Gå til innhold

Kan jeg lage Dronning Maud-pudding uten portvin?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

DRONNING MAUDS FROMASJ

3 plater gelatin

3 eggeplommer

3 ss sukker

3 dl kremfløte

1/4 dl kokende vann

1/2 plate kokesjokolade

litt jordbærsyltetøy

 

-Legg gelatin i kaldt vann i ca 15 minutter.

-Riv kokesjokoladen.

-Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

-Pisk kremfløten og bland den forsiktig inn i eggedosisen,- bruk slikkepott!

-Bland gelatinen i kokende varmt vann.

-Etter å ha rørt ut gelatinen med en gaffel, lar du den renne med en tynn stråle i eggekrem-blandingen.

-Når blandingen begynner å tykne, heller du litt i bunnen av en glass-serveringsbolle. Deretter drysser du et tynt lag sjokolade. Så et lag fromasj igjen. Oppå dette laget legg du litt syltetøy.

-Deretter et lag med fromasj...osv.

-På toppen drysser du et lag med revet sjokolade.

-Sett fromasjen til kjøling.

 

Googlet litt for deg, jeg:-)

Her er link: http://www.nrk.no/programmer/radio/nitimen/1.867761

Vanligvis bruker man ikke portvin, har jeg aldri vært borti. Ikke jordbærsyltetøy heller. Så bør man bruke mer enn 1/2 sjokolade. her jeg kommer fra er dronningmaud pudding nærmest som nasjonaldessert å regne.

Her lager vi aldri med portvin heller. Det smaker jo skikkelig dårlig.. Mye bedre uten..:) Og jordbærsyltetøy har eg aldri hørt om bli brukt heller. Mulig det er godt. Men eg sverger til den uten.. og med masse sjokolade..;)

Annonse

Jordbærsyltetøy har ingenting i en DronningMaud-pudding å gjøre!

 

Portvin skal det vel være iflg oppskriften, men den kan fint sløyfes. En (meget god) variant er en skvett Baileys i, mmmm. Funker dårlig i barnemun da, hehe:p

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...