Gå til innhold

Fisk - hva kan jeg spise?


Anbefalte innlegg

Lest noe om at det kan være et stoff i fisk som gravide ikke bør få i seg. Husker ikke hva det het, men mer interessant hva slags fisk jeg kan spise. Har holdt meg unna hittil, er i uke 11. Men veldig glad i fisk så hadde vært greit å kunne få i seg noe..

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142835839-fisk-hva-kan-jeg-spise/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er i uke 11 og har spist masse fisk hele tida! Nam nam :)

 

Følger disse rådene jeg da (hentet fra http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99)

 

 

 

Fisk og sjømat

Fisk er en god kilde til mange næringsstoffer, og folk flest anbefales å spise mer fisk. Spis fisk til middag 2-3 ganger i uken, og fisk som pålegg flere ganger i uken. Spis ulike typer fisk. Halvparten av fisken bør være fet fisk.

 

Dette bør du unngå:

Rakfisk (bakterier).

Hvalkjøtt og selkjøtt (fremmedstoffer).

Blåkveite over tre kilo (fremmedstoffer).

Ferskvannsfisk av typen: All gjedde, abbor over 25 cm, ørret over en kilo, røye over en kilo (fremmedstoffer).

Eksotisk fisk som: Hai, sverdfisk, skater og fersk tunfisk. Tunfisk på boks er helt trygt (fremmedstoffer).

Fiskelever og produkter med fiskelever, som for eksempel Svolværpostei og Lofotpostei (fremmedstoffer).

Brunmat i krabbe og hummer, fordøyelseskjertelen i kamskjell og nyren i o-skjell (fremmedstoffer).

 

Vær spesielt oppmerksom på:

Gravet eller røkt fisk bør spises godt innenfor holdbarhetsdato (bakterier).

Gravide kan spise sushi laget av rå, fersk marin fisk, men bør unngå produktene på listen over. Dersom du skal lage sushi eller påleggsild selv, se Informasjon om tilberedning av sushi fra Mattilsynet(bakterier).

Da fikk jeg i grunn svar på mitt eget spørsmål når jeg dyttet tråden over...:-) Dumt at gravide ikke anbefales å spise fersk tunfisk, jeg elsker tunfisken fra findus.... Kanskje det menes fersk rå tunfisk..?

Hei,

 

så vidt jeg vet gjelder det fersk tunfisk generelt, ikke bare rå (eneste unntaket er tunfisk på boks, som er greit). Det har med størrelsen på fisken å gjøre, tror jeg, det samles diverse fremmedstoffer (tungmetaller osv.) i fiskekjøttet.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...