lille knerten Skrevet 16. desember 2010 #1 Del Skrevet 16. desember 2010 Hvorfor er det egentlig så mye farligere å spise fenalår (de er jo norskproduserte) enn fersk spekepølse fra de norske produsentene? Det sies jo at så lenge vakumpakkene er nyåpnet skal det ikke være noe i veien for å spise salami og annen norsk, ferskt produserte, vakumpakket spekemat. Derfor skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg ikke kan spise ferskt fenalår? Lurte meg litt til å spise det i forrige graviditet (bare elsker fenalår altså), og det gikk helt fint, men man kan jo aldri vite om kjøttet er "infisert" eller ikke.... Klarte ikke holde meg i dag og tok en skive fenalår. Vi får fersk fenalår levert på jobb hver dag:( Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forandringfryder ♂♂♂ Skrevet 16. desember 2010 #2 Del Skrevet 16. desember 2010 I følge norske retningslinjer for grvide bør du unngå å spise all spekemat i svangerskapet, dette gjelder også salami etc. Hvor har du det forresten fra at det er ok å spise vakumpakket spekemat? Det har jeg aldri hørt om... Trodde dette rådet gjaldt annet kjøttpålegg, som kokt skinke, servelat etc. Dette er nemlig varmebehandlet noe hverken spekemat eller salami er... Følgende er klippet ut fra matpotalen.no: Det kan være risiko knyttet til spekemat både i forhold til bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Frysing vil drepe Toxoplasma, men ikke Listeria. Derfor holder norske matmyndigheter seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat. Eksempler på spekemat er fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv. Varmebehandler man spekematen, kan den trygt spises av gravide. For min del er det ikke et stort problem å følge rådene fra myndighetene, klart jeg ofte har lyst på både spekemat og salami, men jeg tar ikke sjansen. Jeg vet at jeg aldri ville kunne tilgitt meg selv om babyen hadde blitt alvorlig syk fordi jeg hadde tatt en totalt unødvendig sjanse... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142682650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
<3 Babyimagen<3 Skrevet 16. desember 2010 #3 Del Skrevet 16. desember 2010 Jeg har også fått beskjed av flere leger og jordmødre att det er greit og spise det så lenge det er ferskt. Jeg mener det er opp til hvert enkelt. Jeg er ikke så glad i spekemat,men veldig glad i fetaost derimot,men har holdt meg unna det. Man må jo kunne stole på legen sin når det gjelder dette,men som sagt opp til hvert enkelt:)) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142682664 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forandringfryder ♂♂♂ Skrevet 16. desember 2010 #4 Del Skrevet 16. desember 2010 Et lite tips! Pizza med spekeskinke er supergodt!! Har helt dilla! ) Med litt pesto, parmesan og fersk ruccula blir det helt himmelsk! Nam nam... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142682680 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lille knerten Skrevet 16. desember 2010 Forfatter #5 Del Skrevet 16. desember 2010 Hehe, min feil. Jeg tok alt av spekemat under ett, inkludert skinker, servelat osv. Men jeg trodde at man kunne spise salami og slike vanlige pålegg. Jeg holder meg unna alt. Har sykt lyst på vin og mange sier at det ikke er galt med et lite glass av og til, men det har jeg holdt meg helt unna. Jeg sitter bare å lukter i glasset til mannen min:) Har heller ikke spist noen form for spekemat til den ene fenalårbiten i dag... Enig at om noe galt hadde skjedd så hadde man selvfølgelig klandret seg selv. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142683650 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lille knerten Skrevet 16. desember 2010 Forfatter #6 Del Skrevet 16. desember 2010 Fetast kan man visst spise nå, men ikke fersk parmesan. Huff, det er så mye å forholde seg til hele tiden. Mente også at helt nyåpnede vakumpakkede kjøttpåleggpakker var ok.... Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142683656 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Forandringfryder ♂♂♂ Skrevet 16. desember 2010 #7 Del Skrevet 16. desember 2010 Nei, det er ikke lett! Har også sittet med nesa langt ned i vinglasset til sambo og drømt om kjeks med deilig brie! ) Da jeg var som kvalmest hadde jeg bare lyst på rista brød med salami og majones! Jeg tror nesten jeg fantaserte om det til og med!! Hehe... Nå går det greiere, har fått tilbake matlysten heldigvis! Men spekeskinke (og ost) som er varmebehandlet kan man jo spise, putt det på pizza, surr rundt steika, ha i omeletten eller stek i panna! Nam det også! ) Tenk til sommeren da du, da skal vi kose oss med alt det vi vil!!! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142683802 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Heldig mamma til ♥to gutter♥ Skrevet 16. desember 2010 #8 Del Skrevet 16. desember 2010 http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99 Nyåpnet vakumpakket kjøttpålegg som skinke, servelat, hamburgerrygg etc er trygt. Det er jo kokt. Men salami, morrpølse, fårepølse, spekepølse etc er ikke varmebehandlet og blir dermed noe annet og behandles som spekeskinke/fenalår etc. Fetaost er vel ikke anbefalt lenger, det var greit før. Det med parmesan har ikke jeg hørt noe om. Det siste jeg har hørt er at det er trygt fordi det er en hard ost, men at man ikke anbefaler å spise revet parmesan fra pose/boks. Og å spørre jordmødre/leger etc og følge deres råd dersom det går på tvers av matportalens råd, ville jeg ikke gjort. De er ikke alltid like oppdaterte. Men det er selvfølgelig et personlig valg om man helt strengt vil følge alle rådene på matportalen. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142683926 Del på andre sider Flere delingsvalg…
helene0: jan09+jun11 Skrevet 16. desember 2010 #9 Del Skrevet 16. desember 2010 Vanskelig dette. Jeg holder meg jo unna både spekemat, myke oster og alkohol, men noen ganger er lysten på en salt salamiskive veldig stor. Vin derimot har jeg ikke tengt på siden jeg ble gravid. Har en sønn på to som liker salami godt, en dag vi var ute ville han ikke ha resten av maten og jeg hev den i meg. Ikke før den var i magen gikk det opp for meg at det var salami på den.. underlig følelse jeg satt med da. Deste skiva på 4 mnd, samtidig som man tenker herlighet hva om.. (men det går jo som oftest bra) Det er jo en grunn til at helsemyndighetene anbefaler det de gjør. Det sjokkerer meg stort når jeg leser om alle som drikker når de vet at de er gravide, det er så mye informasjon om konsekvensene og likevel utsetter man det kjæreste man har for dette! Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142683976 Del på andre sider Flere delingsvalg…
lille knerten Skrevet 16. desember 2010 Forfatter #10 Del Skrevet 16. desember 2010 Trodde parmesan hadde upasteurisert melk....? Og trodde det sto på matportalen at man kan spise fetaost nå.....? Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142684819 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Babyønske �� Skrevet 16. desember 2010 #11 Del Skrevet 16. desember 2010 Fra Matportalen: Kan jeg spise fetaost? Listeria kan vokse i noen typer fetaoster, avhengig av hvordan fetaosten er produsert. Det generelle rådet er: Dersom du vil være på den sikre siden bør du unngå fetaost. Ønsker du likevel å spise fetaost, kan du ta kontakt med produsenten og forhøre deg om de har utført holdbarhetstester for listeria i produktet. http://matportalen.no/artikler/2010/4/1272367047.63 Melk og meieriprodukter Generelt: Unngå upasteuriserte meieriprodukter (pasteurisering betyr at produktet er varmebehandlet). Flere oster kan være laget av upasteurisert melk (rå melk). Osteprodusentene i Norge og EU er påbudt å merke disse ostene spesielt. Unngå også myke oster laget av pasteurisert melk, som brie, camembert og blåmuggoster (bakterier). Faste oster av upasteurisert melk, som grana padano og parmesan, regnes som trygge. http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99 Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142684842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sørlandsmor87 Skrevet 17. desember 2010 #12 Del Skrevet 17. desember 2010 jeg var hos legen idag. og hun sa at vi var for desperate ifht til dette med mat. det skal veldig mye til at ungen blir skada av litt ost / skinke:) man vil jo ikke ta noen sjanser... men kan jo ta litt med måte. go jul:) Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142687503 Del på andre sider Flere delingsvalg…
eskil2687 Skrevet 17. desember 2010 #13 Del Skrevet 17. desember 2010 Hei du! Ja da svarer jeg for hundrede gang på dette med spekemat her. Bare tull og vås alt sammen,spis det du har lyst på,det e ikke noe farlig i det hele tatt. Jeg har 4 friske gutter den eldste e 21 og venter nå barn nr 5(jente) og har alltid spist både fenalår og salami samt masse annet av spekemat. Hørte aldri noe om dette for 20 år sia. Snart e vel alt farlig å spise,men men. Dere får gjøre som dokker selv vil....... Ha en fin kveld iallefall Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142687673 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kokosyklus Skrevet 19. desember 2010 #14 Del Skrevet 19. desember 2010 Jeg hev i meg MENGDER spansk serrano forrige uke, Vi var på besøk og jeg hadde valget mellom si nei takk til mat, bli sulten og kaste opp eller spise... Og som det eneste måltidet uten nugatti på mange uker, smakte dette himmelsk. Får jeg servert flere ting velger jeg jo å spise noe annet, men jeg har ikke dårlig samvittighet for den serranoen i forrige uke... ikke den ferske laksebiten jeg spise i går heller, fro den saks skyld:) Sånn kan det gå. Jeg drikker ikke vin og røyker ikke. Det er påvist skadelig for hvert lille sup man tar. Lenke til kommentar https://forum.klikk.no/foreldre/topic/142682564-fenal%C3%A5r-vs-spekep%C3%B8lse-kalkulert-eller-ukalkulert-risk/#findComment-142692490 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå