tottelott Skrevet 11. mars 2011 #1 Skrevet 11. mars 2011 Hei! Jeg skal begynne å gi moset poteter, gulrøtter og brokkoli til gutten min på 6 mnd. Jeg skal koke det, hvordan bevare næringsinnholdet på best mulig måte?
vimm Skrevet 11. mars 2011 #2 Skrevet 11. mars 2011 Kok det med bare litt kokevann og bruk kokevannet til å tynne ut mosen med. Eks: ca 100g potet og/eller gulrot kokes i litt vann til de er møre. Mos med ca halv dl av kokevannet. Evt også 1 ts olje. Dette blir ca 1,5 dl stor porsjon. Kan oppbevares inntil 2 dager med lokk på i kjøleskap, eller fryses. Jeg fryser smaksporsjoner som isterninger, tar opp en terning om gangen og tiner/varmer opp forsiktig i vannbad eller mikroen på veldig svak temperatur (mindre enn tineprogrammet). Denne infoen har jeg fått i en brosjyre fra helsestasjonen; mat for spedbarn. Denne skal visst deles ut til alle? Veldig bra info i den, gjør at i allefall jeg tør lage mat selv og ikke bare kjøpe ferdigmat;)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå