Gå til innhold

Hvilken saus bruker du til kalkun?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha kalkun i morgen og vil lage en skikkelig god saus til.

Har du en som passer perfekt? Oppskrift?

 

På forhånd tusen takk :-)

Skrevet

Lager vanlig, brun saus av kraften fra kjøttet, har gjerne en skvett fløte i

Skrevet

Bruker fløtesaus ( fra pose- man er da husmor!), men bruker kun kraft fra kalkunen og fløte/melk oppi, ikke rent vann.

Skrevet

Jeg er ikke så dreven i sauslaging (bortsett fra posesupper hehe)

Vi skal også ha kalkun i morgen og skal ta utgangspunkt i fløtesaus (fra pose - kan ikke risikere noen ting i morgen) men skal tilsette masse godt, fraft fra kalkunen, krydder, fløte osv.

Skrevet

Kjøper fløtesaus på pose og trikser og mikser litt med den. Bruker kraften fra innmaten til kalkunen blant anna. Syns det blir kjempegod:)

Skrevet

Toro Fløtesaus med litt vann, krafta fra kalkun, litt salt, pepper, rosmarin, hvitløk, fløte og en liten skvett med rødvin

Skrevet

Husk å sile sauen før dere setter den på bordet! :-)

Skrevet

sile sauen faktisk , jeg skjønner hva du mente men takk for en god latter :)

Skrevet

jeg lager sausen fra bunnen av, bruner smør og mel.

koker opp innmaten, siler dette, og har det oppi,sammen med kraften fra kalkunen.

blir den for tykk, tar jeg i litt vann.

smaker den til med fløte, og tyttebær.jeg tror jeg også har brykt å ka en liten klikk med rømme i....

og blir i kke fargen helt den jeg vil ha, har jeg dukkerkulør i...

men det viktigste er å smake den til, og sile den....

Skrevet

og der slo alle mine skrivefeil til, fikk ikke rettet det opp, for den hodt å å lagre..

 

i kke = ikke

dukkerkulør = sukkerkulør.

 

:-))

Skrevet

Inne i kalkunpakken står det oppskrift på saus som du kan bruke.

 

Jeg bruner smør og mel. Så sper jeg med kraft og vann. For smak kan du bruke det du har av krydder (salt, pepper, chilli osv) og sauser (oyster, sweet chilli, chineese soya osv). Smak til. Til slutt har jeg i fløte for å runde smaken. Noen bruker også litt sukker.

 

Det går fint å lage sin egen saus. Masse oppskrifter på nett og som sagt inni esken til kakunen. Du kan jo gjerne ha en kjøpesaus liggende om alt skulle gå galt.

Skrevet

Jeg bruker alltid kjøpesaus som basis, men har nedi annet krydder og kraft fra steken jeg lager. gjerne fløte, rømme , litt vin, osv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...