Gå til innhold

Mozarella???


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Er ikke så godt beskrevet på Matportalen, men svenske Livsmedelverket har denne beskrivelsen (de er nok like "strenge" som Norge):

 

Mozarella:

Vid tillverkningen av Mozarella och Ricottaost upphettas mjölken normalt tillräckligt mycket för att eventuell listeria ska avdödas (...). Om ostarna därefter hanteras hygieniskt och förvaras kallt bör risken vara liten ur listeriasynpunkt. Då viss risk för återsmittning av osten vid anläggningen dock inte kan uteslutas kan den som vill vara extra försiktig begränsa sin användning av dessa (och andra "osäkra") ostar till matlagning med upphettning till bubblande hett.

 

Her til lands regnes Mozarella som en ferskost i samme kategori som kesam og cottage cheese, og dermed som en trygg ost for gravide.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142780306-mozarella/#findComment-142780483
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...