Gå til innhold

kan jeg lage til mme-måltid i forveien?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Den er ikke hva de anbefaler. Dette pga melkebakterier som kan oppstå. Men det er veldig enkelt å ha varmt vann på termos klart, kaldt vann i kjøleskapet (kokt) og ferdig oppmålt pulver. Da finner man ut blandingsforholdet med varmt og kaldt vann, blander i pulver og vips: drikkeklar på 30 sekunder. Holdt på med dette i mange måneder, og synes ikke det var pes.

  • 2 uker senere...

1) skal mme tillages på forhånd, så MÅ man blande i pulveret ved 70 grader.

 

2) følg ALLTID temperaturannvisningen på pakken!

 

Konklusjon: Nan,Collet og Hipp kan ikke tillages på forhånd, men det kan BabySemp.

 

Det er ikke noe lettere å blande Nan på forhånd. Du må jo uansett varme denne opp... Da kan du likesågodt bare ha ferdig oppmålt kokt vann på flaska som du varmer opp og deretter tilsette pulveret (gjerne ferdig oppmålt). Du sparer altså veeeldig lite tid på å blande på forhånd.

På Rikshospitalet har de melkekjøkken som lager opp døgnrasjoner til avdelingene. Og barna får det merke de er vandt til, litt rart om de serverer melk med masse bakterier som egentlig ikke bør drikkes.... og på toppen av det hele til syke barn!?

Annonse

Hei Topo.

 

For instutisjoner er det nok mest hensiktmessig å lage til på forhånd. Men de er underlagt matilsynet sine retningslinjer på dette (som også setter strenge krav til hygiene, nedkjøling og oppbevaring), og skal tillage mme ved 70 grader når de lager døgnrasjoner. Så de bruker 70 grader uavhengig av hvilket merke det er.

 

Det som kan skje dersom man tillager mme ved høyere temperaturer enn det som står på pakken er at næringstoffer kan gå tapt. Derfor bør man ikke gjøre dette til vanlig, men en gang i blandt, og over en kortere periode som f.eks ved et sykehusopphold så er dette greit nok.

 

For oss private er det jo derimot like enkelt å lage til ferskemåltider hver gang, så jeg ser ikke noen grunn til å risikere farlige bakterie når det er så enkelt å unngå!

Blomstre har mange nevnt de viktigste gode poengene her. Både Barsel og Nyfødt Intensiv avd. lager opp erstatning på forhånd , mye fordi det er praktisk og fordi de forbruker helt andre mengder f.eks i løpet av en formiddag enn vi private gjør. Et annet poeng er at det tar laang tid å snu rutiner på et sykehus. Mange drevne sykepleiere gjør det "slik de alltid har gjort det". Se www.flaskeposten.org som bl.a. jobber for å få norske sykehus til å følge de nyeste forskriftene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...