*Udon'tKnowMe* Skrevet 21. februar 2011 #1 Del Skrevet 21. februar 2011 Jeg har brukt "ferdig" pakker, som man skulle tro var idiotsikre.. Slike man bare tilsetter vann og gjær i.. Brødene blir murstein, skikkelig kompakte.. hve gjør jeg galt?? Hever jeg de for lite? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
appelsinen Skrevet 21. februar 2011 #2 Del Skrevet 21. februar 2011 for lite heving, eller du knar dem for mye.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142936819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Udon'tKnowMe* Skrevet 21. februar 2011 Forfatter #3 Del Skrevet 21. februar 2011 Da får jeg forsøke meg på en runde med ekstra heving.. Jeg knar IKKE for mye =P Heller for lite om det går ann.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142936961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Steget Skrevet 21. februar 2011 #4 Del Skrevet 21. februar 2011 Kanskje du blander gjæren i for varmt vann? det kan vel føre til at brødene ikke hever som de skal. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142937009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Edemuli Skrevet 21. februar 2011 #5 Del Skrevet 21. februar 2011 Prøv å ha i litt mer vann, så deigen blir litt klissete. Er den for tørr vil den ikke heve noe godt. Ta plastfolie over bollen og sett den et lunt sted, badgolv med varmekabler er kjempebra. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142938001 Del på andre sider Flere delingsvalg…
solei Skrevet 22. februar 2011 #6 Del Skrevet 22. februar 2011 Mitt tips er å elte deiger i 10 min i kjøkkenmaskin, når alt er blandet sammen. Deigen skal være elastisk. Så hever du den til dobbel størrelse. Ikke kna så mye etter det. Form og etterhev i 40 min på ett lunt sted. Deigen må ikke stå kaldt eller der det er trekk. Jeg hever bakst i ovnen på ca 20 grader. Pass på at brettet ikke får ett dunk, da kan de falle sammen. Det er og lurt å ha deigen litt klissete før heving og ta i resten når du skal forme de ut. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142938768 Del på andre sider Flere delingsvalg…
___ Skrevet 22. februar 2011 #7 Del Skrevet 22. februar 2011 Er det mulig å kna for mye? Jeg får bedre resultat om jeg knar mye. Pleier å kjøre deigen ca 10 minutter i kjøkkenmaskinen, forheve til minst dobbelt størrelse (ofte ca en time) og etterheve til brødene har hevet seg til den størrelsen jeg vil ha (30-45 min som regel). Med tørrgjer synes jeg man kan ha litt varmere deig enn med fersk gjær. Da går også hevingen litt raskere. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142938874 Del på andre sider Flere delingsvalg…
meg & to små vampyrer Skrevet 22. februar 2011 #8 Del Skrevet 22. februar 2011 Rett temperatur på væsken du har i er jo ganske viktig... Jeg lager uten kjøkkenmaskin, ikke noe problem det. Men rett temperatur er viktig. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142939024 Del på andre sider Flere delingsvalg…
TøffiTrynet☠ Skrevet 22. februar 2011 #9 Del Skrevet 22. februar 2011 Da får du noen andre til å bake... Hihi.. Her baker mannen min brød. Han er godt opplært i matlaging og baking av sin mor! (Takk, svigermor!) -Og det er jo fint, for jeg kan i hvertfall ikke bake brød! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142936738-jeg-f%C3%A5r-virkelig-ikke-til-%C3%A5-bake-br%C3%B8d-hva-gj%C3%B8r-jeg-galt/#findComment-142939688 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå