

Hjemmelagd pizza, med tacokrydret kjøttdeig og nachos.

Fiskeboller i hvit saus med spaghetti(irørt tomatpure) og bacon.

Kjøttpudding med brun saus og poteter.

Kyllingsalat, putt oppi alt som er godt.

Ukens meny :

 

Laks laget i ovn m ris og sweet chillisaus

Wok med kokkossaus og svinekjøtt

Blomkålsuppe

Kylling/kalkun i ovn med ris (De nye stekeposene med krydder fra Maggi er super gode, skal ha det i dag)

Taco

pizza

Søndagen er fortsatt åpen

 

Neste uke

 

Spaghetti og kjøttdeig

Tirsdag - Mor borte, får klar seg selv

Tomatsuppe

Laksewok

Taco (nesten alltid taco på fredag)

Lørdag og søndag , ikke planlagt

Veldig lurt å planlegge veka. Det tek oftast lengre tid å stikke innom butikken og kjøpe ferdigmat enn å reise rett heim og lage frå botnen :)

Laks og pasta er godt, og raskt å lage.

http://www.dagbladet.no/magasinet/2004/04/26/396811.html

Hilldurs kyllinggryte

http://www.greteroede.no/cgi-bin/view.cgi?id=352609&rint=1

 

Me brukar ein del ovnssteikte potetbåtar og grønnsaker, både til steikt kyllingfilet, kotelettar og laks. Eg varierar grønnsakene alt etter kva det er til og kva me har i hus. Fyrst legg eg potetbåtar på bakepapir på plate, og har over litt olivenolje og salt, og blandar. Dette steiker eg på 200 grader i ca 10 min før eg har inn resten av grønnsakene og sprinklar litt meir olje og salt på dei. grønnsaker eg brukar er feks lauk i båtar, tomatar, paprika, champinjong og søtpotet til kjøt, squash og aubergine til laks og kylling.

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...