Mammaen til Daniel og Ida :O) Skrevet 21. mars 2011 #1 Del Skrevet 21. mars 2011 Ser at man skal tilberede denne på 70 grader. Noen som har noen gode tips, som gjør dette enklere, særlig på natten. Kan man feks blande en liten del med kokt vann 100 grader i pulveret og helle i det resterende vannet som kaldt kokt vann??? Slik at det blir drikkeklart med en gang uten å avkjøle den?? Håper på svar.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143046794-til-dere-som-bruker-babysemp-tips-til-rask-tilberedning/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
lillenims Skrevet 21. mars 2011 #2 Del Skrevet 21. mars 2011 Kok vann og ha på en termos. Sannsynligvis er dette rundt 70 grader etter noen timer, men mål og finn ut omtrent akkurat når om du vil være nøye. Husk at det også avkjøles når du heller det over i flaska, både av kald luft og av den kjølige flaska. Du kan også blande kokt varmt og kokt kaldt vann i flaska og ha i pulveret etterpå. Grunnen til å bruke 70 grader vann er at dette ødelegger en del vitaminer. Mengden vitaminer i pulveret er tilpasset nettopp dette. (På samme måte kan det bli for lite vitaminer om du bruker varmt vann i pulver som skal blandes på 40 grader.) Det er så vidt jeg vet hovedsaklig mengden C-vitaminer som må økes, da denne er varmeømfindtlig. C-vitamin er vannløslig og ikke farlig å få for mye av, så det er ikke FARLIG om du blander ved for lav temperatur. Kravene til MME er at det er korrekt næringsverdi i det etter blanding. Dvs at produsenten kan tilpasse innholdet i det tørre pulveret til om det skal blandes på 40 eller 70 grader, så lenge sluttinnholdet er riktig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143046794-til-dere-som-bruker-babysemp-tips-til-rask-tilberedning/#findComment-143047997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Skrevet 23. mars 2011 #3 Del Skrevet 23. mars 2011 Hei Vi bruker BabySemp til mini som nærmer seg 8 uker. Jeg lager stort sett klar en flaske i litt god tid før tiden for måltid. (Han spiser ganske regelmessig.) Den får da kjøle seg ned på benken, eller i evt kaldt vannbad. Ferdiglaget flaske kan kjøles raskt ned i kaldt vannbad, og settes i kjøleskap for senere bruk. Jeg varmer den da opp i varmt vannbad/flaskevarmer fra Phillips. På natta varmes flaska opp fra kjøleskap evt kartongmelk i micro. Helsesøster sa at BabySemp tåler dette bedre enn mme typer som skal tilberedes på 40 grader. Micro på lav effekt er ikke skadelig, hun sa at nyere forskning viser til at bl. annet grønnsaker bevarer vitaminer bedre ved tilberedning i micro på rett temperatur/watt enn i kjele. Sørg bare for å ryste flasken så varmen er gjevnt fordelt. Det er viktig! Dette funker fint for oss, jeg har alltid stående varmt vann på termos. Investere i en dyr termos som holder på varmen. Denne er med på tur, i tillegg til Tupperwares doseringsboks med pulver. Lykke til :-) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143046794-til-dere-som-bruker-babysemp-tips-til-rask-tilberedning/#findComment-143055369 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mammaen til Daniel og Ida :O) Skrevet 24. mars 2011 Forfatter #4 Del Skrevet 24. mars 2011 Tuen takk for svar begge to. Kanskje lettere å blande fortere med en mme som kan blandes på 40 grader, jeg tenker på blandemetoden. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143046794-til-dere-som-bruker-babysemp-tips-til-rask-tilberedning/#findComment-143060863 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 26. mars 2011 #5 Del Skrevet 26. mars 2011 På mamma.no er det en sak med mange gode tips, og lenker til andre saker om flaskemating: http://www.mamma.no/content/slik-blander-du-morsmelkerstatning Lykke til! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143046794-til-dere-som-bruker-babysemp-tips-til-rask-tilberedning/#findComment-143068079 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå