Gå til innhold

Noen som har en god oppskrift på torskefilet ?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Ovnsbakt torsk med chorizopølser, paprikaris og paprikasaus!

 

http://trinesmatblogg.no/2010/10/ovnsbakt-torsk-med-chorizo-paprikasaus-og-paprikaris/

 

Vesla på 2,5 spiste av hjertens lyst, men det er godt mulig det er en del arbeid involvert, det vet jeg ikke noe om for det var ikke jeg som lagde den.. Men det var iallefall kjempegodt! :)

1) filet vendes i gurkemeie, deretter trekkes i kokosmelk og kalles for gullfisk (!). Obs, gurkemeie lager stygge flekker, bruk møke klær og god smekke.

 

2) filet trekkes eller dampkokes. Du lager en saus med honning, sennep og eplesidereddik, hell på fisken før servering.

 

Viktigst etter min erfaring er at fisken ikke er for kokt, gutten vår er var for konsistens og liker ikke fisken hvis den er tørr. Også liker han at det er saus/tilbehør til, streit kokt torsk med poteter er ikke så populært (men med brokkoli, gulerøtter, rogn, lever og hodet, blir det raskt morsommere).

Har en god og veldig enkel oppskirft som ikke kraver stort annet enn kutting. Ellers lager den seg selv.

 

Torsk ( annen hvit fisk)

tomater

løk

paprika

(chili)

ost

smør, salt og pepper

 

serveres med salat, ris eller poteter

 

Fisken kryddres med salt og pepper, legges i smurt ildfastform, gjerne med litt smørklatter mellom stykkene. Så legger man over løkringer, paprika i staver og skiver av tomat på toppen, litt ost til slutt er ekstra godt.

Ovnen skal være forvarmet til 200grader, steketid en litene halvtime til fisken flaker seg og osten er lett gylden.

 

 

 

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...