Gå til innhold

Noen som bare bruker ferske råvarer når dere lager middag? Jeg vil også!!! Tips?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har litt dårlig samvittighet for all halvfabrikatmaten vi spiser her i familien. Vet det ikke er bra, ikke særlig næringsrikt, alt for mye salt og hvetemel og ikke særlig godt heller.

Fra mai-sept (minst) griller vi så å si hver dag, da er det masse grønnsaker, ubehandlet kjøtt og fisk.

Men nå på vinteren blir det litt dårlig gitt... Vil gjerne ha tips til raske, sunne og gode hverdagsmiddager av ekte rene råvarer. Gjerne litt utradisjonelt. Noen som er flinke til å bruke bønner og linser feks? Og dere som spiser mye fisk, hva slags fisk da? Her blir det mest laks, da jeg ikke liker torsk...

 

Er ikke noe sunnhetsfrik, og har ikke som mål og bli det heller - er bare sikker på at mat laget av friske råvarer er bedre enn all denne pose og frossen-maten... Tips, tips?

Fortsetter under...

Skrevet

Ikke det du spør om, men så mye grilling tror jeg ikke er helt bra. Det har vært en del skriverier om at overdrevent inntak av grillmat kan være kreftfremkallende. Et par gamle lenker:

 

http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.2684836

http://www.klikk.no/helse/dinkost/ernaring/article479577.ece

 

Det er ikke frarådet å grille, men hver dag høres veldig mye ut.

 

Vi er for øvrig ingen sunnhetsfriker, men lager noe fra grunnen av og noe halvfabrikata. Vi lager f.eks sjelden gryteretter av Toro-poser, synes ikke de er så gode heller. Noen forslag:

 

* Kyllinggryte med forskjellige grønnsaker. Saus laget av fløte og eplemos.

* Lag spagettirøre selv av en boks hakkede tomater og krydder fremfor å bruke ferdigglass/pose.

* Fisk kan tilberedes på mange måter: Stekt, ovnsbakt, kokt. Ovnsbakt har jeg sansen for. Drypp olje i en ildfast form, legg fisk og div grønnsaker i formen og sett inn i ovnen til det er ferdig.

 

 

Skrevet

Hmm. det visste jeg ikke. Men vi bruker gassgrill og ikke grillkull, Dessuten pakker vi inn mesteparten av maten i folie, og spiser ikke brent mat, så da virker det jo ok likevel tror jeg - i allfall slik jeg leste artiklene.

 

Skrevet

hva med wok? da kan du velge de grønnsakene dere liker, og bruke svinekjøtt, fisk, scampi osv

linsesuppe er jo godt.

eller bruke linser og bønner i gryte f eks, bruk rent kjøtt eller karbonadedeig,kyllingkjøttdeig. pøs oppi med masse grønnsaker

grønnsaksuppe av ferske rotgrønnsaker ( veldig tradisjonellt)

noen påstår at frosne grønnsaker er nesten like bra som ferske, så om du bruker det av og til er det ingen krise :)

her spiser vi mye fisk

denne er poppis her når man har dårlig tid:

1 pose wokgrønnsaker fryst

1 pose fullkornsris med kokos og lime fryst

laks, torsk eller annen fisk

bland de to posene putt i ildfast form

stek fisken litt i panna så den får fin farge og er nesten ferdig.

legg fisken oppå grønnsakene, inn i ovnen 20-25 min

topp gjerne med stekt purre og litt soltørket tomat.

rømme, soyasaus eller lign ved siden av

 

Skrevet

Jeg gjør det ikke selv, men har planer om følgende;-

 

Hver søndag koke en stor porsjon med grønnsaker..Gulerøtter, løk, poteter, kålrot, blomkål osv. Dele denne opp i 3-4 porsjoner slik at vi mandag til onsdag (eller torsdag) kan ha grønnsakssuppe med kjøtt, fiskeboller, pølse eller annet en dag. Lapskaus en annen dag og som tilbehør til fisk, kyllingfileter eller noe annet tredje dag..Kan variere grønnsaksgrunnlaget og evt tilsette flere grønnsaker på serveringsdagene.....

 

Fredager har vi taco og ungene lesser på med ost, agurk og mais (kjøttdeig ikke like pop, så noen gang får de kyllingfilter skåret i små, passende biter..UTEN krydderet), så føler det summa summarum ikke er så usundt, selv om vi bruker posekrydder og ferdkjøpe lemser:o)

 

Lørdager variere vi veldig, biff, fiskegryte, pannekaker (når barna bestemmer) og søndager er vi ofte hos mine eller mannens foreldre på norsk "tradisjonskost",- som nok er ganske sunn mtp "rene matvarer"...

Skrevet

Tacogryte med gulrøtter, blomkål og brokkoli:) Ikke den du får kjøpt på butikken da. Bruk bare vanlig krydderblanding og vann i kjøttdeigen og pøs på med gulrøtter, brokkoli og blomkål. Og alt annet du liker:) Herlig middag hvis den enda serveres sammen med rømme:)

Annonse

Skrevet

Ris er godt å ha ved siden av tacogryta forresten:)

Skrevet

Takk for svar!! Wokgrønnsaker, fullkornsris og fisk i form skal jeg teste! Sånn pose med wokgrønnsaker smaker faktisk godt, ellers må jeg si jeg hater frosne grønnsaker - synes de bare smaker vann. Og jeg kan ikke fordra taco heller... Men i dag skal jeg lage denne:

 

http://www.stabburet.no/eway/default.aspx?pid=226&trg=Main_4901&Main_4751=4834:0:10,2008:1:0:0:::0:0&Maincontent_4834=4901:0:10,2010:1:0:0:::0:0&Main_4901=4902:51608::1:4867:1:::0:0

 

 

Skrevet

Hvis du bor i Oslo / Akershus / Drammen kan jeg varmt anbefale middagsordningen "Godt Levert".

 

Da får du matvarer til 3 eller 5 middager levert på døren hver mandag sammen med oppskrifter. Oppskriftene er utarbeidet av en kjent kokk og det er sunn og god mat.

Det er litt dyrt, men jeg er kjempefornøyd, verdt pengene for oss.

Skrevet

Sjekk ut trines mektige matblogg! Supre middagstips, enkelt og godt! Ukesmenyer også ;-)

Skrevet

ÅÅÅ det vil jeg ha!!! Skal sjekke om de leverer her, bor i Akershus, men nord for Oslo..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...