Gå til innhold

Trenger litt hjelp/råd/tips om barnehageplass.


Mrs Bad enkelt og greit

Anbefalte innlegg

Dattera mi har en plass i privat barnehage nå og har den plassen til hun blir 3 år. Hun blir nå 2 år i mars. Er ikke så veldig fornøyd med den bhg.

 

Så har vi sønnen min som ble født nå i januar. Må vi søke plass til han nå innen 1.mars hvis han skal begynne når han er 11-12 mnd? Og hvis vi får plassen, må vi betale fra august? Vi har ikke råd til å betale på to bhg når jeg skal antageligvis begynne som lærling f.o.m.september.

 

Lurer på om vi skal søke plass til begge unga i samme bhg nå med engang eller om vi skal vente å se med begge og bare sjanse på at lillebror får bhg-plass og jenta vår må gå "ferdig" i den hun er i nå. Og så søke plass til henne neste år.

 

Hva hadde dere gjort?

Ble litt rotete dette men.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

De fleste bhg startet året i august og tar kun barn fra den mnd. Betalt fra den mnd.

Men noen bhg gjør unntak. Ring å hør med bhg, de kan nok gi deg et bedre råd...

Er liksom et sjangsespill når det gjelder å se det ann om lillebror får bhgplass fra september... Men 1 mnd er jo ikke mye ekstra da....

 

Er du åpen for hvilken som helst bhg er det nok lettere å ringe rundt til høste å høre om noen har ledig, enn om du vil ha en bestemt bhg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pappa'n skal være hjemme i 10 uker så det blir ikke plass f.o.m september men da han er ferdig med permisjonen.

 

Okei, takk for tips:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Oslo er det slik at man søker innen 1. mars dersomman skal være med i hovedopptaket som betyr at man får en plass fra august. Det er jo da det er masse ledige plasser. Men for å være garantert plass i hovedopptaket må barnet fylle et år senest 31. august.

 

Utenom det kan det jo dukke opp ledige plasser i løpet av året dersom noen slutter eller dersom det opprettes nye barnehager. Da foretas det løpende opptak, og for å være med der kan man søke når som helst. Du kan altså sende søknad i høst om en plass fra f.eks 1. desember. Men bor du i en kommune som ikke har stort overskudd på barnehageplasser er det lite trolig at du får plass da. Det kan godt hende du må vente til neste august før du får plass. Da er du til gjengjeld garantert plass - men ikke nødvendigvis akkurat der du vil ha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er et sjansespill som dere sier.

Men vi kan vel søke og så si nei til de vi vil?

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville helt klart søkt begge inn i ønsket bhg. er jo ikke sikkert dere får plass, og da kan dere stå på venteliste. Og som du sier, man kan jo takke nei til en plass når dere evt får tilbudet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...