Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #1 Del Skrevet 11. februar 2011 .....for jeg får det aldri til! Langpanne sjokoladekake... Hvordan få den jevn og så høy som mulig? Min blir aldri mer enn 2-3 cm høy og er jeg skikkelig heldig så faller den sammen på midten. Hva gjør jeg galt? Hva er trikset? Jeg har en superenkel oppskrift , for idioter nærmest, men alllikevel klarer jeg ikke få en luftig og ikke minst jevnt fordelt kake... Hjelp... Skal ha svigerforeldre og foreldre hit på kaffe søndag og skal bake denne kaka i morgen... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #2 Del Skrevet 11. februar 2011 Jeg skulle svare, men kom på at det sikkert finnes noen som har uuuutdannelse i å bake kaker her inne. Hadde jeg svart, ville de også svart - ikke for å fortelle deg hvordan du skal gjøre det, men for å fortelle meg at jeg helt sikkert er helt idiot og ikke burde svart deg siden jeg ikke er utdannet til å bake kaker Legg ut din idiotsikre kakeoppskrift da Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142897892 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #3 Del Skrevet 11. februar 2011 Fortell meg oppskriften og hvordan du gjør det, så kan jeg kanskje hjelpe deg.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142897935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #4 Del Skrevet 11. februar 2011 Hei Jeg er ingen ekspert på å bake.men jeg liker å bake. Platekaker lager jeg alltid dobbel porsjon av. Dermed får jeg den høy og fin. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142897983 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #5 Del Skrevet 11. februar 2011 Kanskje du bare pisker eggedosisen for lite? Eventuelt at oppskriften er til Brownies... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898002 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #6 Del Skrevet 11. februar 2011 Problemet kan være så enkelt som at du burde doble oppskrifta når du baker, selv bruker jeg en gammel familieoppskrift å da skjer det samme alltid. Skulle nesten tro oldemor hadde mindre ovn:P Husker på skolen også at enkelte deiger måtte dobles, ikke noe problem om en visste d:P Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898009 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #7 Del Skrevet 11. februar 2011 Lur ide å skrive oppskrifta og hvordan jeg gjør, kjører på her : 6 egg 4 dl sukker - piskes til eggedosis. Først stiv hvitte, så har jeg i sukkeret, pisker det og tilslutt plommene. Eggedosisen blir alltid løsere når plommene kommer oppi da.... 4 dl hvetemel 4 ss kakao (bruker oboy) 4 ts vaniljesukker 4 ts bakepulver Dette tørre blander jeg sammen og sikter i eggedosisen. Smelter 200 gram margarin (Melange) og blander med 2 dl kaldt vann. Smøret er varmt når jeg har oppi vannet, men ikke så varmt at det stivner til av vannet, vannet er også ikke helt iskaldt, men mer kaldt enn lunka... Det står i oppskriften at røren skal virke tynn, det er riktig. Steker på 175 grder til den er gjennomstekt (kjenner med pinne) - ca 30-35 min. Jeg pleier å røre deigen sammen for hånd, men har nå kjøpt meg maskin så hadde tenkt å prøve den i morgen - er det dumt? Håper på noen glupe svar nå, om soleklare feil jeg gjør Tusen takk!!!! PS, min mor baker denne kaka også, og jeg TROR jeg gjør akkurat som henne, hennes blir bedre... hmpf HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #8 Del Skrevet 11. februar 2011 Jeg kan bare se for meg at når du pisker eggedosisen i så mange omganger så pisker du luften inn, deretter ut igjen... Prøv å piske hele egg og sukker i en omgang neste gang! Har du for vane å åpne stekeovnsdøren underveis i stekingen? Da har kaken lett for å falle sammen. Vent MINST 35 minutter før du sjekker om den er ferdig stekt, gjerne 40 minutter også. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898493 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #9 Del Skrevet 11. februar 2011 Jeg lurer på om ikke mine oppskrifter til langpanne faktisk er ½ gang større enn din oppskrift. I tillegg husker du å ikke piske for mye når du skal blande det tørre i, mamma er fryktelig opptatt av det - ikke slå lufta ut av røra og ikke pisk for mye etter at du har tilsatt bakepulveret. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898502 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magehus Skrevet 11. februar 2011 #10 Del Skrevet 11. februar 2011 Heisann Bakte denne til onkels femtiårslag. Den ble så saftig, stor og deilig at jeg kjørte ønskereprise på min datters toårsdag, Prøv den om du vil - den ble høy, kjempesaftig og flott Jeg fulgte oppskriften. Blir MYE røre, så trengte en stor bolle. Tupperwares toliterbolle ble for liten. Lykke til Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898520 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #11 Del Skrevet 11. februar 2011 Det kan godt være det som en annen her sa, at du slår luften ut av røren når du har i det tørre. Jeg bruker bare å blande det tørre sammen, så sikter jeg 1/4 over eggedosisen, og vender dette inn med en slikkepott. Fortsetter slik til alt det tørre er blandet i eggedosisen. Hadde jeg vært deg så hadde jeg utvilsomt byttet ut oboy med kakao!! Oboy er mye sukker og lite sjokoladesmak. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898523 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mphs Skrevet 11. februar 2011 #12 Del Skrevet 11. februar 2011 Jeg tror nok den blir for tynn og for lite mel i. Denne lager jeg og den blir alltid perfekt og passer en stor ovnsform: 4 egg 6 dl sukker 9 dl hvetemel 1/2 liter melk 300 g smeltet margarin 4 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 4 ss kakao Pisk eggedosis, ha i smøret. Ha det tørre og melken vekselvis i Ha dette i en bakepapirkledd form. Husk å ha kaken godt ut i kantene. 175 grader i ca. 35-40 min. Glasur: 400 g melis 4 ts vaniljesukker 2 ss kakao 8 ss sterk kaffe 8 ss smeltet smør - Strø med kokosmasse. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898537 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #13 Del Skrevet 11. februar 2011 Mamma og baby: Hvilken kake er det? Som du bakte? Oppskrift? Men hva med eggedosisen - skal den være så stiv etter at plommer og hvitter og sukker er blandet at man kan snu bollen opp/ned? Skal også prøve å bare vende i det tørre ja, mulig jeg rører for mye... Og ikke åpne døra før etter 35 minutter Blir fryktelig spennende å prøve i morgen nå da Og du som har lagt inn oppskrift på kake til stor ovnsform - mål på forma? jeg har en ny form her nå (kjøpte idag med praktisk lokk) som måler 40x25 cm, blir den for liten? HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898676 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #14 Del Skrevet 11. februar 2011 Hahaha! Unnskyld! http://www.dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Kaker/Sjokoladekake/Stor-langpanne-sjokoladekake Denne kaken Helt super. Jeg baker bare denne sjokoladekaken fra nå av. I morgen står det muffins og bløtkake på bakeplanen Bursdag på søndag Forresten: Jeg bruker miksmaster på alt. Egg+sukker mikses et par minutter. Resten følger jeg bare oppskifta med. Og jeg pisker med miksmaster hele vegen - ikke noe forsiktig vending. Blitt flott resultat hver gang Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898694 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Magehus Skrevet 11. februar 2011 #15 Del Skrevet 11. februar 2011 Dette var meg forresten Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #16 Del Skrevet 11. februar 2011 For eggedosis deler du ikke eggehvitt og plommene! Du deler det bare når du lager marengs. Ha i eggene og sukker og pisk (kjøkkenmaskin?) lenge, sukkeret skal liksom knuses under piskingen. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898713 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #17 Del Skrevet 11. februar 2011 Formen min er ca. 37/38 lang og 32 bred. Jeg er heller ikke forsiktig når jeg blander inn i eggerøren. Blir bra uansett. Bruker selve maskinen på lav hastighet når jeg har i det tørre og det våte. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898735 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mphs Skrevet 11. februar 2011 #18 Del Skrevet 11. februar 2011 21.46 er da meg. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898736 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #19 Del Skrevet 11. februar 2011 Enig med 2112, ikke bruk Oboy, det er jo bare sukker! Må være ordentlig kakao, helst bakekakao. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898757 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #20 Del Skrevet 11. februar 2011 Tusen takk for masse nyttige svar! Da prøver jeg mphs'sin oppskrift i morgen (for den så enklest ut, hehe) og så den andre linken neste gang. Liker godt at jeg allikevel kan bruke maskinen til alt! Og ja, skal ta hele egg og sukker i med en gang - til eggedosis (lærte å dele dem på skolekjøkkenet jeg, en gang i gamle dager ) HI Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142898873 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 11. februar 2011 #21 Del Skrevet 11. februar 2011 Eggedosis piskes med HELE egget (ikke skall da seff) og sukker, ikke først eggehvite og så plommen.. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142899045 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mphs Skrevet 11. februar 2011 #22 Del Skrevet 11. februar 2011 Da er jeg sikker på at du får god kake i morgen ) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142899371 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mphs Skrevet 12. februar 2011 #23 Del Skrevet 12. februar 2011 Hvordan ble kaken? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142900590 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anonym bruker Skrevet 12. februar 2011 #24 Del Skrevet 12. februar 2011 Hun lagde jo et innlegg spesielt til deg om hvordan det gikk Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142897830-et-sp%C3%B8rsm%C3%A5l-til-dere-som-kan-bake/#findComment-142900606 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå