Anonym bruker Skrevet 19. februar 2011 #1 Del Skrevet 19. februar 2011 Jeg blir ganske forvirret av kostholdsrådene man får fra alle kanter som gravid, og jeg blir aldri helt sikker på dette med ost... Det jeg VET med sikkerhet er at muggoster (blåskimmeloster o.l.) skal man ikke spise, og heller ikke oster av upasteurisert melk. (Trodde forøvrig de aller, aller fleste oster i Norge blir laget av pasteurisert melk...) Vanlige faste oster derimot, som hvitost og brunost, er helt ok. Hva da med parmesan, fetaost, ridder...? Er veldig glad i ost, mitt "lørdagsgodt" har ofte vært litt ost og et glass god vin... Nå som jeg er gravid blir det ingen vin, men vil gjerne spise ost uten å være redd for fosteret. Takknemlig for svar Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142927977-n%C3%B8yaktig-hvilke-oster-kan-man-spise-og-ikke-spise-som-gravid/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. februar 2011 #2 Del Skrevet 19. februar 2011 Parmesan og ridder er faste oster. Disse skal være ok selv om de ikke er pasteuriserte. Er de pasteuriserte er det hvertfall ikke noe problem. Som du sier er de aller fleste oster i Norge laget på pasteurisert. Hvertfall de fra Tine. Fetaost er der kommet nye anbefalinger på nylig. Det er jo langtidsholbar ost, så jo lenger den er fra produksjonsdato jo større fare for Listeria. Mattilsynet anbefaler derfor at man ikke spiser fetaost. Og at man tar kontakt med produsent om der foreligger prøver på Listeria av deres produkter. Noen sier at Arla sine er ok, men Arla selv vil ikke garantere at de er fri for Listeria. De er laget på pasteurisert kumelk, men har ganske lang holdbarhet. Jeg spiser det når jeg finner en som er nylig produsert.(på noen av typene står produksjonsdato) Når jeg gikk gravid for 2 år siden var det helt ok med fetaost. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142927977-n%C3%B8yaktig-hvilke-oster-kan-man-spise-og-ikke-spise-som-gravid/#findComment-142928116 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 19. februar 2011 #3 Del Skrevet 19. februar 2011 Du må bare lese på pakningen. Det sklal stå på om de er laget av pastaurisert melk. De fleste oster laget i Norge på de store meieriene er OK, men vær forsiktig med spennende økologiske oster fra små produsenter. Når det gjelder importerte oster finner di begge deler av de fleste typer. Enten står det at osten er laget av pastaurisert melk eller så finner du en annen ost. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142927977-n%C3%B8yaktig-hvilke-oster-kan-man-spise-og-ikke-spise-som-gravid/#findComment-142928119 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå