Mrs. Fix It- stor+liten Skrevet 15. desember 2010 #1 Skrevet 15. desember 2010 vet det ikke hører til med et slikt innlegg her,men føler det er her folk svarer mest så prøver.. noen som har noen gode glutenfri kakeoppskrifter? skal ha barneselskap og har en svigerfar som ikke tåler melk, gluten eller sukker.. så han er ikke så enkel å bake til har en eplekakeoppskrift,men er alltid den jeg baker til han.. så tenkte å prøve noe annet.. bruker laktosefri melk og sånn "sukkerfritt søtningsstoff i stedenfor sukker.. og den glutenfri melblanding eller kakemix, så kan jko bare bytte ut desse med de varene i oppskrifta, men kan jo ikke være vaniljesukker, eller noe form for krem eller andre ting som er sukker eller mel eller melk i..
weihnachtmarkblomstre Skrevet 15. desember 2010 #2 Skrevet 15. desember 2010 I mange mandel/nøttebunner er det ikke hvetemel eller veldig lite hvetemel, og det kan godt kuttes ut (ev erstattes med potetmel). De er også uten melk, så da gjenstår bare å erstatte sukkeret. Så kan du lage en sjokoladekrem av mørksjokolade og erstatte smør med melange uten melk. Skikkelige brownies er også uten melk hvis man bruker mørk sjokolade og bytter ut smøret. Vil tror det går fin, fint å bytte melet til glutenfitt i disse, da de uansett skal være seige :-) Isteden for vaniljesukker så kan kanskje bruke vanilje-essens? (står sammen med mandeldråper og romdråper). http://www.matvareguiden.no/matvare647.asp Ellers finnes det en nettside som heter allergikokken hvor du kan krysse av det man er allergisk for å finne oppskrifter. Det finnes foresten også erstatning for kremfløte, den er havrebasert. Du finner den i samme hylla som det glutenfrie melet :-)
Mrs. Fix It- stor+liten Skrevet 15. desember 2010 Forfatter #3 Skrevet 15. desember 2010 takk for svar.. men det er jo sukker i sjokolade.. så kan jo ikke bruke det.. har prøvd den siden, men krysset av på sukker, melk og mel, og fikk oppskrifter med fløte og sjokolade o.l.
MissVaiper Skrevet 15. desember 2010 #4 Skrevet 15. desember 2010 Melk kan fint byttes til f.eks rismelk. Hvetemel til glutenfritt mel, bare husk velge den blandingen som er melkefri. Vær også obs på at det er melkefritt smør du bruker. I og med at de svigerfar kan spise eplekake, så går jeg ut ifra at han da tåler fruktose? I så fall kan man jo bytte sukker mot sukralose. Vet du hvilken type sukker han er allergisk mot? Ellers er det nok lurt å høre om oppskrifter fra ham eller andre som har laget kaker til ham. Lykke til!
weihnachtmarkblomstre Skrevet 15. desember 2010 #5 Skrevet 15. desember 2010 Det finnes sukkerfrie sjokolader, men sikkert ikke i alle dagligvarebutikker... Da kan du bruke kakkao isteden. På Regia sin bakekakao står oppskrift på brownies med kakao (du må jo da bruke kunstig søtning, glutenfrittmel og melange u/melk i den)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå