Gå til innhold

Noen her som er flinke til å lage thaimat? Kan jeg bytte ut korianderrøtter med blader?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

skal det knuses i morter før det haes i gryta? eller skal det være garnityr oppå ?

elsker å lage thaimat, og elskeeeer koriander!! det er nokså lik smak av røtter og stilk og blader, men annen konsistens... spørs bare hvordan det skal tilberedes... bare prøv, blir sikkert skikkelig digg uansett!! legg gjerne ut oppskrift om du har tid og lyst :D :D

2 ss rapsolje

2 ts finhakket hvitløk

2 ts rødløk/thaisjalott

2 bankede og finhakkede korianderrøtter

2 ts karripulver

3 ts knuste korianderfrø

1 ts støtt pepper

1 klype salt

2,5 dl kokoskrem

1 ss sukker

3 ss tamarindsaus

5 ss grovknuste peanøtte

 

---

 

Ha oljen i en wok/gryte. Stek hvitløk, sjalottløk/rødløk og korianderrøtter under omrøring i 30 sekunder. Ha i karripulver, korianderfrø, salt og pepper. Stek i 30 sekunder under omrøring.

Ha i 1/3 av kokoskremen og la småputre i 1 minutt. Tilsett resten av kokoskremen, tamarind og sukker, og la småkoke i 2.3 min, til du har en halvtykk saus. Rør inn peanøtter like før servering.

Dette hørtes skikkelig digg ut!! :D

Vil tro at det godt kan gjøre litt med både konsistens og farge å bytte ut røtter med blader, men smaken kan nok som hun her over skriver bli mye av det samme alikevel.. Om det er veldig vanskelig å få tak i røtter, så er det i hvertfall et godt alternativ å bruke blader i steden, men det blir nok en mye mere "gusjete" farge på peanuttsausen desverre.. :s

Men den smaker nok supert uansett og høres utrolig god ut!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...