Sjokoladebanan Skrevet 13. desember 2010 #1 Skrevet 13. desember 2010 Skal feire julaften med min far, og han bruker alltid posestappe, så dermed tenkte jeg å være flink husmor å lage en skikkelig god og hjemmelaget en i stedet. Har noen en veldig god oppskrift?
Tommage♀♂ Skrevet 13. desember 2010 #2 Skrevet 13. desember 2010 Bruker ikke oppskrift, men her er det jeg har i: kålrot litt potet litt gulrot fløte salt + kraft fra kjøttet (er det pinnekjøtt? ha masse kraft i, er godt med litt salt i stappen!) muskat den blir veldig god, får mye skryt for den.
Terese med to jenter Skrevet 13. desember 2010 #3 Skrevet 13. desember 2010 Du er helt nødt til å finne Helstrøm sin oppskrift på kålrabistappe, den er bare så sinnsykt god! Ingen over, ingen ved siden!! og jeg eeelsker kålrabistappe...
Lemonia Skrevet 13. desember 2010 #4 Skrevet 13. desember 2010 Kålrot og gulrot (forhold ca 70/30, måler ikke så nøye) kokes mørt. Moses i food processor sammen med smør, crème fraîche eller seterrømme, salt og pepper). Kjempegodt.
Sjokoladebanan Skrevet 13. desember 2010 Forfatter #5 Skrevet 13. desember 2010 har du noen oppskrift på den?
Sjokoladebanan Skrevet 13. desember 2010 Forfatter #6 Skrevet 13. desember 2010 En flau innrømmelse, men jeg har aldri laget pinnekjøtt før, siden vi bare spiser det på julafen og vi alltid har vært til en av foreldrene da, der maten har vært halvferdig når vi har kommet dit. kjøttet ligger bare å damper sant? Å kraften ligger i bunnen av kasterollen da eller?
Tommage♀♂ Skrevet 13. desember 2010 #7 Skrevet 13. desember 2010 Pinnekjøttet skal bare dampe på rist ja (eller bjørkepinner), og du må passe at det ikke koker tørt. Dermed ligger kraften i bunn ja;) IKKE kjør det i hurtigmikseren, slik en nedenfor her foreslo, det er definitivt best med litt klumper i, ikke som puré!
Tommage♀♂ Skrevet 13. desember 2010 #8 Skrevet 13. desember 2010 Blir den for rennende kan du godt spe med litt mel også.
Gjest irismor Skrevet 14. desember 2010 #9 Skrevet 14. desember 2010 Lagde kålrotstappe på søndag for aller første gang i mitt liv. Den ble nydelig =o) Skar opp kålroten i biter og kokte de møre (hadde ikke salt i kokevannet). Så helte jeg av vannet og moste kålroten med stavmikseren. Hadde oppi en dæsj med tinesmør og helte oppi fløte (brukte kremfløte) til jeg fikk ønsket konsistens. Tilsatte så kvernet pepper og salt etter smak. Hadde den sammen med pinnekjøtt, men må si at pinnekjøtt er nok ikke helt vår greie. Ble grei smak på kjøttet men er ikke så glad i lam/sauekjøtt.
mamma til tre nydelige jenter Skrevet 14. desember 2010 #10 Skrevet 14. desember 2010 jeg koker 1 hel stor kålrabi (deler denne i biter før koking) koker også 2 gulrøtter delt i biter. (dette holder til 4 voksne som ikke spiser deg ut av hus) hehe stamper disse å har i hvit saus som jeg lager av litt kraft av kjøttet å av vannet kålrabien har kokt i. salter etter smak. MMMmmmmm NYDELIG!
¨¨¨~~~¨^^^**\\\\\]]][[[### Skrevet 14. desember 2010 #11 Skrevet 14. desember 2010 Bruken verken smør eller kjøttkraft, men derimot ganske mye Melange. Synes det gir den beste smaken. Ellers bruker jeg kun pepper og salt oppi, og sper ut med melk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå