Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #1 Skrevet 17. desember 2010 Vi er vant med kokte poteter og kålrotstappe og fettet fra pinnekjøttet.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #2 Skrevet 17. desember 2010 En blanding av kålrabi- og potetstappe. Med en del Melange oppi, foruten salt og pepper, naturligvis. Har ikke behov for noe saus til den. Det blir jo fuktig nok. Har ikke poteter ved siden av.
Serial mom Skrevet 17. desember 2010 #3 Skrevet 17. desember 2010 Kålrabistappe(kålrot, potet og gulrot) og så må vi ha engletiss! (sosisser, små hvite pølser)
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #4 Skrevet 17. desember 2010 Poteter, kålrotstappe + sausen som eeegentlig hører til svineribba
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #5 Skrevet 17. desember 2010 Amandine-poteter.(som er en million ganger bedre enn mandel) Kålrotstappe med gulrot, fløte, salt, pepper, smør og muskat Økologisk pinnekjøtt er best!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #7 Skrevet 17. desember 2010 Poteter, kålrotstappe og ertesuppe! Pinnekjøttet må forresten være røkt!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #8 Skrevet 17. desember 2010 Kålrotstappe (må være uten potet og gulrot, men nydelig krydret med salt, pepper og muskat, samt litt smør). Kokte poteter.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #9 Skrevet 17. desember 2010 kålrabistappe,poteter og fette/skyen fra pinnekjøttet over til de som vil det
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #10 Skrevet 17. desember 2010 Kålrabistappe, poteter og kraft fra kjelen.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #11 Skrevet 17. desember 2010 kollerabistapp, poteter, ribbefett (fra pinnekjøttet), tyttebær syltetøy, erterstuing (også med ribbefett) og amerikansk gravy. Pappa kommer opprinnelig fra østlandet og har bodd lenge i USA derfor har vi litt fra alle steder ;o)
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #12 Skrevet 17. desember 2010 Vi har kun kålrabistappe (ispedd noe poteter) til pinnekjøttet. Det er noe av det som er så greit med pinnekjøtt til middag på julaften, at det holder lenge med en såpass enkel servering, og at man ikke må bruke mye tid på å tilberede all verdens tilbehør utenom de to tingene. Skjønt, skrelling og mosing av kålrot og potet tar jo sin tid.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #14 Skrevet 17. desember 2010 Potet, kålrabistappe og som saus kokefettet. Kålrabistappen er viktigst, den må lages på riktig måte uten dill dall som poteter og gulrot. Den skal bestå av kålrabi, meierismør, litt mel, salt, pepper og fløte. Den skal heller ikke ha noe sky fra pinnekjøttet i seg.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #15 Skrevet 17. desember 2010 Ribbefett fra pinnekjøttet, den var ny!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #16 Skrevet 17. desember 2010 Noe potet oppi kålrabistappa er ikke noe "dilldall". Det er en veldig grei måte å få en mye bedre smak på stappa, og man trenger ikke ha disse kokte potetene i tillegg, som attpåtil trenger sky (=fett) fra kjøttgryta for å bli spiselige. Dessuten synes jeg nok at stappa smaker mye bedre med Melange enn med smør, bare så det er sagt. Og det holder lenge med lettmelk framfor fløte.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #18 Skrevet 17. desember 2010 Nå er jo smaken som baken, og jeg syns stappa er mye bedre uten poteter. Til jul bruker vi fløte og meierismør, selv om det andre skulle holde, fordi vi syns det blir best slik.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #19 Skrevet 17. desember 2010 På vestlandet sier vi ribbe til pinnekjøtt. derav ribbefett
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #20 Skrevet 17. desember 2010 samme som HI og vossakurv pølser til barna og andre som liker det:)
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #21 Skrevet 17. desember 2010 Jaså, spesialmat til barna? Hva sier Diberne til det, altså de som mener at barn værsågod skal spise det man har? Kremt.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #22 Skrevet 17. desember 2010 Det syns jeg er helt greit om de ikke liker det, men mine barn elsker pinnekjøtt selv om de er kresne til det meste. Her er det mora mi som må ha annen måte. Hun spiser hverken pinnekøtt, ribbe eller kalkun. Da tar hu med seg bayonneskinke e.l.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #23 Skrevet 17. desember 2010 Til pinnekjøttet har vi kålrabistappe, poteter, rødkål, hjemmelaget pølse, tyttebærsyltetøy og svineribbe. Svigermor svinger grytene, gitt! Når vi lager selv blir det kun stappe og poteter til :-) Vi putter pinnekjøttet raskt i stekeovnen før servering. Da blir det ekstra godt!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #24 Skrevet 17. desember 2010 Det må nå være kun noen plasser på vestlandet det der i tilfelle. Er fra vestlandet selv, og har aldri i mitt liv hørt pinnekjøtt bli kalt ribbe, eller fettet bli kalt ribbefett. Ribbe er ribbe, pinnekjøtt er pinnekjøtt. Noe annet høres jo bare helt rart ut.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #25 Skrevet 17. desember 2010 Hehe, takk for påminnelsen. Tok litt opp av fryseren akkurat nå, så kan vi kose oss i helga. Nam, beste julematen:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå