Gå til innhold

Ånei! Har spist oksekjøtt som viste seg å ikke være helt gjennomstekt! :(


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det går nok helt bra!

Har selv spist RÅ kjøttdeig ved en anledning (spiste hamburger i mørket, og så ikke at den ikke var gjennomstekt før jeg kjente den rå smaken i munnen...grøss) også har jeg vært i stort selskap og ikke turt å si ifra om rosa lammecarre.... Blir litt stressa av sånt jeg også, men trøster meg med at det skal utrolig mye til for å bli smittet med toxoplasmose... Da skal man være skikkelig uheldig!

En veldig god regel er jo selvfølgelig å prøve å holde seg unna, mend et er ikke alltid like lett!

Så lenge det er ett kjøttstykke så må det ikke være gjennomstekt. Når det er kjøttdeig så er det kvernet med overflatebaktererier overalt og derfor må det gjennomstekes. Jeg er veldig glad for dette, siden jeg ikke synes forkullet biff er det beste!

Jeg tror heller ikke du skal bekymre deg. Toxoplasmose smitte skjer i under 4 av 1000 svangerskap i norge, da denne parasitten ikke trives så godt i vårt kalde klima ( en av få grunner til å like vinteren..). Jeg har helt til i går vært forsiktig med hva jeg spiser av kjøtt, har kun spist rosa kjøtt av norske dyr, men fikk i går vite at jeg har vært utsatt for toxoplasmose tidligere og dermed er den lille beskyttet, så i dag skal jeg feire med litt parmaskinke!

 

Toxoplasmose er en parasitt som ikke bare befinner seg på utsiden av kjøttet, men også kan være midt inni. Man skal derfor ikke bare være forsiktig med kværnet kjøtt, men alt kjøtt desverre.

 

Be om å ble testet for toxoplasmose så slipper du å bekymre deg om det viser seg at du har vært smittet tidligere!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...