Gå til innhold

Er så lei av den hjemmelagde pizzaen jeg pleier å lage, trenger tips til nye varianter!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det varierer, men noen ganger i det siste har vi hatt:

 

Tynn delvis grov italiensk pizzabunn, tomatpurre smurt utover, oregano, stekt kjøtt(karbonadedeig, kylling kjøttdeig/filet, osv) med salt og pepper, norzola ost i klatter utover og revet ost over.

Koker en boks hakkede tomater med litt vann og en spiseskje tomatpure.

Krydrer sausen med fersk basilikum, oregano, chilli, salt, pepper og sukker.

Hakker løk og hvitløk, steker det, og har i tomatsausen.

Steker så svinekkjøttdeig og har det også i sausen.

Lar det småkoke 10 min.

 

Legger det på en pizzabunn. Liker gododt Toro sin med spelt. ;)

 

Har over revet ost.

 

På toppen av osten har vi som regel sorte oliven og pepperoni, eller bacon og ananas.

Men den er god med bare kjøttdeigfyllet også. Ungene liker det best. :)

Har vanlig pizzadeig.. Så blander jeg ketchup ( Skrives det sånn? )

og masse krydder. Grillkrydder og pepermix. Har på utover pizzaen, pepperoni og grillpølse. Deretter mais. Og har på hvitost og cheddarost.

 

Ellers så lager jeg taco pizza.. Kjøttdeig med tacokrydder.

har på mais, ananas og maaasse ost. Deretter taco shell oppå.. Brekt i små små biter.

Jeg fortrekker standardvarianten med kjøttdeig, løk og ost, men mannen min liker med tomatsaus, kyllingfilet, rødløk, ruccola og mozzarella(?)klumper på.

Bruker grove pitabrød

 

Har så Chuncky salsa på som "tomatsaus". Steker karbonadedeig, og har i litt hakket løk, mais og bønner i panna. Rører det godt sammen. Heller over fyllet på pitabrødene, og knuser tacochell over. Tar deretter ost på og krydrer godt med "pizza-krydder".

 

Nam :)

Annonse

Min pizza-favoritt om dagen:

Italiensk pizzabunn, kjevles tynn. Stikk endel hull i bunnen med en gaffel, ha på litt god olivenolje og halvstek bunnen. Ta den ut av ovnen, strø på et fedd med finhakket hvitløk, strandaskinke (eller annen spekeskinke), jarlsbergost og litt blåskimmelost. Fersk basillikum på toppen. Stekkes til osten er smeltet og gylden. Severes med ruccola på toppen og en god rødvin til :-) Mmmm...:-)

Gjest Mentha og ♥Keiseren♥

Vi bruker hjortekjøttdeig eller elgkjøttdeig (jegere i familien), og så bruker jeg en pose med toro pizzafyll som basis (den med urter og tomat helst), krydrer til etter smak (gjerne med litt chili), sprer fyllet på pizzabunnen og har på ost. Oppå der har jeg pepperoniskiver, sjampinjonger og biter med chevre og blåmuggost (den siste bare på halve pizzaen - den delen som jeg ikke skal ha :P). Avslutter med et dryss med basilikum og timian. Nam nam :)

Ellers er det godt å ha på ananasbiter, da får pizzaen en supersaftig, søtlig undertone :) Veldig godt innimellom alt det salte!

Glajenta - den hørtes knall ut!

 

Standard pizza her i huset er

Halvgrov hjemmelaget bunn, hjemmelagd tomatsaus, ost - gjerne flere sorter(vellagret jarlsberg, norvegia, sveitzer...) og fersk mozarella, pepperoni, marinerte grønne oliven, cherrytomater, paprika. Noen ganger har vi skinke, blåmuggost og artisjokk. Har ofte på løk, men den tar jeg ikke på før pizzan er halvveis.

 

Er ikke noe fan av kjøttdeig under osten, blir fort litt kvalmt med så mye fyll som koker under osten :-/

Annonse

Vi elsker TACO PIZZA.

 

På bunnen smører du tacosaus (bruker ofte de glass der følger med en dinner pakke)

kjøttdeig stekt med tacokrydder

mais

purre

rødløk

ost

knust taco skaller på toppen

 

serveres med strimlet issalat

agurk og

rømme

Her har v funnet den perfekte pizzaen og har denne fast hver fredag uten å bli lei, så det er jo et godt tegn;-) Lager bunn med mel, salt, tørket oregano og basilikum, hvitløkssalt, tørrgjær, lunket vann og godt med olje.

Etter heving baker jeg bunnet ut rett på bakepapir, så tynn som mulig og bruker olje på kjevlen i stede for mel. Steker bunnen litt i ovnen før jeg tar fyllet på, da blir den sprø og god.

Bruker noe så enkelt som Coop pizzatopping som jeg stryker over bunnen (1 glass til en langpanne-pizza), strør på enten tørket oregano og basilikum, eller fersk om jeg har det, litt salt, fem skiver kokt skinke som jeg kutter i biter og har litt mer en halvparten på under revet ost, og resten av skinken oppå osten.

 

Blir ufattelig god! Den pizzasausen er desidert den beste jeg har smakt, noensinne! Billig er den også, og så går det veldig kjapt når en bruker ferdig saus. Sikkert mange som vil mene det er "bedre" å lage egen fra bunnen, men det syns faktisk ikke jeg;-) Lager god pizzasaus fra bunnen jeg også, men denne slår alle!:-)

 

 

Jeg har fått enormt mye skryt av pizzaen min :))

Jeg lager pizzadeig med fersk hvitløk (presser den i hvitløkspresse) og urter, gjerne fersk, men bruker også midelshavsurter fra black boy.

Så steker jeg bunnen nesten helt ferdig før jeg har på fyllet, bruker en god del olivenolje på bunnen.

Lager tomatsaus av hakkede tomater, litt tomatpurre, kanskje litt pastasaus, basilikum, oregano, løk.

Har sausen på pizzan. Så osten. Enten vanlig revet ost, eller annen mer spesiell alt etter smak og behag. Så har jeg på peperoni, tomat, paprika, ananas, eller stekt strimlet mkyllingfile som er marinert med tandorikrydder, karri, salt og pepper, fetaost, mais osv. Alt etter hva jeg har i kjøleskapet, eller hvem jeg lager pizzaen til.

Men, urter i deigen, steik bunnen først, og osten under fyllet er iallefall et godt triks! Har fåt masemasssemasse skryt, så jeg tror nok den er god faktisk :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...