Gå til innhold

Jeg har tenkt å prøve å bake litt brød, men liker ikke store korn i brødet. Kan jeg bare bruke sammalt hvete for eksempel?:p


Anbefalte innlegg

Blir det ett godt og sunt brød da? Tenkte kanskje en blanding av mel og fin og grov sammalt hvete. Kan liksom ikke så mye om råvarer men prøver å sette meg litt inn i det, da jeg sliter VELDIG med å gå opp i vekt:(

Fortsetter under...

Brød bakt av bare grovt mel blir tungt og hardt. Minst 50 % bør være siktet hvete.

 

Dette ut i fra "gammeldags" baking, kan ikke noe om moderne diettbrød. Men jeg kan bake :)

Når jeg googla ketolysebrød kom opp masse lavkarbobrød da. Burde jeg ikke spise det hvis jeg skal opp i vekt liksom? Huff kan ingenting om dette emnet desverre:(

Skal du bare bruke grovt brød bør du ta en tur innom helsekosten og kjøpe gluten. Hvis ikke blir brødene tunge.

 

Ellers er det ikke "farlig å bruke 10-20% siktet mel i et brød. Men jeg mener at hverdagsbrødet bør inneholde minimum 75% grovt. Vi trenger mer fiber i kosten enn det vi får i oss gjennom å spise halvfint brød.

 

Sammalt hvete, sammalt rug, havrekli, kruskakli osv er supert å bruke.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...