Gå til innhold

Hvilken saus bruker du til kalkun?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg er ikke så dreven i sauslaging (bortsett fra posesupper hehe)

Vi skal også ha kalkun i morgen og skal ta utgangspunkt i fløtesaus (fra pose - kan ikke risikere noen ting i morgen) men skal tilsette masse godt, fraft fra kalkunen, krydder, fløte osv.

Annonse

jeg lager sausen fra bunnen av, bruner smør og mel.

koker opp innmaten, siler dette, og har det oppi,sammen med kraften fra kalkunen.

blir den for tykk, tar jeg i litt vann.

smaker den til med fløte, og tyttebær.jeg tror jeg også har brykt å ka en liten klikk med rømme i....

og blir i kke fargen helt den jeg vil ha, har jeg dukkerkulør i...

men det viktigste er å smake den til, og sile den....

Inne i kalkunpakken står det oppskrift på saus som du kan bruke.

 

Jeg bruner smør og mel. Så sper jeg med kraft og vann. For smak kan du bruke det du har av krydder (salt, pepper, chilli osv) og sauser (oyster, sweet chilli, chineese soya osv). Smak til. Til slutt har jeg i fløte for å runde smaken. Noen bruker også litt sukker.

 

Det går fint å lage sin egen saus. Masse oppskrifter på nett og som sagt inni esken til kakunen. Du kan jo gjerne ha en kjøpesaus liggende om alt skulle gå galt.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...