Gå til innhold

Jeg får virkelig ikke til å bake brød.. Hva gjør jeg galt?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Mitt tips er å elte deiger i 10 min i kjøkkenmaskin, når alt er blandet sammen. Deigen skal være elastisk. Så hever du den til dobbel størrelse.

Ikke kna så mye etter det. Form og etterhev i 40 min på ett lunt sted. Deigen må ikke stå kaldt eller der det er trekk. Jeg hever bakst i ovnen på ca 20 grader. Pass på at brettet ikke får ett dunk, da kan de falle sammen.

Det er og lurt å ha deigen litt klissete før heving og ta i resten når du skal forme de ut.

Annonse

Er det mulig å kna for mye? Jeg får bedre resultat om jeg knar mye. Pleier å kjøre deigen ca 10 minutter i kjøkkenmaskinen, forheve til minst dobbelt størrelse (ofte ca en time) og etterheve til brødene har hevet seg til den størrelsen jeg vil ha (30-45 min som regel).

 

Med tørrgjer synes jeg man kan ha litt varmere deig enn med fersk gjær. Da går også hevingen litt raskere.

Da får du noen andre til å bake... :) Hihi..

 

Her baker mannen min brød. Han er godt opplært i matlaging og baking av sin mor! (Takk, svigermor!) ;) -Og det er jo fint, for jeg kan i hvertfall ikke bake brød! :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...