Gå til innhold

kan man servere hjemmelaget burger til gjester?


Anbefalte innlegg

Skrevet

får 6 gjester på tirsdag og de er ikke fiskefolk, eller sjømatfolk og det er det jeg kan.. haha.

 

men jeg er dødsgod på burgere og jeg har sakt at det blir enkel mat.

 

og da kan jeg jo lage fat meg grønnsaker og oster også kan folk ta på det de vil selv.

 

går det? eller er det slum?

 

Skrevet

Er jo mye spennende en kan putte i en burger (kan jo lage to slag) også kan man jo ha masse tilbehør til :)

Synes det høres deilig ut :)

Skrevet

mmm, hørtes godt ut- jeg hadde ihvertfall blitt kjempefornøyd :D

Skrevet

dødsdigg...

har du tid, slår du til med hjemmelaga burgerbrød og båtpoteter:-)

Skrevet

så bra! da går jeg for burgere.

 

hihi... jeg tror jeg må ta et kokkekurs :D

Skrevet

Ja, det går fint an. Lag en god salsa og en god guacamole + en deilig salat til også. Og hjemmelagede burgerrød om du orker? :)

Skrevet

Selvsagt!

Hjemmelagde burgere er jo knall!

 

Skrevet

salat skal jeg greie og guacoamole kan jo umulig være spesielt vanskelig.

 

men hjemmelaget burgerbrød? skeptisk. noen med en fantastisk oppskrift?

Skrevet

Synes det høres deilig ut.

 

Er også godt med hjemmelaget aioli til :)

 

Jeg har pleid å lage bare grove rundstykker som er litt myke (en god del siktet hvetemel i) med de melsortene jeg har for hånd.

Skrevet

Gå for kjøpebrød du, det hadde ihvertfall jeg gjort hehe- bare la dem få en liten tur i brødrister el lign først, da blir de sprø og gode :)

Skrevet

Hjemmelagde hamburgere er jo bare knallgodt da, og det kan du fint servere.

Kjøper du ferdige burgerbrød, så anbefaller jeg deg å bruke grove burgerbrød. Er mye bedre enn disse fine med frø på, og jeg synes grove også er mye bedre til hjemmelagde burgere av en eller annen merkelig grunn.

Skrevet

6-8 stk

2 dl vann

1,5 dl melk

25 g gjær

2 ss olivenolje

1 ts salt

8-10 dl hvetemel

egg til pensling

sesamfrø

---------------------

Varm vann og melk 37,, rør ut gjæren. Tilsett olje.

Ha mesteparten av melet pluss annet tørt i en bakebolle, rør sammen. Tilsett væsken og elt til deigen er blank. Tilsett ev. resten av mel

 

Hev i 30-45 minutter.

Bak ut hamburgerbrød.

Etterhev i 20 minutter på en stekeplate.

Pensle med egg og strø på sesamfrø.

Stek på 200 grader i 12-15 minutter.

 

Hvis du liker grove brød kan 4 -5 dl hvetemel erstattes med sammalt hvetemel, fint eller grovt.

 

bra å fryse! jeg baker alltid dobbel porsjon

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...