Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #1 Skrevet 17. desember 2010 *Ler* Inne på den tråden hvor hi spør om råd om hva slags dessert hun skal ha på julaften og hva hun skal ha til middag på nyttårsaften! Da er det ei lur ei som mener at ribbe og pinnekjøtt er det samme:) Men ribbe er fra gris og pinnekjøtt er fra lam (best og mørest da) Eller fra sau (men da er det ofte seigere).
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #2 Skrevet 17. desember 2010 Det er nok du som er til å le av, som ikke vet at pinnekjøtt er det samme som (fåre)ribbe. På Vestlandet er det faktisk ganske vanlig å omtale pinnekjøtt som ribbe.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #3 Skrevet 17. desember 2010 På vestlandet omtales pinnekjøtt som ribbe og ribbe man bruker på østlandet som svineribbe. Begge deler er jo ribbe... Dumme dumme deg HI. DU er nok dagens!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #4 Skrevet 17. desember 2010 Er du lite lur eller? I flere dialekter på nordvestlandet er RIBBE faktisk pinnekjøtt. Så der har du den. SVINEribbe derimot, det er gris.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #5 Skrevet 17. desember 2010 Det er vel helst du som er dagen teiteste.. At du som voksen lager en egen tråd for å mobbe en annen person er skammelig!!!!!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #6 Skrevet 17. desember 2010 Det er jo ikke bare snakk om dialekt. "Pinnekjøtt", en nokså dum betegnelse egentlig, er rett og slett ribbekjøtt av lam.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #7 Skrevet 17. desember 2010 Hvordan går det, HI? Har latteren satt seg fast i halsen? Eller leter du febrilsk på nettet for å bevise at pinnekjøtt ikke er det samme som ribbekjøtt, riktignok av lam eller sau?
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #8 Skrevet 17. desember 2010 HahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaHahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #9 Skrevet 17. desember 2010 13:51; Betegnelsen pinnekjøtt kommer jo av at kjøttet tilbredes med pinner Hilsen kokk
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #10 Skrevet 17. desember 2010 Snakk om og henge ut folk 13:40
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #11 Skrevet 17. desember 2010 Hahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, HI! Snakk om å prøve å mobbe andre, så blir det bare å drite ut seg selv!
3 nøtter til Askepott Skrevet 17. desember 2010 #12 Skrevet 17. desember 2010 Haha, sånn kan det gå HI når du henger ut folk på den måten.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #13 Skrevet 17. desember 2010 HI prøvde å drite ut andre, akkurat som dere prøver å drite ut HI. Fei for egen dør alle sammen.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #14 Skrevet 17. desember 2010 Syns HI fortjener å bli hengt ut når hun mobber andre på denne måten. Der fikk hun smake sin egen medisin... Det er forkastelig at voksne folk driver med mobbing
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #15 Skrevet 17. desember 2010 Både svineribbe og pinnekjøtt er ribbe, av hvert sitt dyr, og tilberedes på hvert sitt vis med og hvert sitt tilbehør. Det er de som kaller pinnekjøtt for "ribbe" eller saueribbe eller smalaribbe. Dette avhenger av hvor de kommer fra.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #16 Skrevet 17. desember 2010 14:09, jeg er klar over den forklaringen. På den annen side bruker de fleste idag en metallrist istedenfor bjørkepinner når kjøttet tilberedes. Mener en mer korrekt betegnelse ville være fåreribbe, til forskjell fra svineribbe. Da får man bedre fram hva slags kjøtt det er snakk om.
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #17 Skrevet 17. desember 2010 Fåreribbe og svineribbe er ikke det samme, men begge deler er ribbe. Vestlendinger bruker ikke lage hetsinnlegg når østlendinger forkorter svineribbe til ribbe. Dagens teiteste her er nok HI...
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #18 Skrevet 17. desember 2010 det HI drev med var ikke mobbing, men uthengig. Om du syns det er så forkastelig trenger du vel ikke synke like lavt?
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #20 Skrevet 17. desember 2010 *rister på hodet* På vestlandet sier vi ribbe til pinnekjøtt... Pinne kjøtt er jo rinnebena til sauen... trodde du at sauen har pinner og bare grisen har ribbebein eller?? *ler*
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #21 Skrevet 17. desember 2010 Enig med deg 13:51! Har ikke sansen for slike innlegg!! dessuten virker ikke Hi så veldig opplyst heller... På vestlandet er pinnekjøtt ribbe og ribben fra svin sier vi svine ribbe til. PINLIG!!!
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #22 Skrevet 17. desember 2010 Fra Wikipedia: "Pinnekjøtt er en matrett med tradisjoner langt ut over Norge. Det dreier seg om saltede og tørkede ribbenssider fra sau eller får som dampkokes over en rist av bjørkepinner eller metall. Enkelte steder er tradisjonen at ribbesidene også røkes i tillegg til at de saltes og tørkes. Navnet pinnekjøtt kommer av dampkokemetoden, damping over bjørkepinner [1] [2] . Pinnekjøtt kalles også julesteik, ribbesteik, pinnesteik, smaleribbe, fåreribbe, damparibbe eller saueribbe. I Norge spiser 31 % av befolkningen pinnekjøtt på julaften, altså rundt 1,5 millioner nordmenn, noe som gjør at den kommer på 2. plass etter ribbe av svin. Stadig flere spiser det på julaften, og flere og flere har det på menyen i løpet av jule- og nyttårshelgen."
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #23 Skrevet 17. desember 2010 Greit, mye mobbing her inne når, men faktisk så er det slik at folk flest mener svineribbe når de sier ribbe, og fåreribbe når de sier pinnekjøtt. Hva som sier på vestlandet får så være, men i resten av landet er ribbe ribbe og pinnekjøtt pinnekjøtt, og de er langt ifra det samme! Nemlig! :-)
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #24 Skrevet 17. desember 2010 Er pinnekjøtt pinnekjøtt? Nå er du nesten like ufrivillig morsom som HI. Hvis du skal lokalisere hvor på dyret "pinnekjøtt" kommer fra, så er det mest korrekt å si ribbe. Betegnelsen pinnekjøtt kommer av at det fra gammelt av ble brukt bjørkepinner i bunnen av gryta når kjøttet skulle dampkokes. Nå bruker de fleste av gode grunner en metallrist i stedet. For øvrig må du ikke forveksle østlandsområdet med hele landet. Hva østlendinger sier og mener, får så være ...
Anonym bruker Skrevet 17. desember 2010 #25 Skrevet 17. desember 2010 Jeg er fra vestlandet og der kaller vi pinnekjøtt for ribbe. Altså fåreribbe. Det er du som har sagmugg mellom ørene som lager en slik utrolig teit tråd. Skulle tro du gikk på undomskolen enda som prøver å plage noen ut fra en slik FILLEting. Skjerp deg.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå