Gå til innhold

Har du oppskrift på en kyllingsuppe som er populær?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg bruker å lage den som man ofte får på asiatisk restaurant.

Varierer hvor mye jeg lager, men ofte lager jeg på 3 liter kraft

 

3 liter vann

2 terninger hønsebuljong eller tilsvarende i fond(flytende buljong)

3-4 kyllingfileter, i tynne strimler

2 gulrøtter, finstrimlet

1 løk finstrimlet

1/2 boks bambusskudd, finstrimlet

1 boks mais

1 vårløk, finstrimlet

1-2 ss soyasaus'

litt grovkvernet pepper,

1/2-1 ts sesamolje.

ca 3 ss maizenna utrørt i litt vann evt strø i brun maizennajevner til passende tykkelse.

 

Kok opp vann og buljongterning

Tilsett kylling, gulrot og løk, la småkoke noen minutter. Tilsett så de andre grønnsakene. Smak til med soyasaus, sesamolje, pepper og evt salt.

Jevn med maizenna til passelig tykkelse til slutt.

 

Jeg lager en med nudler i. Bruker aldri oppskrift, men sånn ca. som dette:

 

Fres 1 stilk sitrongress, 2 fedd hvitløk, en liten chili, en gulrot i biter og en halv løk i litt olje. Hiv oppi en hel kylling delt i biter. Viktig at beina er med. Dekk med varmt vann. Kok til den er mør.

 

Ta opp kyllingen, sil krafta og kok den evt inn om den er tynn. Om det er litt lite smak på krafta i forhold til den mengden du trenger så hiv oppi litt kyllingbuljong.

 

Skjær en gulrot, litt kinakål, evt bambusskudd og andre ting du liker i fine strimler. Strimle den kokte kyllingen, og hiv alt opp i den klare krafta sammen med eggenudler som du har brukket i kortere biter. Smak til med salt eller soyasaus.

 

Bedre suppe enn denne skal du lete lenge etter!

 

9 stk kyllingfilet

3 l kyllingkraft eller hønsebuljong

1 ½ boks hermetiske tomater

skallet fra¾ stk appelsin

6 stk potet

3 stk gulrot

¾ stk purre

1 ½ stk løk

¾ stk fennikel (kan sløyfes)

3 båt hvitløk

3 ss olje til steking

¾ ts gurkemeie

3 ss frisk basilikum

 

Slik gjør du

1. Skjær kyllingfiletene i 2-4 cm store biter.

 

2. Skjær grønnsakene i små terninger og hakk hvitløk.

 

3. Kok opp kyllingkraft, hermetiske tomater og

finrevet appelsinskall. Fres alle grønnsakene i litt olje

til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie

og basilikum og smak til med salt og pepper.

 

4. Ha i kjøttet og la det trekke et par minutter til kjøttet

er mørt.

 

 

Annonse

Denne suppa er veldig god, men husker ikke sånn helt nøyaktig ingrediensene. pleier alltid å slumpe :P

 

100 g margarin

3 epler

3 rødløk

karri

paprikapulver

salt

pepper

2 bokser hermetiske tomater

1 liten kartong fløte

ferdigstekt kylling (grillet kylling i biter, salatkylling eller stekt kyllingfilet i biter)

 

Smelt smør i kasserollen. Ha oppi epler og løk i biter, sammen med krydder. La putre på svak/middels varme til eplene og løken er myke. Ha oppi de hermetiske tomatene og la putre litt til før du bruker stavmikser til du får ei jevn blanding. Ha oppi fløten og bland, før du har kyllingen oppi (hold gjerne av litt kyllingbiter til pynt). La småputre litt til

 

Før servering kan du ha den siste kyllingen på toppen av suppen (i skåler eller i suppeterrinen), en klatt creme fraiche og fersk, hakket koriander.

 

Server gjerne med nanbrød. (du kan også ha en boks mais i suppen, samtidig som kyllingen)

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...