Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

 

Jeg skal begynne å gi moset poteter, gulrøtter og brokkoli til gutten min på 6 mnd. Jeg skal koke det, hvordan bevare næringsinnholdet på best mulig måte?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kok det med bare litt kokevann og bruk kokevannet til å tynne ut mosen med. Eks: ca 100g potet og/eller gulrot kokes i litt vann til de er møre. Mos med ca halv dl av kokevannet. Evt også 1 ts olje. Dette blir ca 1,5 dl stor porsjon.

 

Kan oppbevares inntil 2 dager med lokk på i kjøleskap, eller fryses. Jeg fryser smaksporsjoner som isterninger, tar opp en terning om gangen og tiner/varmer opp forsiktig i vannbad eller mikroen på veldig svak temperatur (mindre enn tineprogrammet).

 

Denne infoen har jeg fått i en brosjyre fra helsestasjonen; mat for spedbarn. Denne skal visst deles ut til alle? Veldig bra info i den, gjør at i allefall jeg tør lage mat selv og ikke bare kjøpe ferdigmat;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...