Gå til innhold

Fortell meg, hvordan og hvorfor orker man å få to super-tette barn??


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Typ 1 år pluss minus mellom barna..

Og hva er egentlig grunnen til at man velger å få dem SÅ tett?

Det lurer jeg alltid på når jeg leser sånne innlegg her inne, spesielt alle de som blir "uplanlagt" gravide kort tid etter fødsel..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Planlagt gravid når mini var 10 mnder - dette pga helsa i svangerskapene mine - tar lang tid å bli bra igjen, så vil ikke bli frisk for så å bli elendig igjen.

Vi skal kun ha 2 barn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi brukte ikke alltid prevensjon, kondom innimellom. hadde ikke så mye sex heller. på den ene siden ville vi ikke ha flere med det første, men alikevel ville jeg på en måte det, fordi jeg var litt redd for at sønnen min ikke skulle få søsken hvis vi ventet. Mannen syns han begynte å bli for gammel.

 

det er 14 mnd mellom mine.

 

hadde jeg fått velge på nytt hadde jeg nok ventet.

 

Det har vært utrolig slitsomt, og er det fortsatt. eldste er 3,5 nå.

 

Så det var vel litt korttenkt rett og slett.

 

Men vi er selvfølgelig like glad i minstemann.

og ser fordeler når de blir eldre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det kan du så si...

Jeg har en bror, og han er 4 år eldre enn meg, og vi er som dag og natt.

Så jeg følte nesten jeg vokste opp uten søsken, og ville gjerne forsøke å unngå det samme for mine barn.

Når det er sagt, så sov min først fødte rundt fra han var 3 mnd gammel, og har et fantastisk sovehjerte.

Nummer 2 sov rundt fra han var 5 mnd, og kjenner jeg begynner å bli klar for 3. og sistemann snart.

Kan overleve mye så lenge de sover på natta:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg ble planlagt fravid slik at vi fikk halvannet år mellom våre.

Vi ønsket to tette, fordi vi ser mange fordeler med dette, selv om det selvfølgelig ville være slitsomt en periode.

Perioden det var slitsomt var faktisk overraskende kort. Det var slitsomt fra minste var ca 2,5 mnd til hun var ca 8 mnd.

Altså i et halvt år.

 

Tiden etter det har for vår del bare blitt bedre og bedre, og nå har vi en fantastisk 3åring og hennes beste venninne, storesøster på 4,5.

Minstemor på 3 er uvøren, tøff og fryktløs, storesøster er den rake motsetning. De er et utrolig kobbel og leker knallbra sammen. Storesøster passer på, lillesøster tar med storesøster inn i sin spennende lille verden.

Det er helt utrolig blitt og jeg har tro på at det bare blir bedre fremover:)

 

Så, svaret er vel at man får to tette fordi det gir et samhold mellom barna og en måte for dem å knytte bånd på som er litt annerledes enn med barn som ikke er så tette. Det er slitsomt også, men på en annen måte innbiller jeg meg enn med større mellomrom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanken var vel å få de barna vi ønsket oss og bli ferdig, og det ble vi. Kan jo også ligge litt i det at man jo KAN ende opp med å være prøvere i mange måneder, vi var jo ikke det, barna satt jo som skudd hver gang. På en måte var det altså ikke helt planlagt at de skulle bli SÅ tette, men kan jo heller ikke si at det var uplanlagt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har 23 mnd mellom barna.

Jeg ville bli ferdig med det, skulle bare ha 2barn,,,,,MEN at det skulle bli så travelt hadde jeg ikke trodd..angret litt!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er praktisk.

 

Ja, det er travelt de første årene. Fordelene er at barna ofte leker bedre sammen når aldersforskjellen ikke er for stor. Hvis man planlegger mange barn er det greit å få de tett for å slippe å ha småbarnsperioden fordelt over 10 år....

 

Eks. 3 barn: 1, 2 og 3 = praktisk med flere bleiebarn og flere barn samtidig i barnehagen. Praktisk med kontantstøtten x 2. Ikke minst blir man raskere ferdig med småbarnstiden.

 

 

Vi fikk 3 tette barn, første ble født når jeg var 23 og sistemann når jeg var 26 år. Hvis vi regner langt frem i tid så ser jeg det som realistisk at barna har flyttet ut når de er 20. Så når jeg er 46 år har alle barna mest sannsynlig flyttet ut og startet sitt eget liv. Da har jeg fortsatt gangske mange år igjen før jeg blir pensjonist ;-)

 

Jeg synes det er praktisk å bli ferdig med småbarnsperioden ganske raskt. Vi har bleiebarn i totalt 5 år, mens min venninne som også har 3 barn hadde bleiebarn nesten helt sammenhengende i 8 år.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi får barn med 1,5 års mellomrom og har valgt tette barn for "å bli ferdig med det" har tunge svangerskap og førstemann slet med kolikk så tenker det er greit å komme seg gjennom det tøffe litt fort og ikke utsette det for lenge,..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg kan bare svare for meg selv...:)

Men, jeg fikk 4 barn på 7 år.

 

Det var 20 mnd mellom de 2 eldste. Så gikk det 3 1/2 år før nr 3 kom, og nr 4 kom 18 mnd etter henne;))

Det var helt toppers!!!!

Iallefall når jeg tenker på "attpåklatten" vi fikk 5 år etter det igjen...:/

 

De andre hadde ALLTID noen å leke med, kjeda seg aldri!!!

Hun siste er liksom alltid "alene". De andre er blitt så store nå, at det er ikke så gøy å leke på samme måte lenger. Så angrer nesten på at jeg ikke fikk en tett etter henne og...Men nå er jeg ferdig med barn!!

Men, å få 2 tette kan jeg bare anbefale på det varmeste!!!

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan jo liksom ikke angre når du først sitter der med to tette, HI. ;)

 

Jeg har 18 mnd mellom to av mine barn, det har vært helt topp hele veien.

Nå er de 2,5 og 4 år, og er virkelig gode venner!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, vi får fire barn på fem år. Syns det er flott å få de tett. Er 14 mnd mellom nr 2 og nr 3, men nesten to år mellom både 1 og 2 og 3 og 4. Selvsagt litt slitsomt, men praktisk også på mange måter. Håper virkelig de vil få masse glede av hverandre. Selv var jeg enebarn, og syntes ikke det var noe særlig. Har forhørt meg med mange som har vært en del av en liten flokk som barn, og alle jeg har snakket med syns det har vært helt supert. Da har man alltid noen. Fikk min første relativt sent, så om jeg ville ha flere enn to måtte vi bare stå på:) men stopper etter fjerde:)

 

Kan også legge til at vi sjeldent har vært plaget med våkne unger på natta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, jeg og min søster er tette, 16 mnd mellom, og vi hadde et veldig nært forhold som barn, lekte sammen hele tiden osv, tror foreldrene våre hadde det veldig lett med at vi underholdt oss selv med hverandre 90 % av tiden. Det ønsker jeg for mine barn også, og greit å være foreldre også når ungene blir litt halvstore :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16.5 mnd mellom mine små skatter/trolll (alt ettersom hvordan dagen har vært :P)

Jeg hadde minipiller liggende klar å ventet på første mens, men den kom aldri. Istedet kom småmurringer og litt bekkensmerter, så jeg testet å var gravid. Jenta mi var da 8 mnd....

Jeg hadde lyst å sitte meg ned å gråte, men jeg var nok hormonell å klarte ikke tanken på abort.

Så kom lillebror :)

Ble alene med barna da minsten var 5 mnd. Fikk meg samboer ett par mnd før hans 3 årsdag.

Det har gått veldig fint synes jeg selv. Har hatt mine perioder da jeg har vært utslitt, to tette, alene ( pappaen hadde vanlig samvær) pluss at jeg i ett halvt år gikk fulltid på skole. Barna er noen rakkerunger, å har vært plaget med astma og øreplager. Men jeg synes de er de herligste barna i verden. De er ærlige, utadvendte å stoler lett på andre mennesker. De virker som trygge barn, å det er noe jeg synes er viktig.

 

Jeg valgte ikke å få dem så tett, det VAR ett uhell, men det lykkeligste og mest fantastiske uhellet i mitt liv :))))

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser jo absolutt fordelen med å ha dem så tett på sikt, men det er nå mest baby- og småbarnsfasen jeg tenker mest på... Men så har jeg jo barn som IKKE sover særlig godt om natta selv da, og det tror jeg har myye å si .. Har 2 år mellom mine to, og det synes jeg er mer enn tett nok må jeg si :P

 

HI

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble planlagt gravid da sønnen vår var 16 mnd. men det som ikke var planlagt var at jeg var gravid med tvillinger.

 

Det vaer beintøft det første året, men det kommer til å være vært det for resten av vårt liv. Nå har vi 3 tette barn som kommer til å være på nesten samme nivå og de har alle et veldig godt forhold til hverandre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har planlagt det slik at det blir 21mnd mellom de. Det blir helt perfekt for de små.

Ja vi kommer til å bli slitne. Er jeg redd for bli sliten; Nei.

Tenk alle fordelene vi får når de to vokser opp sammen og kan leke sammen. Gjennbruk av klær og utstyr. Gjøre de samme aktivitetene.

Mor kan få kroppen sin tilbake, og bli ferdig med svangerskap.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk beskjed etter mitt første barn at jeg ikke burde vente mange årene før jeg prøvde på en ny om jeg ville ha det. Har en sykdom i familien som setter en begrensning på hvor lett det er å få barn. Så jeg brukte ikke noen prevansjon etter jeg fikk mitt første barn, selv om mensen kom etter en mnd så ble jeg ikke gravid før ett år etter. Mistet noen ganger før jeg fødte ett barn rett før mi eldste var to år.

 

Så her i huset kunne det ha blitt 9mnd mellom ungene om naturen ville det slik. Skulle jeg har barn så måtte det bli slik, tror ikke jeg hadde hatt noen problemer med å få barn så tett heller. Slitsomt er det med barn, men har hatt to veldig snille barn selv om de har vært krevene. Folk syns jeg var veldig rar siden jeg ikke syns det var slitsomt når mine to var små. Selv uten nattesøvn, dager med bare gråting hadde jeg det kjempe bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"ønsket å bli ferdig" er jo håpløst å si.. man skal jo ikke få barn for å ønske å bli ferdige.. som om det er fint med to små får da blir man fortere ferdig.

Jeg tenker det må da være mye hyggeligere å lære det ene barnet ordentlig å kjenne før man får nr 2. + at det er jo en stor fordel for barnet å ha en mamma med energi i stedenfor en sliten mamma, eller en spyferdig garvid mamma...

 

Jeg har 3 brødre. Han jeg har best kontakt med og alltid har hatt best kontakt med er 5 år yngre enn meg. Og de som er mer jevngamle harjeg alltdig kranglet med. Så det er jo heller ingen selvfølge.. Kroppen er ikke tilbake til sitt gamle jeg før 2 år etter en graviditet så større sjangser for plager senere i livet med tette barn.

 

Alle gjør som de vil så klart =) Men å få tette barn for å bli ferdig med babytiden er fælt syntes jeg. Man skal NYTE tiden med hvert barn ikke stresse med å få det overstått!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 mnd mellom. Hadde aldri gjort det igjen! Ikke at jeg angrer, nå er det jo kjekt! Men veldig slitsomt.

Jeg rett og slett anbefaler det ikke til noen, og jeg sier det rett ut når folk spør meg. Når jeg ser babyer nå blir jeg bare kvalm! Man er så sliten og dratt i alle kanter at man koser seg ikke i nuet i det heletatt!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har tre sånn temmelig tette. Alle tre var planlagt, og jeg ble gravid på omtrent første forsøk.

 

Eldste var ganske nøyaktig 2 år da nr 2 ble født. Da hun var 6 mnd så ble jeg gravid igjen, så det er ca 15 mnd mellom nr 2 og 3.

 

Og ja, nå er det ganske hektisk til tider, men det blir jo litt hva man gjør det til selv. Jeg er i permisjon siden yngstejenta er 8 mnd. De to eldste går i bhg tre dager i uka.

Vi stresser fint lite i hverdagen, går ikke mann av huse forå rekke hverken det ene eller det andre ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...