Gå til innhold

Sjokoladekake langpanne - vil du dele din beste oppskrift? :)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

6 egg

6dl sukker

piskes leeenge, til det er hvitt og så litt lenger

 

6ts bakepulver

4ts vaniljesukker

3ss kakao

9dl hvetemel

300g smør/melange som tåles (ikke smeltet - kun veeeldig mykt)

3dl melk som tåles

 

Passer i ei langpanne, stekes på 180g i ca 45min (kommer veldig ann på ovnen) Prøv med ei stikke, men ikke åpne ovnen før det har gått 30min

 

Glasur; (Vi er glade i glasur - så pleier ofte å doble oppskriften)

 

7dl melis

8ss melange (ikke smelt, kun myyykt)

8ss sterk kaffe

4ts vaniljesukker

2ss kakao

 

Kos dere :)

Dette er surmelkssjokoladekake, men likevel så god at jeg kunne spist halve når den kommer ut av ovnen, og såå lett å lage.

Til glasur jukser jeg og kjøper den på sånn "nugatti boks". Den er jo bare lekker =P Men her følger også med oppskrift på en som du kan lage.

 

150 g smelta smør

7,5 dl kulturmelk

6 dl sukker

1 ss natron

6-8 ss nesquick

10 dl mjøl

 

bland tørt og så det blauta sammen til ei stor kakerøre.

stekes 200 grader i 35 min.

 

smørkrem:

300 g melis

100 g mykt smør

3-4 ss nesquick

kaffe

3 ts vaniljesukker

 

bland alt sammen og smør på når kaka er kald..

Best i verden!!!!!

 

 

400 gram smør

4,5 dl vann

6 ss kakao

9 dl sukker

1 beger rømme (3 dl )

4 egg

2 ts natron

9 dl hvetemel

 

Glasur:

100 gram smør

6 ss melk

5 ss kakao

2 ts vaniljesukker

350 gram melis

 

Sånn gjør du det:

 

Sett ovnen på 200 grader.

Ha smør, vann og kakao i en stor kjele og varm det opp til smøret er helt smeltet. Rør til en jevn masse. Rør inn sukkeret og pisk inn rømmen. Pisk inn ett og ett egg om gangen, rør så inn mel og natron og rør til en fin deig.

 

Ha deigen i en stor langpanne kledd med bakepapir, og stek i ca 30 minutter. Sjekk med en kakenål om den er ferdig.

 

Ta ut kaken av ovnen og stikk den straks med en gaffel slik at du får masse små hull overalt. Hell over den varme (obs!) glasuren (som lages ved å smelte smøret, blande inn resten og røre til en jevn røre) og bre godt ut over. Den vil renne ned i hullene og gjøre kaken bløt.

 

Avkjøl kaken helt i kjøleskap.

 

Ta den ut og skjær i s m å firkanter.

Kaken er veldig mektig - så ikke lag altfor store biter ♥

 

Kaken er aller aller best kjøleskapskald - og uten noenting oppå.

 

Og den er utmerket å fryse ned - selv for en sjokoladeelsker som meg er det umulig å spise opp hele kaken!

4 egg

6 dl sukker

9 dl hvetemel

1/2 liter melk

300 g smeltet margarin

4 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

4 ss kakao

 

 

 

Pisk eggedosis, ha i smøret.

Ha det tørre og melken vekselvis i

 

Ha dette i en bakepapirkledd form. Husk å ha kaken godt ut i kantene.

 

175 grader i ca. 35-40 min.

 

 

Glasur:

400 g melis

4 ts vaniljesukker

2 ss kakao

8 ss sterk kaffe

8 ss smeltet smør

- Strø med kokosmasse.

 

 

 

Bare å bytte ut kaffen med noe annet om du ikke vil bruke det til ungene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...