Gå til innhold

3 Retters middag til 10 personer, menyforslag


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har gode menyforslag å komme med?

 

Kommer til å få 10 stykker til forrett, middag og dessert.

Trenger ikke å passe ihop da det er forskjellige folk som kommer til de forskjellige rettene.

 

Allerhelst kald forret og dessert så det kan gjøres klart tidlig på dagen, evt kvelden før.

Fortsetter under...

Skrevet

Sjekk ut matprat.no, der er det mye godt og velge i;)

 

Som kaldt forett så er jo rekecoctail et alternativ eller evt lage en suppe på forhånd og så bare koke det opp rett før servering. En enkel salat med focciabrød ( eller hvordan det staves).

 

Som hovedrett er jo en steik av et eller annet slagg enkelt, den kan jo stekes dagen før og så bare varmes opp..

 

Dessert; karmamell eller sjokolade puddig ( hjemmelaget er jo fantastisk godt;)

Lykke til;)

Skrevet

Forrett:gazpacho ( kald grønsakssuppe)

Hovudrett: lammelår med ovnsbakte rotgrønsaker, potetmos m parmesan ( kan gjerne bytte ut lammet med vilt eller okse)

 

Dessert: panna cotta m feks limemarinerte blåbær

Skrevet

Forrett:gazpacho ( kald grønsakssuppe)

Hovudrett: lammelår med ovnsbakte rotgrønsaker, potetmos m parmesan ( kan gjerne bytte ut lammet med vilt eller okse)

 

Dessert: panna cotta m feks limemarinerte blåbær

Skrevet

Forskjellige folk som kommer til rettene? Vil det si at noen kommer og spiser forrett og går igjen, mens andre får bare hovedrett eller dessert?

 

Spesielt...

 

Forrett: lefserull med snøfrisk, røkelaks, vårløk, issalat og rømme.

 

Hovedrett: ytrefilet av reinsdyr, gratinerte poteter, rosenkål, stekt sopp og viltsaus.

 

Dessert: Fromasj ( laget fra bunnen) i en smak du liker. Sitron er min favoritt, men appelsin, krokan, osv er også godt. Server den med frisk frukt eller en likørsaus

Skrevet

Det tror jeg var tidenes kjedeligste menyforslag. Rekecocktail, steik og skokopudding... Gjeeeeeeeeeeeeeeeeeesp....

Annonse

Skrevet

Forrett:

Pastasalat med kylling, pesto, valnøtter, oliven, bacon, fersk basilikum å cherrytomater. Kan lages på forhånd og servers kald. Hvitløksbrød i tillgg hvis enn vil.

 

Hovedrett:

Laks med gratineringssaus. Lage saus selv eller kjøpe Toro ferdig gratineringssaus. Retten gjør seg selv i stekeovn. Mandelpotet og valgfrie grønnsaker.

 

Dessert:

Creme brule eller italiensk is med varme bær. F.eks.skogsbærblanding.

Skrevet

Forrett:

Tartar av kongekrabbe

 

Hovedrett:

reinsdyrfilet med ovnsbakte grønnsaker og krydderpotet evt. fløtegratinerte poteter

 

Dessert:

Sjokoladefondant, kjempe godt og veldig enkelt.

 

En klassisk treretter

Skrevet

Ja vi har noe som heter sparkefest.

Dvs at det er 12 vertsfamilier.

Vi har innvitert 4 vennepar som kommer til forrett. Når foretten er spist får de en konvolutt med en ny gateadr, så skal de sparke dit å spise hovedrett. Etter hovedrett får de en ny konvolutt med adressen til desserten.

 

Nå vi har sendt våre 4 vennepar videre, får vi 4 nye "fremmede" på middag og etter dem får vi 4 nye til dessert. Etter all maten er det felles fest for alle 120 på folketshus.

Skrevet

Forrett:gazpacho ( kald grønsakssuppe)

Hovudrett: lammelår med ovnsbakte rotgrønsaker, potetmos m parmesan ( kan gjerne bytte ut lammet med vilt eller okse)

 

Dessert: panna cotta m feks limemarinerte blåbær

Skrevet

Blei jo aldeles inspirert her.

 

Forrett:

 

Melon og spekeskinke (lite arbeid....)

 

Hovudrett:

 

Risotto med steinbit og friske asparges

 

Dessert: Pavlova.

 

Åh, svooooolten!

Skrevet

Herreguuud, det hørtes jo bare utrolig gøy ut, Hi!! :)

Skrevet

takk for svar, hmm skal vi bestemmer oss for

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...