Gå til innhold

Hvor henvender man seg når man oppdager at en elev ikke får den oppfølging denne har krav på?


Anne-B.

Anbefalte innlegg

Jeg er så forbanna. Det er snakk om en ungdomsskoleelev, som for det meste overlates til assistenter med null pedagogisk utdannelse, for ikke å snakk om pedagogisk fornuft, eventuelt overlates til seg selv og tusler rundt i gangene skoledagen lang. Det har ikke hjulpet å ta dette opp med skolen, som ser ut for å ha gitt opp.

 

Hvor henvender man seg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

La oss si at dette er en liten kommune som minner mer om en privat bedrift enn en offentlig institusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er brudd på opplæringsloven ville jeg kontaktet Fylkeskommunen eller fylkesmann. Les også på Barneombudet sine sider, står mye fornuftig der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men om ikke skolen bryr seg så hjelper det så lite. Likevel har de plikt til å fremlegge en klage videre til neste instans.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Dersom en elev skal få tildelt såkalte t-timer, altså tileggstimer med pedagog, må eleven være meldt opp til PPT først. Skolen melder inn behovet for hvor mange timer eleven bør få med (spesial-)pedagog, og om disse skal foregå alene eller i gruppe sammen med andre elever. PPT foretar så en vurdering, og sender en tilråding på antall timer tilbake til skolen. Denne bør skolen i størst mulig grad forsøke å forholde seg til, men budsjetter legger her dessverre hindringer i veien - og den allmenngyldige vurderingen er at det aldri gis mer enn 60% av timene tilrådingen anbefaler. Hvorfor, kan man spørre seg, i rike Norge...

At en elev settes sammen med assistent (ufaglært, altså ikke utdannet pedagog) er et tilbud fra skolen som eleven faktisk ikke har krav på. NB! Tilrådingen fra PPT omfatter ofte BÅDE timer sammen med (spesial-)pedagog og timer sammen med assistent. Timer med pedagog skal ikke byttes inn mot timer med assistent - dette er viktig! Skolen kan ikke velge å gjøre om pedagogtimer til assistenttimer.

Summa summarum kan dere som foresatte ikke klage på at eleven "for det meste overlates til assistenter med null pedagogisk ". Skolen forholder seg til PPT.

Vil dere gjøre noe med situasjonen må apparatet settes i sving etter pålagt tjenestevei - altså kontaktlærer - rektor - PPT ( - evt. BUP).

Skolen kan ikke gjøre noe med hensyn til tildeling av t-timer med mindre eleven får status som "paragraf"-elev og er tilrådd timer med (spesial)-pedagog/assistent fra PPT.

Håper dette var oppklarende.

Lykke til med å skaffe den hjelpen som trengs, slik at skolehverdagen til eleven blir best mulig :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Det er fylkesmannen som er tilsynsorgan i klagesaker. Men først må du skrive en klage til skolen, send gjerne kopi til fylkesmannen. Send gjerne også kopi til ppt/bup og alle involverte parter. Du kan også forlange at eleven får en individuell plan, for bedre koordinering av tjenester.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...