Gå til innhold

Vanlig at barn blir kalt inn på helsestasjonen når de er 5 år?


Anonym bruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

De skal på helsestasjonen før de begynner på skolen (førskoletest). Noen kommuner praktiserer dette med å innkalle med en gang barnet blir 5, mens andre tar kontrollene jevnt utover våren.

 

Barnet skal sjekke synet, hørsel og generell utvikling for å avklare slike ting før skolestart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oki,hun ble nettopp 5 år,og var inne og sjekket alt det for et lite år siden,rett etter at hun ble 4..Syns bare det var litt tett oppi hverandre:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det var jo litt tett. Pleier jo normalt ha førskolekontrollen et halvt år før skolestart...ikke 1,5 år før.

 

Var det noe på 4 årskontrollen som ikke ble avklart eller en test som ble usikkert resultat på? Kanskje det er noe de vil sjekke? F.eks hvis språket ikke var der det burde osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei,alt ble gjennomført,dog på to omganger da hun slo seg vrang ved hørsel-og synstesten.Men alt var iallefall helt i orden,og hun fikk "skryt" pga språk ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Er visst vanlig her vi bor. Har akkurat vært på 4-årskontroll med poden, og fikk beskjed om at han blir innkalt til 5-årskontroll med lege på helsestasjonen. Det gjøres med alle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er det kontroll ved 4 år og 5 år. 5-årskontrollen er "førskulekontroll" og vi fekk brev som var stempla med "skulehelsetenesta", i staden for "Helsestasjon" :o) Gjett om 5-åringen følte seg stor...!

 

I vårt tilfelle var kontrollen eit knapt år før skulestart, fylte 5 i sept. '10, kontroll okt. '10, og skulestart blir august '11.

 

Det er vanleg legeundersøkelse med lytting på lunger og hjerte, fin- og grovmotorikk og hørselstest. Mulig og synstest, guten vår har dårleg syn og går til augelege så helsestasjonen har ikkje gjort synstestar på han. Og så prat med helsesøster og måling av vekt og høgde. Helsesøster undersøkte og litt om språkutviklinga, var visst spesielt opptatt av bruk av preposisjonar (over, under, framfor, bak, rundt, ved sida av, osv)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...