Gå til innhold

Svigerfar kom med et digert fat med spekemat!


Anbefalte innlegg

ÅÅÅÅåååååååååååååååååååååeeeeh! "Her har dere noe å kose dere med!" Jo takk du! Skulle ønske nå at jeg ikke visste at man ikke skal spise det.... nydelig dandert med druer og spekeskinke, salami, morrpølse og masse annet snadder. Fader også!

Fortsetter under...

Kan jeg spise spekemat dersom jeg fryser ned kjøttet først?

 

Det kan være risiko knyttet til spekemat både i forhold til bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Frysing vil drepe Toxoplasma, men ikke listeria. Derfor holder norske matmyndigheter seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat.

 

info fra mattilsynet.. Liste med andre ting gravide bør holde seg unna ligger i en tråd lenger nede på sia.. :-)

Det er HEEELT riktig, frysing dreper ikke listeria, og listeria er en rimelig stor abortrisiko hvis det først finnes.

 

Hvis du skal spise det, må det varmebehandles. Ikke så kult kanskje, men kyllingbryst rullet inn i spekeskinke og stekt i ovnen er faktisk veldig godt.

 

Omelett med stekt salami i biter eller hakket morrpølse er også godt.

 

prøv å tenk litt alternativt, så kan du kose deg likevel.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...