Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heihei!

 

Jeg skrev inn tidligere som gravid veggis med kjøtthunger! :P

Og gjett om jeg har sprukket. Lille vil ha kjøtt, tenker jeg ;)

 

Før jeg sprakk var de tingene jeg hadde så vanvittig lyst på var leverpostei og go og mager salami.

 

Jeg har spist rikelig av begge deler. Og leste for noen dager siden at man IKKE kan spise salami? Hjelp!

Er det farlig siden jeg har gjort det? Jeg er jo ikke blitt syk?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjort er gjort og spist er spist. Sannsynligvis har det gått helt bra, men det er som du selv har funnet ut ikke anbefalt å spise salami eller annen spekemat. Dette fordi det er rått kjøtt og det KAN være bakterier i det som toksoplasmose eller listeria. Dette er sykdommer som mor kan få uten å være særlig syk selv, men overføres det til babyen kan i verste fall babyen dø i mors liv (gjelder ihvertfall ved listeriainfeksjon) Oppfordrer deg til å lese på www.matportalen.no under kostråd til spesielle grupper, der finner du oppdatert informasjon om hva man som gravid bør spise og hva man bør unngå....

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142714162
Del på andre sider

Den bomma jeg på sist, også. Men jordmor sa til meg nå, at om jeg var skikkelig sugen på spekemat, kunne man fryse det i minimum 24 timer, da vil bakteriene dø...

 

Har ikke prøvd enda, men la ned ei pakke nå i jula, og lurer på å kose meg med den ikveld...

Noen andre som har fått samme info?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142714287
Del på andre sider

Ved frysing dør kun toxoplasmose, listeria overlever frysingen også så derfor hjelper det desverre ikke å fryse kjøttet.

 

Men om du varmebehandler kjøttet skikkelig kan du jo spise det, så ta det på en pizza eller noe :o)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142714473
Del på andre sider

Jeg har spist salami og sort pølse gjennom hele svangerskapet, selvom jeg har visst de tingene som skrives om spekemat (og annen mat). Jordmoren min har sagt til meg at jeg ikke skal bekymre meg og fortsette å spise det jeg ønsker, men at alt, og det gjelder absolutt all mat, skal inntas med måte. Jeg har dog ikke spist salami eller sort pølse som ikke har kommet fra anerkjente produsenter, og som har vært åpen i mer enn 14 dager, selvom det er en evighet til den går ut. Men ellers har jeg altså spist det uten at noen har dødd hittil.

 

:)

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142715224
Del på andre sider

Annonse

Spist er spist! ;)

 

Jeg klarte ikke holde meg unna Salami, og fikk fullstendig hekta fra uke 32. Jeg spiste det på brødskiva stort sett hver dag, og fødte nå en frisk baby uansett :)

 

Men skal man være helt sikre på alt, så har vi rett å slett ikke mer igjen å spise - og kommer mest sannsynlig til å sulte ihjel :P Så det er opp til deg hvilken råd du ønsker å følge.

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142715977
Del på andre sider

Synes det var trist å ikke få fenalår i jula, og beklaget meg til jordmor. Jeg fikk også beskjed om å fryse, men hun anbefalte 72 timer frysing, så det har jeg gjort. Smaken var like bra.

 

Fenalår og skinke ser jo ut som rått kjøtt, men jeg har ikke tenkt på at salami skulle være det også. Jeg spiser ikke salami, men har spist mye fårepølse. Gjelder det samme for den?

Lenke til kommentar
https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142714069-salami/#findComment-142722197
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...