Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #3 Skrevet 20. februar 2011 Og enda en idiotkommentar på DiB! Gratulerer!
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #4 Skrevet 20. februar 2011 Takk. Håper bare det ikke er bryllupet vi skal i til sommeren.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #5 Skrevet 20. februar 2011 Kommer ikke på noe forret akkurat, men til dessert oppskåren frukt med krem til eller vaniljeis eller krokanis med krumkaker :-)
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #6 Skrevet 20. februar 2011 Forret..Jeg vet ikke jeg, noe tradisjonelt..ala røkt laks med rogn og lefse og rømme..i rull med dill? Eller noespeke greier kanskje? Dessert..lune bær med is? eller karamellpudding?
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #8 Skrevet 20. februar 2011 Sodd i bryllup? Er dette et bondebryllup? Vet ikke noe forret men noe søtt til desserten hadde jeg iallefall valgt. Hva med sjokoladefondant eller hvordan det nå skrives.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #9 Skrevet 20. februar 2011 Hvis det skal stå i stil til middagen foreslår jeg pølse m lompe til forrett og freia gele til dessert.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #10 Skrevet 20. februar 2011 Sodd er vanig festmat i trøndelag og lages ikke helt på samme måte som mange andre steder i landet. De bruker fenalår om masse nannet godt oppi. Uansett syns jeg det er uhørt å rakke ned på noe som er lokal tradisjonell festmat. Jeg er forresten ikke fra Trøndelag, men er normalt oppegående!
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #11 Skrevet 20. februar 2011 Samme hva man putter oppi vel.. suppe til bryllups mat?!
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #12 Skrevet 20. februar 2011 Jeg har vært i et stort bryllup i trøndelag for noen år siden. Det var et fantastisk bryllup, elegant hele greia. Sodd ble servert som hovedrett. Ikke tro det er den type sodd du får kjøpt i boks på Rema 1000...det var noe av det beste jeg har smakt. Husker dessverre ikke hva det var til forrett, men til dessert mener jeg det var noe is og bær el.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #13 Skrevet 20. februar 2011 Sodd er da vitterlig ikke SUPPE!!!! Hjelpes, hva er der du har fått servert? Blander du grønsakssuppe med sodd nå? heheh
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #14 Skrevet 20. februar 2011 Jeg syns de som har sodd i bryllupet sitt er kjipe folk som ikke unner gjestene sine ordentlig mat. Håper dere i alle fall har vett til å skrive menyen i invitasjonen.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #15 Skrevet 20. februar 2011 Multekrem med krumkaker eller sviskegrøt er tradisjonelle desserter som passer til sodd. Har aldri opplevd å få servert forrett til sodd men ville kanskje gått for noe tradisjonell kortreist mat der også (a la lefseruller med lokal gravlaks eller fenalår eller lignende, rakørret med en rømmeklatt eller lignende). Lykke til. Jeg har fått festsodd servert flere ganger i bryllup (må ikke sammenlignes med bøttesodd eller hermetisk sodd) og det er veldig godt.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #16 Skrevet 20. februar 2011 Det er faktisk ikke spesielt billig med ferskt festsodd fra slakteri....
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #17 Skrevet 20. februar 2011 Har skarp skjønt den der soddgreia. Synes det smaker vanlig kjøttsuppe, og kan forstå det var festmat før i tida med dårlig råd og lite kjøtt... Men i et bryllup? Neeei.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #18 Skrevet 20. februar 2011 Skarp=aldri. Idiotiske rettegreier på iPhone.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #19 Skrevet 20. februar 2011 Nei. Jeg har mange trønder kokker i familen og har fått servert skikkelig sodd. Men synes likevel det er latterlig å servere i et bryllup.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #20 Skrevet 20. februar 2011 Jeg synes karamellpudding eller multekrem er gode desserter som passer fint til sodd. Og ikke la deg skremme av de som føyser av sodden her inne!
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #21 Skrevet 20. februar 2011 Jeg vil komme og spise ekte sodd altså! Hvis det er noen som avlyser pga maten, så vet du hvor du har meg!
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #22 Skrevet 20. februar 2011 Jeg har vært i trønderbryllup og fikk servert Festsodd - til nattmat ja. Synes det bare blir dumt med forrett når du likevel skal servere sodd - det blir liksom litt feil. Til dessert er jo sikkert karamelpudding eller multekrem greit - like lettvint som Sodd... Men altså, skal jeg være ærlig så synes jeg Sodd heller hører hjemme i konfirmasjon, barndåp eller 50- årslag. Bryllup mener jeg fortjener litt mer stas. Det er liksom like sprekt som svinesteik og surkål... Gjeeeeesp. Da ville jeg kutta ned på middagsgjestene, gjort skikkelig stas på dem og heller invitert flere til kaffe.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #23 Skrevet 20. februar 2011 Sodd til middag i bryllup? Jeg hadde blitt litt lang i masken hadde jeg fått det servert altså.....
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #24 Skrevet 20. februar 2011 Det er ikke billig med pølser fra slakteri heller, men hadde ikke falt meg inn å servere pølser i bryllup.... For de aller fleste er sodd en "lettvint billigmiddag" på lik linje som pølse og karbonadekaker...det finnes dyre og billige varianter av alle disse 3. Jeg ville ikke sagt at noe av dette hører hjemme i bryllup.
Anonym bruker Skrevet 20. februar 2011 #25 Skrevet 20. februar 2011 Helt seriøst, jeg skal ikke rakke ned på selve sodden.. Men HVIS man skal servere sodd, så synes jeg ikke det passer med forrett. En forrett innbyr liksom til noe eksklusivt, en treretters middag, for å bygge opp forventningene til hovedretten. Så dropp forrett mener jeg. En grei dessert å lage klart dagen før feks er panna cotta eller creme brule.. Panna cotta kan pyntes med ferske bær osv.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå