jordbærsjokolade Skrevet 12. desember 2010 #1 Skrevet 12. desember 2010 Det står ofte at den er laget av svin, men ofte står det ingenting. Hva er den da laget av? Har en som er allergisk mot egg og vet at noe gelatin blir laget av egg
maeve er tobarnsmamma<3 Skrevet 12. desember 2010 #2 Skrevet 12. desember 2010 Jeg har aldri hørt at gelatin kan bli lagd av egg,og etter å ha googlet litt finner jeg ikke ut av det heller? Men har du hørt det så stemmer det sikkert altså,men da tror jeg ikke det er mange matvarene det er snakk om! Tror du kan gå ut ifra at det i de fleste tilfeller er snakk om animalsk protein i gelatinen, er det noe annet er det spesifisert (f.eks agar og johannesbrødkjernemel).
solita 06 Skrevet 12. desember 2010 #3 Skrevet 12. desember 2010 Gelatin har i norske produkter tradisjonelt vært laget av svin. Vet at flere produsenter nå tester ut gelatin laget av storfe i sine produkter. Det finnes og vegetabilsk gelatin, men den har ikke like god kvalitet/egenskaper og er mye mindre brukt. Mange produsenter av mat/dagligvare har gode nettsider der man enten kan få opp allergene-skjema, eller kontaktskjema der en kan sende inn spørsmål ang ingredisenser.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå