Gå til innhold

Dere med cøliakibarn...


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Først, knekkebrødene fra Semper smaker mye bedre enn de fra Wasa.

 

Ang. brød, har du prøvd alle brød da? Finnes en del forskjellige der ute.

Her er Fria favoritten, men de fra Naturbakeriet er greie de også. Bakers sine derimot er fryktelige.

 

Ellers sender vi innimellom med grove vafler eller pannekaker i barnehagen.

Jeg har cøliaki selv, og synes kun Fria brødene er god :) Resten har en slik gummikonsistens... Vil også anbefale deg å lage hjemmelaget brød og rundstykker.

 

Fria har mange gode glutenfrie produkter :) Jeg får tak i Fria brød på meny og eurospar :)

 

 

Her spiser jentene våre også brød fra Fria. Alt annet vi har prøvd blir svampeaktig, tørt og hardt:(

 

Hvis du vil bake noe lettvinde brød så er mixene fra Finax bra (de på "melkekartong"). Jentene er faktisk veldig glade i det grove på brun kartong:)

 

Ellers baker jeg matmuffins, grove rundstykker, små piroger og grove horn med ost og skinke som de bruker til niste.

De grove baguettene fra Fria er også bra.

 

Jentene her er 7 og 8 år og har hatt diagnosen siden de var 1,5 og 2,5 år gamle.

3småtroll♥

 

Da regner jeg med at du har noen vel utprøvde oppskrifter på matmuffins og grove horn med ost og skinke.

Kunne du tenke deg og delt dem med meg?

 

Har så mange oppskrifter fra cøliakiforeningen, men det er så vanskelig å vite hvor en skal begynne, så noen utprøvde hadde vært fint :o)

Frokostquiz- skulle gitt deg om jeg hadde, men jeg er desverre av de som ikke følger oppskrifter... særlig når det gjelder glutenfri gjærbakst:)

 

Det jeg gjør er å ta utgangspunkt i en oppskrift som ser bra ut (inneholder ting barna liker:) Første gang jeg bakte matmuffins googlet jeg til jeg fant en uten soltørkete tomater og oliven og en som så grei ut å lage.

Jeg bruker alltid Toro sine melmixer til kaker, men til grovere mat bruker jeg gjerne Finax:)

 

Det eneste trikset jeg alltid bruker er å blande tørrgjær og mel, slenge i væske og alltid bruke for lite mel først. Ha alltid i litt sukker- hever bedre da! Så lar jeg det stå å gå i mikseren leeenge, hever det (hever bra da!) og så har jeg i mel til det blir passe konsistens.

Når jeg gjør det slik, kan jeg lage pizzadeig, kanelboller og alt annet og deigen blir så bra at jeg kan kjevle og alt som med vanlig deig:)

 

Jeg bakte alltid etter oppskrifter på ncf før og fulgte de slavisk. Det resulterte bare i at jeg mistet motet og ikke bakte noe annet enn kaker i et par år. Rundstykkene jeg bakte kunne jeg jo drepe en mann¨med;p

 

Som sagt-hadde jeg hatt noen oppskrifter så skulle du selfølgelig fått! Men jeg bruker oppskrifter bare til inspirasjon og slenger sammen til det ser bra ut-og jammen funker ikke det også;)

Googler aldri etter glutenfrie oppskrifter mer, syns de ofte er mye mer tungvindte! Men lussekattene på ncf-siden, de blir bra!

Annonse

Takk takk uansett.

Skal bli flinkere til å bake har jeg bestemt meg for, men disse mursteinene en får i starten tar motet fra en ganske lenge.

Men har klart å finne en pizzabunn som er knallgod, og hamburgerbrød som er mye godere en glutenholdige. Så det er en start. Og takke være Toro blir det jaggu sjokoladekake, muffins og eplekake også :o)

 

Men tenkte jeg skulle prøve meg på matmuffins, må bare ta det en dag humøret er bra og ingen unger som drar meg i beina. he he.

Så skal også teste det med å spare på en del av melet tilslutt og bruke sukker for ekstra heving.

Gjør det!

Jeg har fått lysten over meg igjen, og slenger støtt og stadig sammen noe lurt som vi kan ha liggende i fryseren:)

Særlig er jo slike ting som de kan ha i matboksen annet enn brødskiver populært da:)

 

Ta en dag du har god tid, får ånden over deg, er uten barn og prøv deg frem:)

Vi baker stort sett eget brød til Mellomste, og det er det han foretrekker. Han 'godtar' til nød kjøpebrød, men blir fort lei de.

 

Jeg bruker en fast oppskrift på gjærdeig, som jeg varierer med/uten grovt mel, til boller, brød osv.

Jeg bruker helst Semper til akkurat den oppskriften.

 

Vi har ikke cøliakibarn,men mamma har cøliaki og hun baker sitt eget brød med en mix hun kjøper i Sverige.Får kjøpt det noen plasser i Norge å,men myyyyye dyrere. MixWell hete den. Koster 83 kr på Meny men koster ca 40 NOK i Sverige. Blandinga går til 2 brød så vidt jeg husker. Faktisk veldig godt brød. Merkes ikke at det er glutenfritt:-)

Ellers så vet jeg at Semper har gode rundstykker:-)

 

Hun klarer ikke de glutenfrie brødene du får kjøpt her. Måtte riste de 2 ganger før de ble spiselige.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...