Anonym bruker Skrevet 13. mars 2011 #1 Del Skrevet 13. mars 2011 Ja det er meg, damen som ikke kan å steke biff... så har jeg da kjøpt biff igjenn. Hvordan få det til? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2011 #2 Del Skrevet 13. mars 2011 Stek den på høy varme i panna, et par min på hver side. Så kan du skru ned og steke litt til hvis du ikke liker den blodig. Tror ikke det blir noe godt i stekepose. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/#findComment-143014267 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2011 #3 Del Skrevet 13. mars 2011 Langsteking/ koking er for seigt grytekjøtt, ikke møre biffer :-) Noen minutter på hver side holder. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/#findComment-143014287 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sylteflesk Skrevet 13. mars 2011 #4 Del Skrevet 13. mars 2011 Nei, det kan du ikke. Men hva slags kjøtt har du kjøpt? Og hva pleier å gå galt når du prøver å steke biff? Jeg pleier å følge fremgangsmåten under, for å få medium stekt biff. Viktig er for det første å kjøpe mørt nok kjøtt, gjerne indrefilet. Tar du deg ikke råd til det, er entrecote mitt stalltips. De pleier å være god smak og ikke så dyre. Fett-marmoreringen sørger for smak og saftighet. Mørbradbiff duger ikke. Det er også veldig viktig å ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid, gjerne en time før det skal stekes. Aller viktigst er det å ha god stekepanne og god varme. Til å steke biff bruker jeg aller helst en god gammeldags støpejernspanne. Slik gjør du: 1. Kjøttet bør ligge i romtemperatur i ca 30 minutter før det skal stekes. Biffene bør være omtrent like tykke. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir før steking, og dryss på salt og pepper. 2. Bruk god varme og la stekepannen bli varm før du legger i margarin eller olje. Når margarinen slutter å bruse og er nøttebrun kan du legge i kjøttet. Oljen er varm nok når du stikker et treredskap ned i den og det bruser rundt. 3. Legg ikke for mange biffer av gangen. Følg tipsene om steketider under. Snu biffene med en stekespade. 4. Ta biffene ut av stekepannen etter ønsket steketid og la dem hvile lunt en kort stund før servering. Steketider for biff som er ca. 2 cm tykk: Lite stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side. Medium stekt biff: Stek biffen på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Gjennomstekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, etterstekes ca. 4 minutter på hver side over svak varme. Det er viktig å snu biffen ofte. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/#findComment-143014303 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2011 #5 Del Skrevet 13. mars 2011 Har kjøpt ultra sin mørbrandbiff. Takker for svar:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/#findComment-143014335 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 13. mars 2011 #6 Del Skrevet 13. mars 2011 Håper biffen ble bra. Men du må ikke kjøpe mørbradbiff, det er ikke ordentlig biff, altså. Indrefilet, ytrefilet eller entrecote er det som duger. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/143014242-kan-jeg-legge-biff-i-stekepose-og-la-de-lang-steke-der/#findComment-143016480 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå